Dodaj do ulubionych

Szkolenie dla psów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 14:10
Chciałabym się dowiedzieć czy w Jeleniej Górze lub okolicach są ośrodki szkolące psy. Niedługo bedę miała szczeniaka i zależy mi na tym, by maluch uczęszczał do psiego przedszkola a poźniej na kurs posłuszeństwa. Znalazłam tylko jedną ofertę www.mieno.private.pl/strona%20glowna.htm. Czy jest ona wiarygodna? Zalezy mi tylko na pozytywnych metodach szkolenia. Rasa pieska beagle.
Obserwuj wątek
    • kazimierzp Re: Szkolenie dla psów 16.07.08, 18:02
      Znam jednego bardzo dobrego, ale on prowadzi zajęcia z psami w wieku od 10 miesiecy. Jeśli chcesz wiecej wiedzieć to zadzwoń pod numer: 602767947. Ja u niego swego psa nie szkoliłem, ale spotkałem ludzi którzy bardzo chwalili! Psy raczej się nie wypowiadały, ale do szkolacego garneły się!
    • Gość: etna Re: Szkolenie dla psów IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.08, 13:28
      Potwierdzam. Informacja od kazimierzap wskazuje właściwy adres.
      Gdyby nie brak konsekwencji moich państwa byłbym najlepiej
      wyszkolonym psem w okolicy, a tymczasem to ja szkolę moich
      właścicieli i dobrze mi idzie. Znam jedną bigielkę (niezła sunia!),
      która może być wzorcem wyszkolenia tej trudnej rasy. Polecam pana
      Roberta, to znakomity szkoleniowiec, który nawet ze mną sobie
      radził. Z psim pozdrowieniem - bardzo krnąbrne rude psisko.
      • Gość: Kora Re: Szkolenie dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 11:13
        Dzięki za pomoc. Może kiedyś skorzystam, na razie pies ma 3 miesiące i szkolę go samodzielnie przy użyciu klikera, bardzo fajna metoda i niezła zabawa www.dogs.gd.pl/kliker/.Załuję jedynie, że w jg nie ma psiego przedszkola, dowiadywałam się w zwkp, niestety brak tej formy szkoleniowej.
        • Gość: właścicielka psa Re: Szkolenie dla psów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.09, 14:02
          Koro, zastanowiłas sie jak ty bys sie czuła majac na szyji obroze
          rażącą prądem? Nie wazne ze o małym natężeniu. Lubisz jak zdejmując
          sweter przeskakują napiecia elektryczne na ciebie? Albo chwytając
          klamke? Teraz pomysl co czuje mały pies bedac nieustannie poddawany
          takim napieciom. Ja również mam malutkoą sunie i lepiej nagradzac
          łakociami za osiagniecia niz karac za nieposłuszenstwo
          • Gość: Kora Re: Szkolenie dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 18:43
            Ale o co chodzi:P
    • Gość: rolex Re: Szkolenie dla psów IP: *.233.udn.pl 08.08.08, 15:33
      Kaziu,masz teraz jakiegoś pieska?
      • kazimierzp Re: Szkolenie dla psów 10.08.08, 07:27
        Nie mam psa!:-( I na razie nie planuję mieć!
      • Gość: Mariola Re: Szkolenie dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 23:05
        Nie wiem kto jest najlepszym treserem w Jeleniej Górze.Ale kiedyś widziaam na własne oczy i rozmawiałam z właścicielką psa która szkoliła psa na ul.Nowowiejskiej chyba u Pana Roberta.Tak się nie robi psy tresowane prądem.Sceny jak z horroru.
    • Gość: az71 Re: Szkolenie dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 19:04
      Ja swoją bernardynicę szkolę w czernicy koło Jeżowa Sudeckiego. Lekcje
      indywidualne. Miło i sympatycznie a mój pies to już nawet umie pokonywać tor
      agillity. To jest dla mnie fenomen bo bernardyny są trochę opieszałe aby
      wykonywać polecenia.
      Naprawdę polecam. Tanio.
      Mają swoją stronę www:
      lopinka.republika.pl/Pozdrawiam
      az71
      • Gość: az71 Re: Szkolenie dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 19:05
        Tak miało być:

lopinka.republika.pl/
    • Gość: Agnieszka Re: Szkolenie dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 11:39
      Proponuję byłego policjanta P.Waldemara Leszczyńskiego.Zajmuje się psychologią psów i szkoleniami.Mam agresywnego goldena który atakował gości w domu.W ciągu miesiąca udało się rozwiązać problem mojego psa.tel.790 547 428 psicholog@wp.pl
    • Gość: ninka Re: Szkolenie dla psów IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.09.09, 12:26
      Polecam Ci szkolenie psów u p. Mariusza. Ja u niego szkoliłam moje
      dwa owczarki. Szkolenie indywidualne, miło, zero stresu. tel 508 124
      304
      • Gość: Marian Re: Szkolenie dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 21:49
        Miałem problem z 3 letnim terierem Maksem.Nie wypuszczał moich gości z domu,doszło do tego że ugryzł w nogę naszego sąsiada.W domu doszło do tego że gdy dostawał jeść nikt nie mógł wyjśc na przedpokój bo rzucał się z zębami.Nie mieliśmy wyjścia i chcieliśmy oddać psa do schroniska.Znaleźliśmy w internecie stronę P.Leszczyńskiego www.psicholog.eu Zdecydowaliśmy się na współpracę.Trwało to około 2 miesięcy.Okazało się iż wiekszość problemów związanych z naszym psem wynikało z naszej niewiedzy nie potrafiliśmy "rozmawiać" z naszym Maksem.Większość problemów mamy już rozwiązanych.Wydawało mi się iż wiem wszystko o psach zawsze wychowywałem się z nimi,ale dopiero teraz wiem jakie prozaiczne błędy popełnialiśmy przy wychowywaniu naszego Maksa.
        • Gość: Bogdan Re: Szkolenie dla psów IP: 109.243.112.* 03.02.10, 00:27
          Chciałem oddać psa do schroniska.Ugryzł 15 letniego syna.Rodzina ubłagała mnie i zadzwoiniłem do Pana Waldka sugerując się opinią w kręgach psiarzy na temat jego znajomości zachowań psów.Było ostro umówilismy się na spotkanie Pan Waldek wchodzi do mnie do mieszkanie a Sasza gryzie go za nogę.Gościu stoi i nic?Nie reaguje patrzy się psu w oczy zaciska zęby z bólu i nagle Sasza ucieka do kuchni i nie wychodzi przez cały czas pobytu.Było gorąco krew się polała ale pierwszy raz w życiu pies odpuścił.Hardkor na całego
          • Gość: julia Re: Szkolenie dla psów IP: 109.243.244.* 28.09.10, 10:57
            co to za bzdura? masz chyba yorka albo shitzu. to miała być reklama umiejętności? śmieszne.
    • Gość: Ania z bLondynu Re: Szkolenie dla psów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 18:23
      W Szczytnie jest niezła szkoła.
    • Gość: Marian Re: Szkolenie dla psów IP: 188.33.20.* 26.08.10, 23:37
      Mieszkam w okolicy Placu Ratuszowego.Od kilku tygodni obserwuje jak wieczorami trenują kilkuosobowe grupy z psami.Wygląda to bardzo ciekawie.Cwiczenia prowadzi jakiś facet w okularach.Dzisiaj chyba przegiął bo straż miejska się do nich przyczepiła.
    • Gość: arek i barbara Re: Szkolenie dla psów IP: *.net.azartsat.pl 04.06.11, 09:58
      na pewno nie polecamy byłych mundurowych i innych osób, które sobie poprostu dorabiają. ich wiedza i metody są tak stare , że lepsze porady można dostać na forum o psach od 15 letniej dziewczynki.
      polecamy wyłącznie szkoły pozytywne , w których osoby szkolą się w tematyce szkolenia i psychologii psów, a nie jak dorabiający sobie, nazywają się treserami, czy psychologami itp.
      • Gość: Wiesiek Re: Szkolenie dla psów IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 00:23
        A ja nie polecam na naszym terenie osób które mają w nazwie Tylko pozytywnie. Nieudacznicy którzy zamydlają oczy "papierkami". Zero doświadczenia nie potrafią sobie poradzić z prostym problemem agresji mojego psa.
        • Gość: Adam i Hania Re: Szkolenie dla psów IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.11, 14:38
          O ile dobrze pamiętam całkiem niedawno było głośno o szkoleniowcu który reklamował się jako super pozytywny. Afera wybuchła jak się okazało że pozytywny to on jest tylko z nazwy, właściciele psów opisywali jak kopał swoje psy itd. Nie pamiętam gdzie to czytałem, ale poszukam w necie. To było chyba w Bolesławcu albo w Zgorzelcu.
        • Gość: Adam Re: Szkolenie dla psów IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 07:50
          Sprawdziłem, ten pseudo pozytywny szkoleniowiec jest z Bolesławca. Cała afera jest opisana na forum o pozytywnych metodach szkolenia psów.
    • Gość: BestFriend Re: Szkolenie dla psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 09:52
      Zapraszamy do zapoznania się z ofertą nowej szkoły BestFriend Poztywne Szkolenie Psów w Jeleniej Górze, szkoła prowadzi zajęcia w oparciu o pozytywne metody bez żadnych awersji wobec psiaków. Wszelkie informacje na stronie internetowej www.bestfriend.com.pl bądź pod numerem 781 829 902 - kontakt trener Sylwia Homan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka