Dodaj do ulubionych

szukam tanio busa dla grupy

19.12.05, 21:25
Szukam busa na kilka przejazdów dla grupy 16 osób, w cenie porównywalnej z
MZK i PKS :) Może ktoś coś podpowie? (mój poprzedni przewoźnik bardzo
podniósł ceny)
Z góry dziękuję
bav
Obserwuj wątek
    • Gość: Strejner Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:15
      Zadzwoń do KRYCHY
      • Gość: bav Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.12.05, 22:26
        Właśnie pytałam... :(
    • Gość: zenon5 Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.ppp.tiscali.fr 19.12.05, 23:38
      To moze inaczej,po" handlowemu",co jest dla Ciebie tanio a co drogo?Nakresl
      koszta,moze ktos jednak sie zdecyduje,no nie spij,widze ze cos robisz pozytecznego?
      • Gość: bav Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.12.05, 23:43
        > co jest dla Ciebie tanio a co drogo?
        Napisałam: "w cenie porównywalnej z MZK i PKS :)"
        (i kto tu śpi;))
      • Gość: bav Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.12.05, 00:00
        Jeszcze doprecyzuję - za trasę MZK 2 strefa jest 4 zł od osoby, z KRYCHĄ ta
        trasa wychodzi po 12.50 zł, niemal jak do Wrocławia ;) Jak dla mnie - przesada.
        Nawet w Zakopanem busy biorą stawki porównywalne z tzw. komunikacją masową.

• Gość: zenon5 Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.05, 00:18
          No i oto chodzi kochana!wynajmujesz i stawiasz warunki!A ze spisz to spisz,bo
          jak bys nie spala, to bys zaraz energicznie zareagowala na ceny.Zyjesz w
          demokracji a nie w kapitalizmie,a to juz jest roznica!!
          • Gość: bav Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.12.05, 00:29
            A po co energicznie? Mam jeszcze czas, spokojnie, nie przepłaciłam ;)
            Mam nadzieję, że ktoś coś podpowie, sama też sprawdzam inne możliwości.
            (ja bym "tego" nie nazywała demokracją...)

• Gość: zenon5 Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.05, 18:03
              No ja tak prawde mowiac, miedzy nami,prywatnie tez tego nie nazywam
              demokracja.Ale na forum jest zabronione uzywanie slow podobnych do
              obrazliwych.Ale wracajac do busa,to jak znam zaradnosc niektorych,kupuja busa i
              jezdza sobie na wlasny rachunek.Poszukaj takich,my polacy wszystko
              mozemy,dlaczego nie?
              • Gość: iza Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.12.05, 12:04
                Polecam KRY-CHĘ, nie przeliczaj u nich na strefy tej opłaty, to są wynajmy busów
                turystycznych, mają stawkę taka samą jak inni przewoźnicy, i nie jest to liczone
                od km, tylko w zalezności od specyfiki wujazdu, czy kierowca czeka na grupe, czy
                to wycieczka całodniowa itp. Prosze pamietać, że przewiezienie kogoś do Cieplic,
                a wycieczka do Cieplic (hipotetycznie) to nie to samo, a te busy w tym czasie
                zarabiają na innych trasach. Po za tym firma jest ubezpieczona, a jak weżmiesz
                busa od "przewoźników na własną rekę", to życzę powodzenia w razie jakiegoś
                problemu, o ile dojedziecie na łysych oponach do celu. Ja od lat wynajmuje
                KRY-CHĘ na wycieczki szkolne i jestem baaardzo zadowolona!
                • bav Re: szukam tanio busa dla grupy 21.12.05, 23:03
                  Dziękuję za rady, jednak znalazłam tańszy transport :)
                  Od lat korzystam z busów przy wyjazdach z grupą, w różnych regionach, bez
                  zbójeckich stawek i bez problemów (zawsze dojeżdżamy do celu :)) Nie wynajmuję
                  busa na całodniowe wycieczki, tylko na krótki podjazd, a takie ceny są
                  absurdalne. Nawet wzrost cen paliw czy rosnące koszty utrzymania tego nie
                  tłumaczą. Widocznie jest za mała konkurencja - szansa dla przedsiębiorczych!
                  Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka