Gość: Anisa IP: *.chello.pl 13.03.05, 22:50 Planujemy wypad na majowy weekend do Kijowa. Czy ktos ma namiary na jakis tani hotel/kwatery prywatne. Mozliwie blisko centrum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RQ Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 01:02 Blisko centrum tanich niema. Dalej centrum moze byc wybor, np "Bratislava" lub "Holosijivs'kyj". Ten oierwszy przy stacji metra "Darnycia", wiec do centrum ok. 10-20 minut metrem. Ceny od 30 EUR. Natomiast w centrum ceny zaczynaja sie od 100-130 EUR. Wiecej na www.hotels.com.ua Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.03.05, 10:20 spokojnie za 100 USD znajdzie się nocleg w ścisłym centrum np Dnipro(na Hrejsciatikie). myslęże należy poszukać na obrzeżach Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: Tani hotel w Kijowie 14.03.05, 10:48 Na drorcu sa pokoje goscinne - o ile pamietam to 40 dolarow/noc. Ale najlepiej w kwaterach prywatnych - chodza po dworcu starsze panie i oferuja pokoje, a nawet cale mieszkania. Cena (bylem trzykrotnie i zawsze tyle samo placilem) wynosila 11 dolarow za lokal/dobe. > spokojnie za 100 USD znajdzie się nocleg w ścisłym centrum np Dnipro(na > Hrejsciatikie). to jakis dowcipnis napisal chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senq Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.acn.waw.pl 14.03.05, 11:36 Ja bym nigdy nie dał 100USD czy 30Euro za nocleg w Kijowie ;-) trzeba kombinowac i tak zanocować by było taniej jak na zachodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anisa Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.chello.pl 14.03.05, 14:28 Mówi się, że zarobki na Ukrainie i co za tym idzie poziom zycia sa duzo nizsze niz w Polsce, więc chyba zwyczajne hotele powinny byc tez tnsze. Chyba najlepszy pomysł z tymi "starszymi paniami na dworcu". Widziałam takie w Krakowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senq Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.acn.waw.pl 14.03.05, 22:51 Oczywiscie, ze warto z takich Pań skorzystać ;) i wybadac sprawe i co waznie nie placić takich mega wielkich cen! Ja spedziłem tydzień w Mińsku za 100 USD :) /podroz, wiza...etc/ Odpowiedz Link Zgłoś
clickkey Re: Tani hotel w Kijowie 17.03.05, 10:42 Gość portalu: Anisa napisał(a): > Mówi się, że zarobki na Ukrainie i co za tym idzie poziom zycia sa duzo nizsze > niz w Polsce, więc chyba zwyczajne hotele powinny byc tez tnsze. ------------------------------------------------------------------ To wcale nie idzie w parze - poziom życia i ceny hoteli. Przeciętny mieszkaniec kraju nie korzysta z hoteli. Popatrz sobie na ceny hoteli w Warszawie a w Niemczech czy w Szwecji - własnie w tych bogatych krajach można znaleźć tańsze hotele. Cenę określa głównie popyt i podaż, a nie poziom dochodów mieszkańców. Spotkałem na Ukrainie hotel po 10 UAH od osoby - tj. około 6 zł teraz, ale nie w Kijowie. W Szwecji nocowałem za 100 zł w centrum Karlskrony, dwie osoby, śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp babcie IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 15.03.05, 02:18 Babcie są po 11$? łeeee, lepiej dołożyć do jakiejś młodej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senq Re: babcie IP: *.acn.waw.pl 15.03.05, 09:01 Hehe ale jak tanio możesz spędzić noc w Kijowie :) a nie po 100USD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: babcie IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 15.03.05, 12:14 Aaaaa, oki, kumam, czyli babcia wliczona w pokój. I tak nic z tego, nawet jakby mi dopłacali:))) 40$ za pokój z babcią...masakra. Dobrze przynajmniej, że dziadka nie ma:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.devs.futuro.pl 15.03.05, 09:15 Ja bylem w grudniu i babcie na dworcu chcialy astronomiczej sumy cos kolo 40 dol. Za ta cene to juz mialem hotel ktory sie nazywal Mir. Wszystko z nim ok i do metra 2 przystanki trolejbusem. Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: Tani hotel w Kijowie 15.03.05, 09:46 Bo jak tyle chca to sie z nimi targowac trzeba, a nie przeplacac. Jak bylem w Kijowie po raz pierwszy, to placilem te 11 dolkow za mieszkanie w cholere daleko od centrum, w sumie moglbym pewnie wytargowac ponizej dychy, ale miasta nie i jak juz z baba pojechalem na lokal, to musialbym na dworzec wracac. A cena nie byla zawyzona znacznie, wiec problem niewielki. Pozniej za taka sama cene nocowalem w okolicy dworca (15 minut pieszo lub 2 przystanki marszrutka) a nawet przy samym dworcu (osiedle kolo nowego dworca poludniowego). Jest jeszcze na dworcu informacja miejska - Kyivmiskdovydka, po prawej od glownego wyjscia z od strony polnocnej (w kierunku metra) - tam pani zalatwia noclegi w prywatnych kwaterach tez za podobne kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unmay Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.ighz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:13 1) www.rooms.com.ua/pos/?rooms=1 2) www.volodymyrska.narod.ru/ 3) www.rentkiev.net/apartment.htm 4) www.apartment.com.ua/apartments.html Przyznam sie ze z tego nie korzystalem sie... Natomiast korzystalem sie z Hotelu Nacionalnoho Aviacijnoho Uniwersytetu - BARDZO TANIO. Lepiej dokonac rezerwacji bo tam zawsze sporo ludzi. NAU Hotel - 29E, Nizhynska Str. (by separation order); Phones:457-73-02, 406-70-59 How to get to the university From the railway station: street car №1K to "National Aviation University" station. From "Borispol" airport: airport bus to Peremohy square, street car №1K, №3 to "National Aviation University" station. From "Kyiv" airport: trolley-bus No 22 "Industrialny Mist" station, street car №1K, №3 to "National Aviation University" station. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anisa Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.chello.pl 16.03.05, 23:01 Bardzo dziękuję za rady. Jak wrócę - napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
clickkey Re: Tani hotel w Kijowie 17.03.05, 10:32 "Babuszki" (często dość młode) na kijowskim dworcu chcą po 20$ za dobę za MIESZKANIE, z reguły dwupokojowe, gdzie mogą nocować 4 osoby, a nawet więcej. Trzeba sprawdzić na planie miasta, czy jest to blisko centrum. Każda z nich ma do wynajęcia kilka mieszkań, o rożnych lokalizacjach. Aha, to nie są ICH mieszkania, one tylko je wynajmuja jako pracownice. Oczywiste, że od naiwnych wezmą i więcej. Z dworca nie warto jechać prywatnymi samochodami, których kierowcy kręcą się tam, oferując podwiezienie. Normalna taksówka kosztuje taniej. A komunikacja miejska jest bardzo tania. Korzystałem z mieszkań "babuszek", nie miałem zastrzeżeń. Standard mieszkań przeciętny jak na Ukrainę, czysto, spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graz Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.org 18.12.05, 21:10 a ile kosztuje nocleg w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikor Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 23:46 80 hrywn za dobę zapłaciliśmy u babuszek na dworcu (tzn one pośredniczą) 100 ogólnie chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anisa Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.chello.pl 13.05.05, 22:45 Wszystkim dziekuję. Jade za tydzień. Jesli ktoś cos jeszcze wie, będę wdzięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yutek Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:21 Hmm jade w przyszly piatek :)w samym kijowie bede ok godz.2 w nocy i spedze tam ok 3 dni. "Przetrenowal" ktos opisane powyzej babuszki szczegolnie w kwesti znalezienia kwatery w nocy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unmay Re: Tani hotel w Kijowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:08 A podany wyzej hotel ci nie odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś