Dodaj do ulubionych

Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut

IP: 156.24.231.* 05.06.01, 16:30
Poprosze o jakies dobre knajpki w samej Jeleniej i w okolicach. Tylko nie o
takie pizzerie gdzie kelner pyta czy juz sobie nalalem sosu bo czeka nastepny
klient :)
Obserwuj wątek
    • Gość: koras Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.focal-chi.corecomm.net 05.06.01, 20:43
      Dawno nie bylem w Jeleniej,ale pamietam pare miejsc gdzie mozna dobrze
      zjesc;
      " Chata za wsia" pyszny placek po wegiersku.Po drodze jak jedziesz w strone
      Karpacza
      Pizzeria "Primawera" daja(przynajmniej kiedys)duza,pyszna i nie droga
      pizze.Na zabobrzu 3.
      Bar"Arnika"maly bo maly, ale serwuja prawdziwe domowe potrawy.Centrum Jeleniej
      ul.Pocztowa.
      Zaraz obok restauracja"Tokaj" taz wysmienita kuchnia.
      A jak lubisz piekne widoki i planujesz wycieczke w wiekszej grupie to
      zapraszam do mojej macierzystej wsi Komarna.Na samej gorze jest "Szalas
      Muflon"jest extra atmosfera i pyszne zarelko tj.Pieczone prosie,pieczony
      baran , szaszlyki i inne.Mozna pojezdzic konno oraz przenocowac.Narazie tyle
      jak cos sobie przypomne to dopisze.Pozdrowienia i SMACZNEGO:))
      PS.Moze sie cos zmienilo ale mysle ze nie powinno.

• Gość: wędzonka Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: 156.24.231.* 05.06.01, 23:58
        Wielkie dzieki Koras! Bede mial okazje wyprobowac niektore wymienione miejsca w
        najblizszych tygodniach.
        Prosze o jeszcze! :)
        • Gość: koras Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.focal-chi.corecomm.net 07.06.01, 03:57
          Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Wielkie dzieki Koras! Bede mial okazje wyprobowac niektore wymienione miejsca w
          >
          > najblizszych tygodniach.
          > Prosze o jeszcze! :)
          Fajnie ci ja jesz cze musze poczekac zanim odwiedze te miejsca.:))
          A moze cos w plenerze? Jest full takich barow nad jeziorkami,gdzie mozna zjesc
          pysznego pstraga ,napic sie piany no i odpoczac.Ja np.czesto jezdzilem na taki
          jeden.Jak chcesz obadac to jadac z Wrocka w Maciejowej musisz skrecic w prawo
          zaraz przed dealerem Suzuki "i cos tam z harleya maja".Pojedziesz jakies 500m i w
          prawo zreszta tam juz beda znaki(przynajmniej byly).NO i znowu zycze SMACZNEGO:))
    • Gość: maurycy Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 20:00
      Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Poprosze o jakies dobre knajpki w samej Jeleniej i w okolicach. Tylko nie o
      > takie pizzerie gdzie kelner pyta czy juz sobie nalalem sosu bo czeka nastepny
      > klient :)

Polecam nowy "Klub Bosmana" na Pocztowej - były "Tokaj".
      Nowy wystrój, nowy wlaściciek (były właściciel słynnego zajazdu Pod Kasztanami) i
      super żarcie.

• Gość: koras Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.focal-chi.corecomm.net 07.06.01, 03:34
        Gość portalu: maurycy napisał(a}
        >
        > Polecam nowy "Klub Bosmana" na Pocztowej - były "Tokaj".
        > Nowy wystrój, nowy wlaściciek (były właściciel słynnego zajazdu Pod Kasztanami)
        > i
        > super żarcie.
        >No widzisz nawet nie wiedzialem ze "Tokaj"juz nie istnieje.Musze opie... moich
        informatorow:))
        >

• Gość: kama Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.06.01, 22:42
        Mam 2 pytania:- czy nowy Klub Bosmana serwuje placki węgierskie słynne z Tokaju
        nie tylko w Jeleniej Górze.Wiem,że na te placki przyjeżdżali goście z całej
        Polski(Szczecin,Warszawa,nie mówiac o Wrocławiu)oraz masa Niemców
        przyjeżdżających na soboty i niedziele.Śmiem twierdzić,że w latach 70 była to
        jedna z potraw zasługująca na miano regionalnej.Do dzisiaj pamiętam smak placka
        z perkoltem z drobiu i suróweczkę z rzepy.Mniam,mniam.Na samo wspomnienie
        ślinka leci.Niepowtarzalny smak.Gdziekolwiek próbowałam placki,nigdzie nie
        trafiłam na takie jak w Tokaju.Zmartwiłeś mnie wiadomością,że Tokaju już nie ma.
        -Z czego był słynny Zajazd Pod Kasztanami?
        • Gość: maurycy Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 01.07.01, 01:04
          Placek po węgiersku, mniam, mniam - OBECY, zupa gulaszowa w kociołku OBECNA,
          kelnerki sa najnowszej produkcji, dla nich Gierek to chyba jakieś narzędzie do
          grzebania w polu.

Jest inaczej, ale atmosfera jest super.
          • Gość: kama Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 01.07.01, 01:57
            Mam nadzieję,że w niedługim czasie to sprawdzę.
            Kelnerki też ocenię,chociaż osobiście wolę kelnerów.
            Myślę,że i tamtej obsłudze nie było można nic
            zarzucić. Wtedy to były całkiem fajne wieprzowinki(jak
            mówi Gulczas)i prawdopodobnie tyle wiedziały o Gierku
            co obecne. Z tego co wiem kelner patrzy na kasę a nie
            na władzę. Jeszcze jedno pytanie:kto jest szefem
            kuchni?
            • Gość: koras Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: 216.214.206.* 01.07.01, 03:59
              Gość portalu: kama napisał(a):

> Mam nadzieję,że w niedługim czasie to sprawdzę.
              > Kelnerki też ocenię,chociaż osobiście wolę kelnerów.
              > Myślę,że i tamtej obsłudze nie było można nic
              > zarzucić. Wtedy to były całkiem fajne wieprzowinki(jak
              > mówi Gulczas)i prawdopodobnie tyle wiedziały o Gierku
              > co obecne. Z tego co wiem kelner patrzy na kasę a nie
              > na władzę. Jeszcze jedno pytanie:kto jest szefem
              > kuchni?

Co do kelnerek to tez chetnie bym sprawdzil(przygotowanie do zawodu:)))
              • Gość: IGLOS Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.07.01, 14:16
                Ludzie to ja wielki smakosz i fachowiec.Spytajcie Korasa.
                Jeśli chodzi o smażalnie ryb w plenerze to odwiedziłem wszystkie
                w Jeleniej i okolicach.Polecam stawy w Podgórzynie-pyszny smażony świeży karp
                oraz pstrąg,niesamowity wystrój,warto zobaczyć i spróbować.Także jadąc na
                Karpacz za Chatą za Wsią po prawej dwie ciekawe smażalnie z możliwością
                powędkowania.Oraz o czym Koras nie wie zupełnie,nowootwarta knajpa
                Meksykańska na Różyckiego tam gdzie dawniej była LaPiovra.Nie byłem tam jeszcze
                ale chyba warto zajść na burito,tacos,chili con carne.Polecam,jak tam kiedyś
                trafię to wam napisze jak było.
                • margott Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut 02.07.01, 19:02
                  Gość portalu: IGLOS napisał(a):

.Polecam stawy w Podgórzynie-pyszny smażony świeży karp
                  > oraz pstrąg,niesamowity wystrój,warto zobaczyć i spróbować.

Rzeczywiście, nad stawami jest nieźle, zwłaszcza jak się zasiądzie do rybki i
                  browaru mając w nogach trochę rowerowych kilometrów. Przy dobrej widoczności
                  piękny widok na góry.
                  Pozdrowienia dla fanów rybki na powietrzu.
                • Gość: koras Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.focal-chi.corecomm.net 04.07.01, 00:43
                  Gość portalu: IGLOS napisał(a):

> Ludzie to ja wielki smakosz i fachowiec.Spytajcie Korasa.
                  > Jeśli chodzi o smażalnie ryb w plenerze to odwiedziłem wszystkie
                  > w Jeleniej i okolicach.Polecam stawy w Podgórzynie-pyszny smażony świeży karp
                  > oraz pstrąg,niesamowity wystrój,warto zobaczyć i spróbować.Także jadąc na
                  > Karpacz za Chatą za Wsią po prawej dwie ciekawe smażalnie z możliwością
                  > powędkowania.Oraz o czym Koras nie wie zupełnie,nowootwarta knajpa
                  > Meksykańska na Różyckiego tam gdzie dawniej była LaPiovra.Nie byłem tam jeszcze
                  > ale chyba warto zajść na burito,tacos,chili con carne.Polecam,jak tam kiedyś
                  > trafię to wam napisze jak było.

IGLOS jak wyjezdzalem to niestety nie bylo jeszcze tej smazalni w Podgorzynie,ale
                  widzialem to na video naprawde niezla.
                  Co do tej meksykanskiej to idz i podziel sie wrarzeniami.
          • Gość: Goodey Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.tmns.net.au 23.01.02, 06:10
            Placki po wegiersku, zupy gulaszowe a co z nasza rodzima kuchnia regionalna?
            Chyba, ze cale Wegry w poszukiwaniu korzeni kulinarnych do nas przyjada zajadac
            sie "oryginalami" kuchni znad Balatonu.

Po meksykanskiej proponuje rowniez kuchnie kamerunska, jawajska,(ze nie wspomne
            o doskonalej kuchni Papua Nowa Gwinea) bo takie wlasnie u nas naprawde maja
            ogromne szanse zachwycenia smakoszy podniebienia.... egzotycznych nazw.

Pytanie.
            Czy w Sopocie istnieje restauracja o nazwie "Goralska" lub "Bacowka" bo wtedy
            naprawde "Bosmanska" mialaby o wiele wiekszy sens!

Wiec powracam do pierwotnego pytania: gdzie? turysta np. meksykanski moze
            doswiadczyc rodzimych potraw regionalnych w Jeleniej Gorze.

• Gość: Goodey Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.tmns.net.au 23.01.02, 06:13
            Placki po wegiersku, zupy gulaszowe a co z nasza rodzima kuchnia regionalna?
            Chyba, ze cale Wegry w poszukiwaniu korzeni kulinarnych do nas przyjada zajadac
            sie "oryginalami" kuchni znad Balatonu.

Po meksykanskiej proponuje rowniez kuchnie kamerunska, jawajska,(ze nie wspomne
            o doskonalej kuchni Papua Nowa Gwinea) bo takie wlasnie u nas naprawde maja
            ogromne szanse zachwycenia smakoszy podniebienia.... egzotycznych nazw.

Pytanie.
            Czy w Sopocie istnieje restauracja o nazwie "Goralska" lub "Bacowka" bo wtedy
            naprawde "Bosmanska" mialaby o wiele wiekszy sens!

Wiec powracam do pierwotnego pytania: gdzie? turysta np. meksykanski moze
            doswiadczyc rodzimych potraw regionalnych w Jeleniej Gorze.

• Gość: maganna Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: 213.17.238.* 29.04.02, 19:06
            hihihihi, dobre:)))))))))))
            a były Tokaj - jakkolwiek się teraz nazywa - trzyma klasę.
            Placuszki po węgiersku mniam!!!!
            Tak mi ich brakuje we Wrocławiu!!!
        • Gość: xxx Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.access.nacamar.de 17.01.02, 21:02
          Dzieki za typ, w domu probuje czasami, chociaz to niemozliwe
          je zrobic, ale o tej salatce z rzepy zapomnialem, moze tego brakuje
    • Gość: Piotr Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 18:48
      Juz nie długo, już za chwileczke na Placu Ratuszowy nowa knajpa MEXICANA. Jak
      będzie? Podobno tanio i smacznie. Mam nadzieję, że będzie tam grac jakiś fany
      jaazik soud amercian czyli to co Niedźwiedź nazywa smool jazz cafe
      • Gość: IGLOS Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.07.01, 17:08
        Ludzie byłem wczoraj w nowej knajpie o której już pisałem,znajduje się
        na Różyckiego tam gdzie dawniej LaPiovra.Powiem krótko,wystrój przyzwoity
        przynosi namyśl Meksyk,jeśli chodzi o MENU to ogólnie żarcie nie jest
        najgorsze tylko mocno pikantne.Jedyny mankament to to że nazwy dań w karcie
        nijak mają się do rzeczywistych potraw Meksykańskich.I tak słynne Burito
        podają jako danie wegetariańskie,hahaha.Chili Con Carne normalnie jest
        gulaszem z mielonej wołowiny z czerwoną fasolą,kukurydzą i chili,a tam
        podają to w postaci naleśników z mięsem i sosem salsa.I wiele innych potraw
        jest poprzekręcanych.No niestety jak ktoś słyszał nazwy a niewidział potraw
        w rzeczywistości to takie są skutki.Moim skromnym zdaniem otwierając taką
        knajpę powinno się zasięgnąć fachowych informacji,bo w tej chwili to
        wygląda tak jakby właściciel myślał że ludzie z Polski są zacofani i nie będą
        rozróżniać co z czym się je.Zobaczymy jak to zrobią w jeszcze jednej knajpie
        Meksykańskiej która otwiera się tam gdzie była smażalnia ryb i sklep rybny
        na Konopnickiej.Na razie jednak polecam Salse Mexikanę,spróbujcie trochę
        egzotyki.Prócz poprzekręcanych nazw jedzenie jest całkiem,całkiem.
    • Gość: maurycy Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 11:25
      Grill na działce.
      • Gość: kama Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.07.01, 23:47
        Zgadzam się w 100i1%.Nie ma nic lepszego.Oczywiście pod warunkiem,że posiada
        się działkę.Akurat jestem w tej dobrej sytuacji,że posiadam takową i właśnie
        skończyliśmy z przyjaciółmi imprezkę przy chłodzonym piwku i karpiku
        własnoręcznie złowionym i upieczonym na grillu.Niech się chowają najlepsze
        knajpki z najlepszymi daniami.Grillowej atmosfery nie znajdzie się w żadnym
        lokalu.
        • Gość: maurycy Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 07.07.01, 10:08
          Jedynie szkoda, że sezon taki krótki.
    • maurycy Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut 14.12.01, 12:16
      Na rogu Wyczółkowskiego i wolności jest nowa knajpka Kambodżańska "Pnom Penh" z
      pysznym jedzonkiem khmerskim, robionym przez autentycznych Kambodżańczyków.

Polecam

Mnim, mniam.
    • Gość: mjs Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.wcss.wroc.pl 08.01.02, 13:09
      Slyszalem od znajomego (niestety poprzez osobe trzecia
      - nie z JG), ze w JG gdzies jest rewelacyjna pita.
      Wiecie cos od tym?
      • Gość: SoSoS Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.01.02, 21:16
        Gość portalu: mjs napisał(a):

> Slyszalem od znajomego (niestety poprzez osobe trzecia
        > - nie z JG), ze w JG gdzies jest rewelacyjna pita.
        > Wiecie cos od tym?

Moge sie domyslac, ale zapewne chodzi o "Pitarnie" (nazwa stworzona przeze
        mnie :) ) obok kosciolka prawoslawnego na 1-go Maja.
        • Gość: kama Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.01.02, 23:01
          Przyznaję , że pita z tego lokaliku jest bardzo dobra, szeroki wybór dodatków,
          tylko jeden mankament. Dlatego,ze jest tak dobra są dłuuugie kolejki.
          • Gość: koras Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.104.popsite.net 09.01.02, 01:22
            Bedac ostatnio w Jelonce niestety nie moglem odwiedzic wszystkich ulubionych
            mi "jadlodajni".
            Ale pojadlem pycha pizzy (tutaj takiej nie robia)niestety nie starczylo mi czasu
            aby zjesc pstraga,ale bedzie jeszcze okazja.Pozdrawiam.
        • Gość: mjs Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut IP: *.wcss.wroc.pl 09.01.02, 09:04
          Gość portalu: SoSoS napisał(a):

> Moge sie domyslac, ale zapewne chodzi o "Pitarnie"
          (nazwa stworzona przeze
          > mnie :) ) obok kosciolka prawoslawnego na 1-go Maja.

Teraz kojarze te tlumy ;-)...
          Dopiero teraz skojarzylem sobie to miejsce.
    • palermi Re: Oprocz Mcdonalda i Pizzy Hut 07.02.02, 21:42
      Polecam "Palermo",jest dużo ludzi,trochę się czeka,ale pyyychotkaaaa!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka