Dodaj do ulubionych

Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 10:58
Witam. Czy zdarzyło się wam aby do zbiornika LPG w waszym aucie udało się
wlać kilka litrów więcej gazu niż jego nominalna pojemność? Tego wyczynu
dokonano na stacji benzynowej Petrochemi Płock w Przybiernowie (Trasa nr 3
Szczecin - Świnoujście). Do zbiornika 37 litrów zatankowali mi 40,15 l.
Ten precedens skłonił mnie od poszukiwania informacji na temat opinii o
stacjach benzynowych. Trafiłem na ten serwis:

www.autocentrum.pl/go/267__wybrane_opinie_o_sieci_stacji.html
Proszę więc o wasze opinie na temat stacji z paliwem LPG w Jeleniej. Czy
macie jakieś własne odczucia co do wydajności gazu na Jeleniogórskich
stacjach?
Obserwuj wątek
    • Gość: ed Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.09.06, 11:23
      ja tankuje gaz zawsze na statoilu lun na shellu, zawsze wchodzi podobna ilość i
      robię na zbiorniku tyle samo mniej więcej km, na innych stacjach nie ryzykuję,
      tym bardziej że ceny podobne a różnica paru groszy jest nieistotna.
    • dr.wal2 Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej 11.09.06, 12:44
      Wlasciciele stacji benzynowej w Myslakowicach to bardzo religijni ludzie -
      prawdziwi Katolicy ,nawet paliwo chrzcza , Hose Jana .
      • Gość: Maciej Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:37
        Co do LPG w Mysłakowicach (SOMBIN) to nie jest tak źle. Spalanie w trasie nad
        morze wyszło mi 8.1 l/100km przy silniku 1.8
        • Gość: em Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:00
          Robię na LPG miesięcznie ok. 3,5 tys. km. Zdecydowanie odradzam ORLEN na
          Maciejowej; czasem trefny zdarza się na Muellerze na Wolności w Cieplicach. Bez
          zastrzeżeń: Statoil, JET i Orlen w Cieplicach. Na BP już podziękowałem: tam się
          czeka wieczność na obsługę, a dystrybutor co parę dni jest niesprawny.
          Najlepszy znany mi gaz na Dolnym Śląsku był jakiś czas temu w Marcinowicach
          k/Świdnicy; ale odkąd nie są już PREEM, też gaz się skiepścił.
        • barteqb Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej 21.09.06, 08:19
          Na SOMBINIE tankuje odkad go postawili. Zupelnie nie mam sie do czego
          przyczepic. Zawsze te pare groszy taniej wiec w sumie juz kilka ladnych zlotych
          sie zebralo.
    • Gość: Seti_bs Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej IP: 193.158.111.* 20.09.06, 09:00
      Witam.

Ja mam bardzo dobr opinie o LPG ze stacji JET w Jeleniej Gorze. Tylko i
      wylacznie tam tankuje. Po przejechaniu 20.000 km zrobilem przeglad instalacji.
      Serwis gazu (nie w JG... tu nie ma dobrych serwisow) wymienial filtry i zabral
      sie za czyszczenie parownika. Okazalo sie, ze filtr wygladal jak nowy (nawet
      nie chcieli go wymieniac) a w parowniku nie bylo nawet grama syfu. Parownik
      wygladal jak nowy.
      Kiedy uslyszeli, ze to przeglad i wymiana filtrow po 20.000 km to byli w szoku
      jesli chodzi o czystosc gazu.
      Wiec ja mam dobra opinie o LPG ze stacji JET.
    • Gość: Seti_bs Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej IP: 193.158.111.* 20.09.06, 09:04
      A co do tankowania ponad miare... tak zdarzylo mi sie, ze do 36 litrowego
      zbiornika wlano mi 46 litrow (ciekawostka). Ale bylo to w Austrii (w drodze do
      Wloch). Galy wyszly mi na wierzch. Myslalem, ze mi zawor padl, ale odbil przy
      46 litrach. i na tych niby 46 litrach zrobil nieco ponad 330 km. Wiec nie byly
      to zadne dodatkowe litry, ale zwykle kretactwo.
      I nich mi nikt nie mowi, ze oszukuja tylko w Polsce.
      • Gość: wroclaw we wroclawiu na bp - grabiszynska tez leja ponad.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:46
        mi weszlo 40l do 36l zbiornika. tylko tam mi sie to przytrafia, pojechalem drugi
        raz zatankowac zeby sie upewnic. leja ponad stan...
    • jorys Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej 28.09.06, 10:22
      Na ostatnich kroplach gazu dojechałem do "Stacji LPG" na terenie byłej
      Cegielni -ul.Wolności- do zbiornika 34l zatankowano 39 l z komentarzem "ma Pan
      uszkodzony zawor".Następne tankowanie w normalnej Stacji LPG 34/34l,Bez
      kometarza.P.S.Instalacja nowa ok.3000km
      • Gość: Filip Schell k.Carrefoura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:45
        Na Schellu też mi więcej gazu wchodzi. Do zbiornika w kole potrafią wtłoczyć
        40l. Nie mniej jednak wg moich obliczeń o te 5l. robię więcej kilometrów.

Może jednak to wszystko jedno gdzie się tankuje, a spalanie LPG zależy tylko i
        wyłącznie od techniki jazdy?
    • Gość: skoczek Re: gaz IP: *.233.udn.pl 29.09.06, 18:30
      Nic nowego zbiorników z gazem nie tankuje się do pełna, ze względów
      bezpieczeństwa. Pojemność faktyczna jest większa niż nominalna, Stąd
      mozliwość "przetankowania" zbiornika.
      • Gość: gość do Seti_bs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:13
        Gdzie robisz przeglądy LPG?

pzdr
        • Gość: Seti_bs Re: do Seti_bs IP: 193.158.111.* 11.10.06, 08:14
          Pomimo poszukiwan dobrego zakladu w JG to... nie znalazlem zadnego, ktory
          potrafilby zrobic cos wiecej niz stwierdzic "kto panu to tak spier...".
          Takich odpuszczam sobie natychmiast.

Ja jezdze (niestety rowniez) do Wroclawia do autoryzowanego warsztatu
          instalacji LANDI. Super obsluga, pelen profesjonalizm i zabojczo niskie ceny (w
          odniesieniu do tych, co proponuja nieudacznicy z jeleniogorskiego rynku).
          Firma nazywa sie JAKART i jest na ul. Dlugiej. Zreszta mozna ja znalezc w
          internecie.

Dla przykladu...
          1. Wymiana przewodow gazowych elastycznych plus wymiana filtra gazu plus
          sprawdzenie nieszczelnosc:
          - Jelenia Gora ul. Pijarska - 250-300 zl (oczywiscie cena nie jest jednoznaczna)
          - Wroclaw Fa. JAKART - 40 zl (ich materialy!!!)
          To tylko dla przykladu.
          • Gość: zagazowany z golfa Re: do Seti_bs IP: *.233.udn.pl 16.10.06, 10:11
            fachowcy z Pijarskiej to... nie boje sie uzyc slowa:ZLODZIEJE !!!
    • sylwia76112 Re: Opinie o stacjach benzynowych w Jeleniej 01.10.06, 20:13
      na shellu raz mi sie udalo do zbiornika 42 litrowego (paliwo) wlac 46 litrow
      paliwa i jeszcze dojechac na stacje ciekawe na czym. Z kolei w Wojcieszowie
      udalo mi sie wlac do zbiornika do ktorego zawsze wchodzi 34(rzeczywista
      wielkosc 40) udalo mi sie wlac 39.5 litra od tamtej pory nawet nie patrze w
      kierunku tej stacji.
    • Gość: Marek Dzisiaj w Legnicy gaz 1.91 w Jeleniej 2.05 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 23:20
      a mówią że teraz jest taniej.
      • Gość: julka Re: Dzisiaj w Legnicy gaz 1.91 w Jeleniej 2.05 IP: *.231.udn.pl 17.10.06, 11:03
        co sądzicie o stacji paliw TESCO? ja tam tankuje jakos zastrzezen nie mam-jak
        narazie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka