Dodaj do ulubionych

Był ktoś w Kerczu?

IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.12, 10:46
Wybieram się tam z rodziną i chłonę wszelkie informacje na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 14:27
      Byłam w zeszłe wakacje, a co konkretnie Cię interesuje?
      • Gość: Bolo Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 15:19
        Super nareszcie kogoś znalazłem.Moja droga właściwie wszystko mnie interesuje począwszy od cen kwater poprzez jedzenie i plaże.Konkretnie,gdzieś wyczytałem,że w Karczu jest taniej wynająć mieszkanko nisz w zachodniej części Krymu np.Sevastopolu,gdzie w ogóle szukać mieszkań?tak jak w innych miastach na Dworcu kolejowym?Czy w Kerczu są jakieś sklepy wielkopowierzchniowe coś jak Real czy Auchan u nas?Jakie plaże są w Kerczu?Gdzie można coś dobrego,regionalnego zjeść?To są najbardziej palące zagadnienia na które szukam odpowiedzi.Acha w jakiej cenie były mieszkania do wynającia w Kerczu?Czekam na odp. z niecierpliwością.
        • Gość: mimi Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.citymedia.pl 22.06.12, 14:56
          My wynajmowaliśmy w dwójkę 3 pokojowe mieszkanie za 140 hr/doba. Przybylismy do Kerczu w godzinach wczesno wieczornych i udaliśmy się na dworzec autobusowy. Babuszek już nie było, ale byli taksówkarze i właśnie od jednego z nich dostaliśmy namiar na kwaterę. Pierwszą noc spędziliśmy w hotelu niedaleko dworca, bo poczatkowo taksówkarz nie mógł się dodzwonić do pani od kwatery, a nie chcieliśmy spać w aucie. Kercz bardzo nam się spodobał, byliśmy samochodem, więc nie bylo problemu z wycieczkami. Plaża miejska na którą docierają taśmowo marszrutki to jedna z najładniejszych plaż jakie widziałam na Krymie: czysta, szeroka, piaszczysta i bezpłatna. :) Marketów jest wiele, różnych sieci. To tak na szybko. Jeśli chcesz coś więcej, podaj adres mejlowy, podeślę Ci naszą relację z wyjazdu, ewntualnie zdjęcia jeśli będziesz chciał.
    • Gość: Teodor Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.nplay.net.pl 22.06.12, 00:43
      Akurat Kercz to jedno z gorszych miejsc do wypoczynku. Praktycznie bez plaży, a zwiedzania raptem na jeden dzień. W dodatku maksymalnie oddalony od krymskich atrakcji. Jeśli nie chcesz przepłacać za ich kurorty, to proponuję Ulokować się gdzieś nad M.Azowskim i stamtąd robić wypady po okolicy, mam tu na myśli m. Semeniwka , Mysowka czy największe z nich Szczołkino. Ta ostatnia miejscowość to takie postkomunistyczne blokowisko, ale z długą i dobrą plażą i z kwatery b.blisko nad morze (max 500m). Byłem tam w ubiegłym roku i rodzina była zadowolona.
      Zresztą wejdż na Google Maps i wszystko możesz dokładnie zobaczyć. Generalnie z kwaterami na Krymie nie ma problemów, można spokojnie przebierać w ofertach, pod warunkiem, że dotrzesz na miejsce w sensownych godzinach. Jakby co to za kilka dni podam Ci więcej szczegółów, bowiem nie śledzę forum zbyt nachalnie.
      • Gość: Bolo Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.12, 07:29
        Jedno miejsce,a dwie zupełnie różne opinie.Chciałbym pojechać tam z rodziną i jak źle trafie to żona mi spier... cały urlop.Jeśli mógłbym prosić o jakieś fotki,będę naprawdę zobowiązany.Powiem szczerze 140 UAH za 3 pokojowe mieszkanie brzmi bardzo zachęcająco,ale nie wiem co myśleć o tych plażach.Proszę piszcie jeszcze.
        • Gość: mimi Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.citymedia.pl 23.06.12, 08:33
          Powiem tak: zależy co lubi Twoja żona. Ja wolę osobiście mieszkać w większym mieście, które daje więcej możliwości spędzania wieczorów niż mała wioska. Nie wiem też czy będziecie samochodem czy nie. Myśmy sobie robili wycieczki z Kerczu, min do Szcziołkina też. Powiem tak: jeśli zakładałabym, że chcę urlop spędzić tylko plażując to Szcziołkino jest ok, ale jeśli się chce coś jeszcze zobaczyć to już ta miejscówka niekoniecznie jest fajna. Daleko od jakichkolwiek atrakcji, a i do mieszkania zbyt przyjazna nie jest. Rozważałam początkowo tą lokalizację, ale po pierwsze ceny noclegów były wyższe niż w Kerczu, po drugie niekoniecznie chciałam spędzać urlop w blokowisku. W Szcziolkinie taka jest właśnie zabudowa. Same bloki. Co do tych plaż to plaża miejska jest na obrzeżach miasta, ale kursują tam marszrutki. Jest ich naprawdę sporo. Przed plażą jest jakby zajezdnia tych marszrutek, startują dosłownie na bieżąco, jedna za drugą. A plaża jest bardzo ladna. Można wypożyczyć leżaki, można coś zjeść, jest czysto. Mogę Ci podać namiar na tą kwaterę w Kerczu, obok był przystanek marszrutek, a w odległości 200m dwa duże markety. Oczywiście też i małe sklepiki, restauracja. Zdjęciami też służę, zarówno Kerczu jak i Szcziołkina :). Tylko gdzie mam Ci je wysłać?
          • Gość: taja Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 08:58
            `Do Teodora: prosze napisz jak to jest z tym Morzem Azowskim czytałam,że jest zamulone .nie nadaje się do kąpieli itp. my bardzo lubimy snurkowanie, jakie jest tam dno, dużo rybek?
            A może byś tu zamieścił relacje ze swojej podróży?
          • Gość: Bolo Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 14:53
            Super,duże miasto z marketami jakbym słuchał moją żonę,dla mnie idealne miejsce na wypoczynek.Jedziemy autem,więc transport nie będzie problemem.Bardzo proszę o fotki i może jakiś opis na mojego maila: katowitz@onet.eu
            • Gość: mimi Re: Był ktoś w Kerczu? IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 19:07
              Poszło, sprawdź pocztę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka