Dodaj do ulubionych

Smsy w roamingu

IP: *.mofnet.gov.pl 10.06.11, 11:04
Witam!

Czy ktoś może przerabiał niedawno temat w jakiej polskiej ofercie pre-paid (na kartę) są najtańsze smsy wysyłane w roamingu z Ukrainy do Polski?

W simplusie mam 1,80 zł i zastanawiam się czy gdzieś jest może taniej? Używanie ukraińskich kart sim z różnych względów nie wchodzi raczej w grę.

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam, JG.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogdan Re: Smsy w roamingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 12:45
      kupiłem kartę "Life:)" w salonie! - od razu mi ją uruchomili. Koszt to ok 41 hrywn (25 na rozmowy + reszta za kartę sim) Wg reklamy miałem rozmawiać 18 minut z zagranicą - wykonałem z Polską ok. 5 rozmów po 1 minucie i wyczerpałem limit rozmów. Kartę łatwo doładować - czytelna instrukcja. Kolejne 10 hrywn pozwoliło na kolejną rozmowę. Wada to zasięg - mniejszy niż innych głównych operatorów w niektórych miejscach w górach nie można było rozmawiać.
      Zaleta - cena.
      • Gość: JakubGdula Re: Smsy w roamingu IP: *.mofnet.gov.pl 10.06.11, 12:48
        Pytałem o polskich operatorów i pisałem że ukraińscy nie wchodzą w grę, ale dzięki za dobre chęci.
    • Gość: jw Re: Smsy w roamingu IP: 162.27.161.* 10.06.11, 13:29
      T-Mobile wszedzie_rozmawiaj widziałeś taką ofertę? Znalazłem po kilku minutach grzebania w sieci. Normalna cena za sms z Ukrainy to 1,60-2 PLN.
      Jeśli masz laptop, to są jeszcze takie opcje jak skype i tanie/darmowe bramki smsowe.
      • Gość: JakubGdula Re: Smsy w roamingu IP: *.mofnet.gov.pl 10.06.11, 13:36
        Cytat ze strony do której link rzuciłeś:

Lista krajów i terytoriów objętych usługą Wszędzie rozmawiaj: Austria, Azory, Belgia, Bułgaria, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Madera, Malta, Martynika, Norwegia, Niemcy, Portugalia, Reunion, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Watykan, Węgry, Wielka Brytania, Włochy, Wyspy Kanaryjskie.

Nie widzę na tej liście Ukrainy. Ale dzieki za dobre chęci ;)

Dodam że dostępu do internetu nie będę miał.
        • Gość: jw Re: Smsy w roamingu IP: 162.27.161.* 10.06.11, 14:07
          Tak, masz rację, zauważyłem to chwilę później.

Orange PrePaid - sms 1,51
          • Gość: JakubGdula Re: Smsy w roamingu IP: *.mofnet.gov.pl 10.06.11, 14:19
            Póki co znalazłem najtaniej w Play: 1,00 zł za smsa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka