Gość: nvr IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 06.06.01, 10:51 eeech, przecudnie wyglądała Jelenia w sierpniową noc 1998 r, kidy miałem przyjemność widzeć ją z okna schroniska Pod Łabskim Szczytem, podczas pełni księżyca... Widział ktoś ten widok ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bondido Re: widok IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 06.06.01, 16:32 Z gór niestety widać również Zabobrze :( (w nocy na szczęście tylko swiatła) Dla mnie jeden z najładniejszych widoków na miasto jest z okolic ZREMBu. Z zachodu - więc po południu i wieczorem wszystko jest dobrze oświetlone. Pięknie widać dachy kamieniczek w okolicach Placu Ratuszowego. Ponad nimi wieża Ratusza. Do tego Baszta Grodzka, wieże Kościoła św. Erazma i Pankracego i Kościoła Garnizonowego. Cud, mniód !!! :) I jest tylko jeden feler - P@#$%^&*!Y budynek Aniluxu na pierwszym planie. Zawsze kiedy tam jestem, marzę żeby ktoś wymierzył w to cholerstwo z wielkiej armaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNES Re: widok IP: *.focal-chi.corecomm.net 06.06.01, 20:26 Mi z pewnoscia najbardziej podoba sie widok z gory szybowcowej, a noco jest tam cudownie (i w dodatku jak sie jest z ukochana osoba). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: widok IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 10:37 Najpiękniejszy widok - to siedząć na trawie w kotle jagniątkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: widok IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 23:02 wooow. bylem duzo razy tam i jakos nie zauwazylem:)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
margott Re: widok 06.06.01, 23:37 Jelonka ma to do siebie, że właściwie z każdego troszkę wyżej położonego miejsca jest jakiś bardziej lub mniej fantastyczny widok. Ja osobiście lubię ten z drogi na Szklarską Porębę albo z drogi do Karpacza na wysokości odbicia do Mysłakowic, choć nie są to właściwie widoki na samo miasto, tylko na okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koras Re: widok IP: *.focal-chi.corecomm.net 07.06.01, 03:09 Fakt w Jelonce jest sporo miejsc do podziwiania cudnych wrecz widokow.Moje ulubione to widok na cala panorame Karkonoszy z samej gory Komarna,zas Jelenia podziwjam z gory szybowcowej(oczywiscie tez w towarzystwie ukochanej osoby).Ach kiedy znowu zobacze te piekne widoczki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: widok IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 07.06.01, 08:38 no trzeba wam przyznać, że miasto macie ładnie położone. :-) Też bym chciał mieć rzut beretem (z antenką) do Karkonoszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.06.01, 18:22 Widok z cieplickich walow na Karkonosze tyz niczego sobie i piwko mozna wypic na laweczce... Pozdrawiam wszystkich widokowcow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: widok IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.07.01, 19:21 Piwko na ławeczce zabronione ustawowo. Odpowiedz Link Zgłoś
margott Re: widok 07.06.01, 23:30 Gość portalu: koras napisał(a): > Fakt w Jelonce jest sporo miejsc do podziwiania cudnych wrecz widokow.Moje > ulubione to widok na cala panorame Karkonoszy z samej gory Komarna,zas Jelenia > podziwjam z gory szybowcowej(oczywiscie tez w towarzystwie ukochanej osoby).Ach > > kiedy znowu zobacze te piekne widoczki??? Ja też już się stęskniłem. A propos Komarna, to kiedyś pracowałem tam dorywczo we wspomnianym zresztą w innym miejscu Muflonie. Było to w październiku i codzienne widoki w trakcie drogi do i z pracy to kompletny czad!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koras Re: widok IP: *.focal-chi.corecomm.net 08.06.01, 05:42 margott napisał(a): > Gość portalu: koras napisał(a): > > Ja też już się stęskniłem. A propos Komarna, to kiedyś pracowałem tam dorywczo > we > wspomnianym zresztą w innym miejscu Muflonie. Było to w październiku i codzienn > e > widoki w trakcie drogi do i z pracy to kompletny czad!! No widzisz jaki ten swiat maly,to napewno znasz tam pare osob np.Bilinskich,Artura,Bogdana lub ich rodzicow.Bylem tam kilka razy na imprezie i bylo extra.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
margott Re: widok 08.06.01, 20:27 Ludzi stamtąd niestety nie znam, bo był to tylko krótki epizod, a ja byłem raczej samotnikiem. Ale miejsce jest genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koras Re: widok IP: *.focal-chi.corecomm.net 08.07.01, 22:05 margott napisał(a): > Ludzi stamtąd niestety nie znam, bo był to tylko krótki epizod, a ja byłem > raczej samotnikiem. Ale miejsce jest genialne. Czyzby nie bylo juz w Jelonce pieknych widokow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.07.01, 09:45 Gość portalu: koras napisał: > Czyzby nie bylo juz w Jelonce pieknych widokow? Sa! I to jakie! Wystarczy przejsc sie w upalny dzien ul. 1-Maja i jestes rozgrzany maksymalnie (niekoniecznie przez slonce). Pozdrawiam Wszystkie piekne widoczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koras Re: widok IP: *.focal-chi.corecomm.net 11.07.01, 23:24 Gość portalu: SoSoS napisał(a): > Gość portalu: koras napisał: > > > Czyzby nie bylo juz w Jelonce pieknych widokow? > Sa! I to jakie! Wystarczy przejsc sie w upalny dzien ul. 1-Maja i jestes > rozgrzany maksymalnie (niekoniecznie przez slonce). > > Pozdrawiam Wszystkie piekne widoczki! I widokoweczki tez:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.07.01, 00:05 Gość portalu: koras napisał: > Gość portalu: SoSoS napisał(a): > > > Gość portalu: koras napisał: > > > > > Czyzby nie bylo juz w Jelonce pieknych widokow? > > Sa! I to jakie! Wystarczy przejsc sie w upalny dzien ul. 1-Maja i jestes > > rozgrzany maksymalnie (niekoniecznie przez slonce). > > > > Pozdrawiam Wszystkie piekne widoczki! > > I widokoweczki tez:)) Oraz negatywy i pozytywy (wielo- i dwukolorowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koras Re: widok IP: *.focal-chi.corecomm.net 12.07.01, 00:58 Gość portalu: SoSoS napisał(a): > Gość portalu: koras napisał: > > > Gość portalu: SoSoS napisał(a): > > > > > Gość portalu: koras napisał: > > > > > > > Czyzby nie bylo juz w Jelonce pieknych widokow? > > > Sa! I to jakie! Wystarczy przejsc sie w upalny dzien ul. 1-Maja i jes > tes > > > rozgrzany maksymalnie (niekoniecznie przez slonce). > > > > > > Pozdrawiam Wszystkie piekne widoczki! > > > > I widokoweczki tez:)) > > Oraz negatywy i pozytywy (wielo- i dwukolorowe) Jak rowniez roznokolorowe blony i przepony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.07.01, 19:15 Gość portalu: koras napisał(a): > Gość portalu: SoSoS napisał(a): > > > Gość portalu: koras napisał: > > > > > Gość portalu: SoSoS napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: koras napisał: > > > > > > > > > Czyzby nie bylo juz w Jelonce pieknych widokow? > > > > Sa! I to jakie! Wystarczy przejsc sie w upalny dzien ul. 1-Maja > i jes > > tes > > > > rozgrzany maksymalnie (niekoniecznie przez slonce). > > > > > > > > Pozdrawiam Wszystkie piekne widoczki! > > > > > > I widokoweczki tez:)) > > > > Oraz negatywy i pozytywy (wielo- i dwukolorowe) > > > Jak rowniez roznokolorowe blony i przepony:) Czyli dostajemy kolorowy zawrot glowy - fajna rzecz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondido Re: widok IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.01, 19:49 kilka widoków na Jelenią Górę sprzed lat: http://strony.wp.pl/wp/jeleniag dział: ''historia'' A''propos stron, to swego casu Maurycy obiecał opublikowanie w sieci swojej kolekcji pocztówek. Czy będzie coś z tego projektu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koras Re: widok IP: *.focal-chi.corecomm.net 20.07.01, 23:41 Jeden piekny widoczek mam na tapecie i jak sie nie myle to ze stron karkonosze. Ale te tez obczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.07.01, 10:21 Gość portalu: bondido napisał: > kilka widoków na Jelenią Górę sprzed lat: > > http://strony.wp.pl/wp/jeleniag > dział: ''''historia'''' Swoja droga ladnie Jelonka prezentowala sie przed laty, chociaz i obecnie jest niczego sobie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: widok IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.08.01, 03:12 W zeszłym roku widziałam w nocy wspaniały widok. Siedziałam na pagórku a z za Śnieżki(na oko 100m od obserwatorium)wyłaniało się światło. Robiło szeroki łuk i wracało z drugiej strony (nad Białym Jarem)za góry. Niesamowite. Co niektórzy współtowarzysze dobrze się wystraszyli, bowiem to cudo przypominało spodek. Byłam w lepszej sytuacji od nich bo mnie uprzedzono o tym zjawisku. Przez cały tydzień wychodziliśmy żeby obejrzeć ten fenomen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondido Re: widok IP: 62.87.134.* 13.08.01, 23:09 Pewnikiem dyskoteka z Pecu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: 62.87.135.* 13.08.01, 23:44 Gość portalu: bondido napisał: > Pewnikiem dyskoteka z Pecu ;-) Az dziw bierze, ze nie bylo tam jeszcze ekipy z Archiwum X z Mulderem na czele ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: widok IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 14.08.01, 01:09 Nie mam pojęcia co to było i prawdę powiedziawszy nie jestem tym zainteresowana. Ważne, że widok był cudowny. Ktoś się nieźle napracował,żeby wywołać taki efekt. P.S Swoją drogą jestem niedowiarkiem, dlatego program typu Archiwum X oglądam sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.08.01, 10:23 Gość portalu: kama napisał(a): > P.S Swoją drogą jestem niedowiarkiem, dlatego program typu Archiwum X oglądam > sporadycznie. A szkoda, bo dla mnie to serial kultowy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: widok IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 14.08.01, 14:52 To się różnimy. Ja stąpam mocno po ziemi. Jednak mam nadzieję że ta różnica nie przeszkodzi nam w spotykaniu się dalej na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: 62.87.135.* 14.08.01, 22:46 Gość portalu: kama napisał(a): > To się różnimy. Ja stąpam mocno po ziemi. Jednak mam nadzieję że ta różnica nie > > przeszkodzi nam w spotykaniu się dalej na tym forum. Naturalnie, ze to tylko kwestia gustow czy upodoban i z forumowaniem nie ma nic do rzeczy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: 62.87.135.* 14.08.01, 22:48 Chcialem jeszcze dodac, ze nie chodze z nosem w chmurach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: widok IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.08.01, 03:29 Romantyczność to nic wstydliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.08.01, 10:35 Gość portalu: kama napisał(a): > Romantyczność to nic wstydliwego. Ale romantycy zawsze konczyli tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: widok IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.08.01, 00:54 Skoro tak twierdzisz. Ja tak nie sądzę. Spotykam bardzo dużo osób odznaczających się skłonnością do marzeń, fantazji, tajemniczych i uczuciowych. Gdyby nie tacy ludzie świat byłby nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: 62.87.135.* 16.08.01, 10:03 Gość portalu: kama napisał(a): > Skoro tak twierdzisz. Ja tak nie sądzę. Spotykam bardzo dużo osób > odznaczających się skłonnością do marzeń, fantazji, tajemniczych i uczuciowych. > Gdyby nie tacy ludzie świat byłby nie do zniesienia. Moze romantykom w dzisiejszych czasach jest latwiej niz przed wiekami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: widok IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.08.01, 12:44 Może dlatego, że obecnie nie ma zapotrzebowania na typy bohaterów samotnie walczących ze światem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: widok IP: 62.87.134.* 16.08.01, 22:04 Gość portalu: kama napisał(a): > Może dlatego, że obecnie nie ma zapotrzebowania na typy bohaterów samotnie > walczących ze światem? Jest takich kilku samotnikow "typu" Husajn, ale oni raczej do romantykow nie naleza, bardziej do antyromantykow tyranow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: widok IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.08.01, 23:29 Na polityce miedzynarodowej się nie znam i nie chciałabym zabierać głosu w tej sprawie. Chociaż chęć zdobycia Kuwejtu i baryłek można podciągnąć pod wypaczony romantyzm(o ile nie pomyliłam faktów). Odpowiedz Link Zgłoś