Gość: obywatel IP: *.dami.pl 31.08.05, 17:58 reklamujmy tę stronę na wszystkich forach i portalach internetowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kierownik Re: www.drozyzna.prv.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:07 Najpierw to niech ta strona zacznie wyglądać. Sorry, że na dzień dobry krytyka, ale to co widze mi się nie podoba. Po pierwsze ogólny design jak sprzed kilku lat. Może tylko mi się wydaje, ale pierwsze na co się zwraca uwage, to nie jest zawartość ale wygląd strony. A ten nie przyciąga. No ale powiedzmy, że się czepiam, wygląd zawsze można zmienić. Tylko jeśli strona ma faktycznie zaistnieć na jeleniogórskich portalach, to bez jej opracowania na nowo się moim zdaniem nie obejdzie. Przydałby się też taki drobiazg jak licznik odwiedzin. Miło byłoby wiedzieć jaką ma faktycznie oglądalność ;) Po drugie zawartość merytoryczna. Co to za tekst "Standardowa cena w Jeleniej Górze (zmówiona)" ??? Dalej uważam i zdania nie zmienie, że aby to miało sens, to powinna być lista stacji i ceny wszystkich paliw oraz gazu na każdej stacji wraz z datą aktualizacji cen. Do tego sortowanie stacji wg rodzaju paliwa i jego ceny (min/max). Dałem przyklad takiej strony, na której widać jak na dłoni o co chodzi i jak to działa w praktyce. Do tego komentarze odnośnie samych stacji i jakości paliwa powinny być przy stacjach których dotyczą, a nie na głównej stronie. Tam niech bedą opinie/dyskusja ogólna, inaczej zrobi się bajzel. Dalej - rozumiem, że autor strony jest wkurzony na całą sytuacje, też mi się ona nie podoba, ale niech troche ochłonie i dopiero wtedy pisze OBIEKTYWNIE, bo mijanie się z faktami lub wyolbrzymianie czegoś dobrze się sprawie nie przysłuży. Przykład 1: na stacji Shell faktycznie jest promocja (Pb95 10gr taniej, ON 5gr taniej), wystarczy spytać jakiegoś pracownika. Przykład 2: tekst "ceny paliw są stale niższe o kilkadziesiąt groszy na litrze". Stale to one są niższe średnio o kilkanaście groszy (raz mniej, raz więcej), ale nie kilkadziesiąt (ile?? 40?? 60??). Najlepiej umieścić dla porównania kilka stacji spoza rejonu JG i je w miare możliwości aktualizować. I na koniec najważniejsze. Troche umknęło tu sedno sprawy. Problemem JG jest zmowa między ich właścicielami, a co za tym idzie całkowity brak konkurencji, a zawyżone ceny tylko z niej wynikają. Samym hasłem "Drożyzna" nic się nie wskóra, natomiast dokumentowanie wszelkich objawów takiej zmowy może przynieść bardziej wymierne efekty. Czy jest coś lepszego niż pokazanie czarno na białym, jak się zmieniają ceny na poszczególnych stacjach w przeciągu jakiegoś okresu czasu? Znając specyfike rynku jeleniogórskiego bedą się zmieniać na wszystkich stacjach prawie identycznie. W ten sposób jest materiał, z którym można myśleć co zrobić dalej. Tylko że najpierw strona musi zawierać to co pisałem wcześniej. Ja rozumiem, że to było robione na szybko, ale wyznaje zasade, że albo coś się robi porządnie albo w ogóle. Mam nadzieje, że autor strony nie obrazi się na mnie za tę krytykę, ale jako że to m.in. ode mnie się sprawa zaczęła, to nie chce aby coś zostało wypaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seti_bs Re: www.drozyzna.prv.pl IP: 193.158.111.* 02.09.05, 09:08 > Po pierwsze ogólny design jak sprzed kilku lat. Może tylko mi się wydaje, ale p > ierwsze na co się zwraca uwage, to nie jest zawartość ale wygląd strony. A ten > nie przyciąga. Artysta... popisz się. Bo jak było zadawane pytanie kto to może zrobić to jakoś milczałeś. > No ale powiedzmy, że się czepiam, wygląd zawsze można zmienić. CZEPIASZ SIĘ. > Co to za tekst "Standardowa cena w Jeleniej Górze (zmówiona)" ??? > Dalej uważam i zdania nie zmienie, że aby to miało sens, to powinna być lista s > tacji i ceny wszystkich paliw oraz gazu na każdej stacji wraz z datą aktualiza > cji cen. Do tego sortowanie stacji wg rodzaju paliwa i jego ceny (min/max). Dał > em przyklad takiej strony, na której widać jak na dłoni o co chodzi i jak to dz > iała w praktyce. Jasne. Ale to wymagałoby to codziennych odwiedzin każdej stacji beznynowej a co z tym idzie nakładów czasu i finansów. A ta stronka nie zarabia na siebie! W związku z tym łatwiej jest promować tanie stacje. A jak informacje zaczną spływać, że inne stacje też obniżyły to wtedy pojawi się i o nich informacja. > Przykład 1: na stacji Shell faktycznie jest promocja (Pb95 10gr taniej, ON 5gr > taniej), wystarczy spytać jakiegoś pracownika. Autor nie neguje tego faktu. Zwraca jednak uwagą, że informacja jest niejasna! > . Stale to one są niższe średnio o kilkanaście groszy (raz mniej, raz więcej), > ale nie kilkadziesiąt (ile?? 40?? 60??). Najlepiej umieścić dla porównania kilk > a stacji spoza rejonu JG i je w miare możliwości aktualizować. Harrahov. Cena benzyny poniżej 4 zł! Masz swoje kilkadziesiąt groszy! A tak na marginesie 21 groszy to już kilkadziesiąt. > Troche umknęło tu sedno sprawy. Problemem JG jest zmowa między ich właścicielam > i, a co za tym idzie całkowity brak konkurencji, a zawyżone ceny tylko z niej w > ynikają. Sedno sprawy nie umknęło. Może nie jest po Twojemu bo zdaje się uważasz się za ojca pomysłu. Ale Ty nie zrobiłeś nic prócz kilku uwag na forum. Poszło dalej i już nad tym nie panujesz. Może to Cie tak wkurza? > Czy jest coś lepszego niż pokazanie czarno na białym, jak się zmieniają ceny na > poszczególnych stacjach w przeciągu jakiegoś okresu czasu? Znając specyfike ry > nku jeleniogórskiego bedą się zmieniać na wszystkich stacjach prawie identyczni > e. W ten sposób jest materiał, z którym można myśleć co zrobić dalej. Nie ma sprawy. Wykaż się. Proszę Cię, byś od jutra przysyłał na adres drożyzna@wp.pl wszystkie informacje, które uważasz za potrzebne na tej stronie (które tak skrytykowałeś). Nie ma problemu. Będzie codziennie aktualizowana. Łatwo szczekać, trudniej zrobić. Strona się konsekwentnie rozwija i będzie na niej coraz więcej informacji i nawet nie masz pojęcia jakich, ponieważ nie masz zamiaru pomóc w ich pozyskiwaniu, tylko jak kierownik próbujesz być upierdliwy. Pokaż, że potrafisz działać, bo jak narazie na forum to tylko poszczekałeś i Twój temat umarł śmiercią naturalną. > Ja rozumiem, że to było robione na szybko, ale wyznaje zasade, że albo coś się > robi porządnie albo w ogóle. Masz rację. Ty nie zrobiłeś nic... chwilę pogadałeś. I koniec. A ojcem projektu nie jesteś. Są nimi choćby Barteqb, który codziennie przysyła info ze stacji, które mija. Ty jakoś się nie odezwałeś. Więc ze swoją krytyką idź do parlamentu. Tam też tylko stwarzają problemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik Re: www.drozyzna.prv.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:29 > Artysta... popisz się. Bo jak było zadawane pytanie kto to może zrobić to > jakoś milczałeś. Widać nie projektuje stron, skoro milczałem. Co nie znaczy, że jestem pozbawiony gustu. Dałem kilka pomysłów, co na niej może być, ale widocznie ich nie zauważyłeś. > Jasne. Ale to wymagałoby to codziennych odwiedzin każdej stacji beznynowej > a co z tym idzie nakładów czasu i finansów. A ta stronka nie zarabia na > siebie! Był pomysł, żeby każdy podawał ceny z stacji które mija po drodze z pracy/do pracy. Sam mijam zabobrzańskie stacje, pare osób też się deklarowało do podawania cen z mijanych stacji, ale że na stronie nie ma ich rozróżnienia to widzę, że pomysł umarł. > W związku z tym łatwiej jest promować tanie stacje. A jak informacje zaczną > spływać, że inne stacje też obniżyły to wtedy pojawi się i o nich informacja. Zejdź na ziemie i zrozum, że nie tędy droga. Ani Shell ani BP się tym nie przejmie i nie obniży Ci cen. Zobacz na podaną przeze mnie strone w Krakowie - tam masz stacji całe multum, prężnie działającą strone i mimo to ogromny rozrzut cenowy. Coś dać może tylko udokumentowanie znamion zmowy cenowej, a i to niewiadomo. > Autor nie neguje tego faktu. Zwraca jednak uwagą, że informacja jest niejasna! Tylko że jak już się o tym pisze, to trzeba sprawe zbadać do końca i spytać przy kasie jak to wygląda i o ile jest obniżka. > Harrahov. Cena benzyny poniżej 4 zł! Masz swoje kilkadziesiąt groszy! Akurat o Harrahovie tam nie było mowy, więc ani ja ani pewnie nikt inny nie wie jak wyglądają tam ceny i jakie mają paliwo. > A tak na marginesie 21 groszy to już kilkadziesiąt. 80 to też kilkadziesiąt. Po prostu to określenie jest nieprecyzyjne. > Sedno sprawy nie umknęło. Może nie jest po Twojemu bo zdaje się uważasz się za > ojca pomysłu. Ale Ty nie zrobiłeś nic prócz kilku uwag na forum. Poszło dalej > i już nad tym nie panujesz. Może to Cie tak wkurza? Nie uważam się za ojca, matke czy innego wujka pomysłu strony, choć sprawa faktycznie teraz rozmienia się na drobne. Wkurzony to czytając ten list jesteś chyba Ty sam, sądząc po sposobie w jaki piszesz. A że krytykuję ją akurat na tym forum? A gdzie mam to zrobić jeśli nie wiem czemu spod Opery i Firefoxa nie mogę dodać komentarzy na stronie? :( Wysłałbym Ci maila to byś mi odpisał w podobnym tonie i cześć, a tu przynajmniej jest możliwość dalszej dyskusji w większym gronie. > Nie ma sprawy. Wykaż się. Proszę Cię, byś od jutra przysyłał na adres > drożyzna@wp.pl wszystkie informacje, które uważasz za potrzebne na tej stronie > (które tak skrytykowałeś). Nie ma problemu. Będzie codziennie aktualizowana. Pisałem tu już kilka razy, jakiego typu informacje uważam za potrzebne aby to miało sens, ale jak chcesz to moge Ci to faktycznie wysłać na mail, jeśli dopiero wtedy pomyślisz czy zrobić z tego użytek. > Masz rację. Ty nie zrobiłeś nic... chwilę pogadałeś. I koniec. Widać nie wziąłeś pod uwage, że człowiek bywa zajęty i nie siedzi całe godziny na necie. Czasem ma tylko chwile pogadać. > A ojcem projektu nie jesteś. Nie potrzebuje do szczęścia uważać się za ojca tej czy innej sprawy, więc jak Cię to uszczęśliwi możemy zakończyć ten temat na Twoim powyższym stwierdzeniu. Mi to rybka. Ale to co nie znaczy, że nie moge wyrazić swojego zdania. A że Tobie się to nie podoba? Tylko zmień ton swoich wypowiedzi, bo zauważyłem już w kilku wątkach, że jak coś Ci się nie podoba to troche nie panujesz nad emocjami. > Są nimi choćby Barteqb, który codziennie przysyła info ze stacji, które mija. Tylko że właśnie niewiadomo z kiedy i z jakich stacji jest ta "Standardowa cena w Jeleniej Górze (zmówiona)". Poza tym nie wiem jak dzisiaj, ale wczoraj i przedwczoraj Pb95 kosztowa 4,43 a nie 4,47. Napisałbym to w komentarzach, ale jak wspomniałem nie mogę ich dodać. Nie wiesz czemu? > Ty jakoś się nie odezwałeś. Więc ze swoją krytyką idź do parlamentu. Tam też > tylko stwarzają problemy! Jakież to polskie. Patrz trzy punkty wyżej, tam znajdziesz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seti_bs Re: www.drozyzna.prv.pl IP: 193.158.111.* 02.09.05, 11:49 > Widać nie wziąłeś pod uwage, że człowiek bywa zajęty i nie siedzi całe godziny > na necie. Czasem ma tylko chwile pogadać. Wow... to jest sedno sprawy... Sam trafiłeś. Ja też nie jestem społecznikiem, który żywi się powietrzem. Tak jak Ty pracuję by zarabiać i nie mam czasu w pełni zawodowo zajmować się tylko tym serwisem. Ale skrytykować łatwo :) --- Mimo to zapraszam do odwiedzania stron, bo będą coraz lepsze. Nie od razu Kraków zbudowano :) Odpowiedz Link Zgłoś
niusiapl Re: www.drozyzna.prv.pl 06.09.05, 11:35 jesli posiadacz tej strony jest zainteresowany reklama na innej stronie, rowniez o tematyce jeleniogórskiej proszę o kontakt pod maila ksbud@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś