Dodaj do ulubionych

kierowcy KRYCHA BUS

IP: *.dami.pl 15.01.06, 23:21
Kilka razy jechałem z Wrocławia za takim busem, łamanie przepisów ruchu
drogowego za każdym razem przez kierowcę busa KRYCHY było nagminne. Przykład:
wyprzedzanie na ciągłej, w Kaczorowie prędkośc przelotowa 90 km/h, itp. To
skandal!!! Ci kierowcy wożą ludzi!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Liberator Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 00:12
      Kiedyś wracając z Wrocławia próbowałem dogonić Krycha-Bus. Nie lada to był
      wyczyn pomimo 1.8 i 114 KM pod maską. Jak ktoś lubi suuuuper ekspresy z Jeleniej
      do Wrocławia i spowrotem, oraz ma wykupioną polisę na życie to KRYCHA-Bus polecam.
      • Gość: jelgór Re: Zgadzam się IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.01.06, 00:56
        Teraz się uspokoili, jeżdzą 1,45 wg planu, kiedyś to było 1,5 godziny. Może nie
        tyle szybko jeżdżą, co ryzykownie wyprzedzają. Ciekawe, czy pan Hadży ma
        świadomość, że jego firma działa do pierwszego wypadku- o ile PKS-owi wybaczy
        się ofiary, firmie prywatnej- nie. Ryzykowny interes.
        • Gość: końmechaniczny Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:28
          Łał Liberator 1,8 i aż 114 KM. Zważ, że taki mietek ma 3l TDI.
        • Gość: jeldół Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:36
          Po pierwsze - pisze się Chadży.
          Po drugie, p.Chadży ma świadomość, bo sam rozkład jazdy ustalał a na samochodach zna się lepiej od nas wszystkich tu obecnych na tym forum...
          • Gość: re Re: Zgadzam się IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.01.06, 23:45
            pytanie tylko czy na przewozach sie zna, bo jak sie zna na samochodach to niech
            sobie warsztat otworzy
      • Gość: ipi co to za auto? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.01.06, 09:16
        Zdecydowanie za szybko i ryzykownie jadą ale ja nei o tym........ mając 114
        konnne auto nie mogłes dojsc Busa z powiedzmy 8 osobami na pokladzie? Współczuje
        jazdy takim autem (chyba ze rocznik 1978 przebieg 500tys i do tego zagazowany
        albo diesel) ale i tak chyab duzo od keirowcy zalezy
        • Gość: Kamil Re: co to za auto? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.01.06, 14:25
          Chyba ze ktos jest poczatkujacym kierowca tak jak Liberator samochod widział na
          okładce miesiecznika ;)
          • Gość: Liberator Nawet dziecko o tym wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 15:13
            że jest to fiat 126 pe ;)
            • Gość: mad Re: Nawet dziecko o tym nie wie!!! IP: *.dami.pl 16.01.06, 17:24
              Ciekawe jak fiatem 126 p dogonisz turbodiesla 3,0 litra z mocą około 140 km z
              momentem 400 Nm, człowieku pomyśl te busy do 140 km/h przyśpieszkają lepiej niż
              80 % samochodów na polskich drogach.
              • Gość: końmechaniczny Re: Nawet dziecko o tym nie wie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:30
                cholera nie przeczytałem postu mad i napisałem taki sam :P
                a i nie miesięcznika tylko tygodnika:P
                a to że jeżdzą jak idioci to odrębna sprawa.
              • Gość: Liberator Re: Nawet dziecko o tym nie wie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:36
                fiat 126 pe z silnikiem 1.8 i 114 km?
              • Gość: re Re: Nawet dziecko o tym nie wie!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.01.06, 23:47
                o jacy znawcy samochodow, no i wspaniali kierowcy, jeden lepszy od drugiego,
                tylko ten wątek to nie o tym
    • Gość: Krzysiek Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.01.06, 17:55
      I znowu marudzenie.Zawsze można pezsiąśc się na PKP i spokojnie w 3,5 godz.
      dojechac do Wrocławia.
      • Gość: mad Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.dami.pl 16.01.06, 18:40
        Krzysiu, nie ma marudzenia, ja do Wrocławia jeżdżę swoim autkiem, nie korzystam
        z KRYCHY, ale chcę pokazać że brawura kierowców KRYCHY jest przerażająca.
      • hexl Re: kierowcy KRYCHA BUS 16.01.06, 19:22
        Ja też polecam pociąg. Relaksujący, usypiający, bezstresowy.
        Krycha Bus nie jest obowiązkowym środkiem lokomocji.
        Pasażerowie mają prawo zwrócić uwagę kierowcy ale jakoś tego nie robią.
        Póki co jeżdżę z Krychą. Co ma być to będzie.
        • Gość: Strejner Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:38
          Nie robią tego, bo każdy w napięciu trzyma się swojego kawałka fotela, aby nie
          stracić równowagi. Poza tym kiedy mu zwrócić uwagę, jak w czasie jazdy rozmowa z
          kierowcą jest zabroniona, no i na dodatek gość może się zdenerwować i dopiero da
          koncert. Historia wypadków busów jadących z nadmierną prędkością jest
          jednoznaczna - wszyscy zazwyczaj giną.
          • izerskie Re: kierowcy KRYCHA BUS 16.01.06, 21:38
            jeden z kierowcow Krychy powiedzial mi kiedys, ze warto zwracac uwage kierowcom
            za kazdym razem gdy tylko nam (pasazerom) cos nie odpowiada. wydaje mi sie ze
            im tez zalezy na tym aby klienci byli zadowoleni.
            a poza tym, nie wybrzydzajmy, bo przeciez wielu z nas wybiera Kryche wlasnie
            dlatego, ze jest szybko...
        • Gość: heniek Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: 62.48.236.* 18.01.06, 17:02
          Jasne - co ma byc to bedzie. Ty masz w kazdym razie komfort psychiczny. Jak Cię
          facet wyekspediuje do nieba to przeciez to będzie jego wina.
        • Gość: Pan Orbita Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.01.06, 21:38
          Co ma byc to Bedzie/? Moze trafi na ciebie, moze na kogos bliskiego... ?
    • Gość: Krzysiek Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.01.06, 07:58
      Nie ma nic za darmo.Facet zasuwa ale za to jesteśmy szybciej na miejscu.Takie
      czasy ,żyje się teraz szybko.Kto z nas jezdzi przepisowo niech pierwszy rzuci
      kamień.Na palcch jednej ręki można policzyc tych ,którzy np.ul.Wolności jadą
      50km/hŚrednia tam wynosi 80.Wim,że to chore i tak byc nie powinno ale tak jest i
      chyba będzie.
      • Gość: Liberator Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 16:21
        Nie porównujcie jazdę czteropasmową ulicą Wolności z jazdą po dwópasmowej pełnej
        niebezpiecznych zakrętów, wzniesień i często bardzo śliskiej drogi z Jeleniej do
        Strzegomia.

Ryzykowanie nadmierną prędkością w warunkach ograniczonej widoczności i śliskiej
        nawierzchni wioząc przy tym pasażerów jest równoznaczne z narażaniem ludzi na
        utratę życia i zdrowia.

Tutaj trzeba zrobić ukłon w kierunku jeleniogórskiego fioletowego mondeo, z
        kamerą rejestrującą wyczyny jeleniogórskich kierowców rajdowców, aby raz się
        wybrali w podróż za Krycha-Bus. Punkcików to z pewnością 1000 ów kierowca nazbiera.
        • Gość: nonlibero Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:33
          A co ? Zabrakło wątków "narodowych" i nastąpił przerzut na busy?
          Kto nie chce, niech nie jedzie. Poczytaj hexl i innych.
          A dla mnie ul. Wolności jest dwUpasmowa :-(
          • Gość: Liberator Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:00
            To forum dotyczy spraw Jeleniej Góry czy spraw "narodowych"?
    • markopol6 Re: kierowcy KRYCHA BUS 19.01.06, 21:58
      niesty, to wszystko prawda i dziw bierze że pasażerowie ryzykują, jestem
      za wolnym rynkiem i zdrową konkurencją, ale autokarami KRYCHA i Spółka
      nie jeżdże, chcę dotrzeć do domu bezpiecznie , profesjonalność dostrzega
      się po tym jak bardzo przewożnik dba o bezpieczeństwo i wygodę swych
      pasażerów, a w tych pożal się Boże omnibusach nie ma, może PKS nie ma
      najnowocześniejszego taboru ale kierowcy są bez zarzutu a przynajmniej na
      dalekobieżnych tyrasach
    • Gość: RS Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:31
      Najlepszy numer kierowców z Krychy to zawracanie na autostradzie na zwężeniu,
      żeby wjechać na zjazd na Strzegom. Uwielbiam jak to robią, zwłaszcza po zmroku
      i w deszczu. Co do szybkiej jazdy to jeżdżą pewnie i dobrze. I nie ma na nich
      co narzekać. Ja kiedyś w PKS bylem świadkiem wyprzedzania pod górę za
      Dobromierzem na pełnym łuku...to było mocne. Na trasie do i z Wrocławia, każdy
      kierowca, który chce się trzymać rozkładu musi gonić, obojętnie w jakiej firmie
      jedzie. Z resztą w górach większość kierowców komunikacji goni. Polecam
      przejażdżke busem po Zakopiance, albo PKS po Pieninach. Tam to jest walka o
      życie...
      • Gość: Liberator Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:05
        "jeżdżą pewnie i dobrze"

Ostatni taki jeden kierowca jechał szybko, pewnie i dobrze po Warszawie, że na
        przystanku autobusowym zabił 5 osób.

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3124004.html
    • gaga18 Re: kierowcy KRYCHA BUS 22.01.06, 13:59
      to kamikadze!!! kiedys za jednym jechalismy...myslalam ze zawalu
      dostane.wyprzedzal pod góre na zakrecie dwa auta ciezarowe i autobus...szczerze
      IDIOTA!!! A JA JUZ WIEM ZE NIGDY NIE SKORZYSTAM Z USLÓG KRYCHY!!!!!!!
      • fleur1 Re: kierowcy KRYCHA BUS 22.01.06, 15:15
        Jechałam busikiem tej firmy tylko raz i szczerze odradzam,
        tak jak ostatnio moim znajomym spoza Polski.
        We czwartek odprowadziłam dwie osoby na bezpieczny autobus PKS,
        którym można dojechać w całości i bez stresu do Wrocławia.
    • Gość: Krzysiek Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.01.06, 08:13
      Można to przeciez potraktowa jako rodzaj sportów ekstremalnych i juz wygląda
      lepiej...co tam skoki na gumie:-)
      • Gość: mad Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.231.udn.pl 24.01.06, 09:05
        a co byście powiedzieli gdyby pojazdy KRYCHA były uprzywilejowane i poruszały
        się z włączoną sygnalizacją świetlną i dźwiękową (taką jak policja), ciekawe
        ile wtedy trwałaby podróż do Wrocka? :)
    • Gość: koniu albo zwroc uwage IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:27
      albo, jak nie masz odwagi, zglos telefoniczne firmie krycha, ze ktos z ich
      podwladnych lamie prawo... albo zmien transport.
      • Gość: mad Re: albo zwroc uwage IP: *.231.udn.pl 25.01.06, 17:54
        ... mam swoje auto, nie korzystam z ich usług. Ciekawe skąd się biorą obrońcy
        kierowców busów - piratów drogowych???
        • Gość: zenon5 Re: albo zwroc uwage IP: *.ppp.tiscali.fr 25.01.06, 18:01
          Proste!Bronia firme przed konkurencja!przynajmniej mi sie tak wydaje.Dzisiaj
          niewinna forma krytyki przyjmuje forme wyroku.
          • Gość: jelgór Re: albo zwroc uwage IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.01.06, 00:26
            Zastanawiam się, jak Krycha na swoje wychodzi, czasem robiąc Wrocław dla paru
            osób... Ale trzyma się twardo, jakby nigdy nic.
    • Gość: Krzysiek Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.01.06, 07:38
      Sam dużo jeżdzę po Polsce i widzę ,że kierowcy Krychy mimo szybkiej jazdy są
      dużo mniejszym zagrożeniem dla innych użytkowników.Są to doświadczeni
      kierowcy.Dużo gorsza sprawa jest z łepkami,którzy pracują jako przedstawiciele
      handlowi.Zazwyczaj mają po dwadzieścia lat,stażu mniej niż dzieci wakacji i Ci
      to dopiero odstawiają numery na drogach.
      • Gość: szu Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.jzo.com.pl 26.01.06, 20:18
        pyt.: bo jaki samochód jest w stanie wjeżdżać na krawężnik z szybkością 60 km/h ?
        odp.: służbowy

:-)
    • Gość: krychowiec Re: kierowcy KRYCHA BUS IP: *.135.1511I-CUD12K-01.ish.de 26.01.06, 21:22
      nikt Ci krycha jezdic nie kaze, ja jezdze bo chce byc szybciej moja sprawa, jak
      cchesz mozes pociagiem jechac, onna pewno nie bedzie wyprzedzal na ciaglej!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka