Dodaj do ulubionych

poczta polska

IP: *.jelfa.com.pl 03.03.06, 06:59
Nie wiem czy forumowicze zauważyli jak zachowują się kurierzy poczty polskiej
rozwożąc paczki .Parę razy zamawiałem paczuszkę,czekam w domu na kuriera cały
dzień ,wychodzę do skrzynki a tam awizo że mnie nie było w domu no i szlak
może człowieka trafić!!!!ktoś miał taki przypadek może trzeba coś z tym
zrobić.Pozdrawiam wkurzony jeleniogórzanin.
Obserwuj wątek
    • Gość: Acrobat-ka Re: poczta polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 09:38
      Ja miałam taka sytuacje. Bardzo zależało mi na termiowym podjęciu przesyłki.
      Pani listonoszka nie pofatygowała się na 3-cie pietro tylko wsadziła awizo do
      skrzynki, a wiadomym jest że po paczke na poczte z awizem można pójść doiero
      na drugi dzień. No i pozamiatane. Na drugi dzień to już zawartość tej paczki
      nie była mi tak bardzo potrzebna. Specjalnie w tym dniu cały czas siedziałam w
      domu i oczekiwałam na przesyłke.
      • netbot Re: poczta polska 06.03.06, 12:21
        wszystkim którzy mają takie problemy doradzam złożenie oficjalnej skargi w
        formie pisemej do dyrektora Centrum Usłu Pocztowych oddziały rejonowego w
        Jeleniej Górze ul Pocztowa 9 58-500 Jelenia Góra, a sytuacja na pewno się już
        nie powtórzy, prosze mi wierzyć.
    • Gość: marcin Re: poczta polska IP: *.PMPoland.PL / *.jgora.dialog.net.pl 06.03.06, 08:28
      czasami znajduje w skrzynce dopiero 2-gie awizo, wczesniej nic nie przychodziło
      (ani paczka, ani awizo)

• anula_122 Re: poczta polska 11.03.06, 16:25
      zZ tego co się oriętuje listonisze nawet nie zabieraja z poczty paczek tylko
      przed wyjściem wypisują sobie awizo z góry zakładając że nie ma nikogo w domu.
      • netbot Re: poczta polska 13.03.06, 05:59
        od roznoszenia przesyłek listowych są jedni listonosze a od paczek inni tacy co
        dysponują samochodem, listonosz który chodzi na piechote nie ma obowiązku
        brania do doręczenia przesyłek o dużych wymiarach i takich które przekraczają
        masą 2 kg, jest to podyktowane tym iż taki człowiek nie ma możliwości
        fizycznych zabrania takich przesyłek, musiał by pójść w rejon z taczką, dlatego
        też taką przesylką od razu się awizuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka