Gość: Jan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 23:13 Mam pomysł aby się wpisywali wszyscy mieszkancy Podgórzyna.Mówili o swoich uwagach, troskach ,żalach i pomysłach.Tematów jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Miejscowy Re: forum o Podgórzynie IP: *.clk.net / *.sobieszow.net 03.09.04, 02:16 Tak świetny pomysł.Brakuje informacji.Będę uczestniczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miejscowy Re: forum o Podgórzynie IP: *.clk.net / *.sobieszow.net 03.09.04, 13:14 Mam pytanie kiedy będzie u nas świeże powietrze?Czy nie ma siły która karze tym szkodnikom zagasić podpalony przez nich teren.Dzierżawca wydaje się ponad prawem.To już trwa od wiosny.Nie można otworzyć okna. Zwłaszcza nocą i rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: forum o Podgórzynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 13:41 To prawda,że policja zamiast ustalić sprawców lub ostrzec dzierżawcę torfowisk nic nie robi w tym kierunku. Wiem, że z ramienia Urzędu coś poszło celem zapobieżenia tym pożarom. Wydaje się mi,że na tych pożarach zależy samemu dzierzawcy torfowisk- nie wiem jednak dlaczego i na co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miejscowy Re: forum o Podgórzynie IP: *.clk.net / *.sobieszow.net 03.09.04, 17:05 zależało mu jak podpalał.Uznał ,że ogień oszczędzi mu wysiłku wykaszania. Nie zadbał by dogasić po wypaleniu zeszłorocznej rośliności. Teraz sądzę ,że mu zwyczjnie się nie chce.Nie ma w tym celu żeby ciąle się paliło.Powierzchni mu nie przybędzie a przeciwnie grobli ubywa,bo w dużej czesci są zbudowane z torfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorg Re: forum o Podgórzynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:30 Może podyskutujemy o braku policji w Podgórzynie, która zamiast pilnowac nas w gminie pilnuje Karpacza, a pan Kaziu nie widzi problemu tylko ciągle Wójta chce wywalić, zamiast się tym tematem zająć.Może odważni wyborcy coś w tym temacie powiedzą.Może inny poważny temat a nie własne interesy-co wy na to Odważni wyborcy /czy tylko na papierze ?/. Odpowiedz Link Zgłoś
inferno_m Re: forum o Podgórzynie 03.09.04, 20:32 Czy mowa jest tu o kazimierzuP? ("gminie pilnuje Karpacza, a pan Kaziu nie widzi problemu tylko ciągle Wójta chce"). Policja wykręca się mówiąc że właścicielowi ktoś inny mógł podpalić torfowiska czy nieużytki. Ja jestem za tym aby to właściciel odpowiadał za podpalenia terenu (jaki powód do podpalenia terenu oprócz właściciela ma ktoś inny?) kara od 10 tys. zł. I nie ma przebacz. Odpowiedz Link Zgłoś
inferno_m Re: forum o Podgórzynie 05.09.04, 21:54 Jeśli jest ktoś zainteresowany sprawą palących się torfowisk, to proszę o kontakt. Sprawa jest do rozwiązania, potrzeba tylko troche chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksidi Re: forum o Podgórzynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:21 Widzę, że nikt tu nie ma problemów.wszystkich żyje się dobrze i pięknie.Tak trzymać.Brak problemów-jest problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
inferno_m Re: forum o Podgórzynie 03.09.04, 21:49 Takie mamy właśnie społeczeństwo-bierne. Odpowiedz Link Zgłoś