bav 19.12.05, 21:25 Szukam busa na kilka przejazdów dla grupy 16 osób, w cenie porównywalnej z MZK i PKS :) Może ktoś coś podpowie? (mój poprzedni przewoźnik bardzo podniósł ceny) Z góry dziękuję bav Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Strejner Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:15 Zadzwoń do KRYCHY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bav Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.12.05, 22:26 Właśnie pytałam... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.ppp.tiscali.fr 19.12.05, 23:38 To moze inaczej,po" handlowemu",co jest dla Ciebie tanio a co drogo?Nakresl koszta,moze ktos jednak sie zdecyduje,no nie spij,widze ze cos robisz pozytecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bav Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.12.05, 23:43 > co jest dla Ciebie tanio a co drogo? Napisałam: "w cenie porównywalnej z MZK i PKS :)" (i kto tu śpi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bav Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.12.05, 00:00 Jeszcze doprecyzuję - za trasę MZK 2 strefa jest 4 zł od osoby, z KRYCHĄ ta trasa wychodzi po 12.50 zł, niemal jak do Wrocławia ;) Jak dla mnie - przesada. Nawet w Zakopanem busy biorą stawki porównywalne z tzw. komunikacją masową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.05, 00:18 No i oto chodzi kochana!wynajmujesz i stawiasz warunki!A ze spisz to spisz,bo jak bys nie spala, to bys zaraz energicznie zareagowala na ceny.Zyjesz w demokracji a nie w kapitalizmie,a to juz jest roznica!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bav Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.12.05, 00:29 A po co energicznie? Mam jeszcze czas, spokojnie, nie przepłaciłam ;) Mam nadzieję, że ktoś coś podpowie, sama też sprawdzam inne możliwości. (ja bym "tego" nie nazywała demokracją...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon5 Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.05, 18:03 No ja tak prawde mowiac, miedzy nami,prywatnie tez tego nie nazywam demokracja.Ale na forum jest zabronione uzywanie slow podobnych do obrazliwych.Ale wracajac do busa,to jak znam zaradnosc niektorych,kupuja busa i jezdza sobie na wlasny rachunek.Poszukaj takich,my polacy wszystko mozemy,dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: szukam tanio busa dla grupy IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.12.05, 12:04 Polecam KRY-CHĘ, nie przeliczaj u nich na strefy tej opłaty, to są wynajmy busów turystycznych, mają stawkę taka samą jak inni przewoźnicy, i nie jest to liczone od km, tylko w zalezności od specyfiki wujazdu, czy kierowca czeka na grupe, czy to wycieczka całodniowa itp. Prosze pamietać, że przewiezienie kogoś do Cieplic, a wycieczka do Cieplic (hipotetycznie) to nie to samo, a te busy w tym czasie zarabiają na innych trasach. Po za tym firma jest ubezpieczona, a jak weżmiesz busa od "przewoźników na własną rekę", to życzę powodzenia w razie jakiegoś problemu, o ile dojedziecie na łysych oponach do celu. Ja od lat wynajmuje KRY-CHĘ na wycieczki szkolne i jestem baaardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
bav Re: szukam tanio busa dla grupy 21.12.05, 23:03 Dziękuję za rady, jednak znalazłam tańszy transport :) Od lat korzystam z busów przy wyjazdach z grupą, w różnych regionach, bez zbójeckich stawek i bez problemów (zawsze dojeżdżamy do celu :)) Nie wynajmuję busa na całodniowe wycieczki, tylko na krótki podjazd, a takie ceny są absurdalne. Nawet wzrost cen paliw czy rosnące koszty utrzymania tego nie tłumaczą. Widocznie jest za mała konkurencja - szansa dla przedsiębiorczych! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś