Dodaj do ulubionych

ekologiczne mięso

03.01.13, 10:22
czy ktos może wie gdzie mogę zdobyc kawałek czystego, zdrowego mięska? Najlepiej indyka.
Chce podac niemowlakowi pierwsze mieso i nie mam serca dawac sklepowego kurczaka :/

Albo może chociaz jakas podpowiedz gdzie mieso jest zawsze swieze i dobre? Zupelnie sie nie orientuje w temacie.
dziekuje za wszelka pomoc
Obserwuj wątek
    • wiejski65 Re: ekologiczne mięso 07.01.13, 01:50
      Polecam Sudawię - www.sudawia.pl
    • blaskkk Re: ekologiczne mięso 09.01.13, 00:22
      Witam
      W Jeleniej mięsa ekologicznego nie kupisz. Tylko wędliny w sklepie ze zdrową żywnością na ul. Szkolnej w JG.
      A ja dla swojej maleńkiej mięso kupuję w "Misiu" na Zabobrzu. Mają zawsze świeżą cielęcinę, wołowinę, indyka (bo kurczaka nie daje) a środa/czwartek mają też królika. Sklep dosyć drogi ale dużo tego nie kupujesz. Polecam
      • tomek0140 Re: ekologiczne mięso 20.06.13, 06:28
        Witam forumowiczow

Jeżeli szukanie zdrowego świeżego mięsa z kurczaka to zapraszam do rolnictwa w Prusicach powiat Złotoryjski oferuje

Mięso z kurczaków chodowanych ekologicznie
        Jajka od kury zielononozki jajka zawierają z bardzo mała zawartością cholesterolu
        I już niedługo w ofercie bedzie mięso z królika

Chętnych zapraszam Prusice 9/2 59-500 Złotoryja
        • beton2007 Re: ekologiczne mięso 27.06.13, 00:41
          do tomek0140 Proszę o przesłanie kontaktu (nr telefonu, e-mail) na mój adres: tomek@alste.pl jestem zainteresowany zakupem.
    • blaskkk Re: ekologiczne mięso 09.01.13, 00:23
      A na pierwszy raz to najlepiej królik bo jako zwierzątko je najzdrowiej albo cielęcina.
    • kindddzia Re: ekologiczne mięso 09.01.13, 16:54
      dziekuje bardzo za odpowiedzi,
      w sklepie na szkolnej mozna juz raz na jakis czas dostac mieso, kurczaka i wieprzowine - ale trzeba utrafic, dzwonilam ;) najblizsza szansa we wt za dwa tygodnie ;)

krolika sie boje na pierwszy rzut, bo Mala chyba uczulona na bialko mleka krowiego, pisze "chyba", bo to wszystko takie wrozenie u maluszka, ale na wszelki wypadek nie dam, bo podobno jak jest alergia na to bialk, to krolika nie wolno. Tak, jak nigdzie indziej prawdziwie ekologicznego miesa nie zdobede, to bedzie Mis ;)
      Mam jeszcze takiego gospodarza na oku, na razie kupuje jajka, a kury musza mu podrosnac.

Zaraz pobuszuje po tej stronce, czyzby wysylali miecho z wawy ?:)
      • wiejski65 Re: ekologiczne mięso 31.01.13, 21:19
        Do Wrocławia Sudawia wysyła, to do Jeleniej pewnie też. Ze świeżością, odpukać, nie miałam nigdy problemu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka