Dodaj do ulubionych

samochód Ukraina+Białoruś

IP: 212.160.210.* 06.04.07, 09:57
Cześć!
Czy orientuje się ktoś ile kosztuje (i czy w ogóle można) wykupić na
Białorusi i Ukrainie ubezpieczenie od kradzieży na samochód?
Jesziemy na majówkę przez Grodno-Mińsk-Kijów-Odessa-Naddniestrza-Mołdawia-
Lwów.
Mamy OC w link4.
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: samochód Ukraina+Białoruś IP: 62.29.136.* 06.04.07, 10:40
      Cena AC zależy od czasu trwania ochrony.Za cały rok jest to około +25% składki
      opłaconej do tej pory.Jeżeli nie masz AC będziesz płacił więcej za samo AC poza
      kraje EU.Jeżeli wykupisz AC na okres 1 miesiaca płacisz proporcjonalnie
      najwięcej.i raczej wykup w PL.
      • Gość: gorek Re: samochód Ukraina+Białoruś IP: 212.160.210.* 06.04.07, 11:09
        Samochód ma w Polsce OC. Nie chciałbym wykupować AC. U nas ciężko wykupć samo
        ubezpieczenie na wyjazd. Chodzi mi o to czy jest możliwość wykupić
        ubezpieczenie od kradzieży na Białorusi powiedzmy na 3 dni i na Ukrainie na 6.
        • buanitka Re: samochód Ukraina+Białoruś 06.04.07, 11:22
          W PL żadna firma nie ubezpiecza od kradzieży na wschodzie :(
          A jeśli już, to kosztuje to bardzo dużo. Jedynym sposobem jest Zielona Karta,
          ale jak macie OC w Linku - to za Zieloną Kartę także musicie dużo zapłacić
          (przynajmniej tak było rok temu). Niektóre firmy ubezpieczeniowe w ofercie mają
          za darmo Zieloną Kartę (nie chcę tu robić reklamy jakie są to firmy, ale jak
          chcesz wiedzieć napisz mi na priva). Jeżeli nie macie jednak Zielonej Karty (bo
          ona obowiązuje i na Ukrainie i na Białorusi) - to musicie na granicy wykupić
          ubezpieczenie na Białorusi -białoruskie, na Ukrainie -ukraińskie. Jest to
          ubezpieczenie coś w rodzaju OC i jest obowiązkowe w przypadku braku Zielonej
          Karty. Ubezpieczenie od kradzieży także jest tam dość drogie. Dokładnych
          cenników nie pamiętam, ale kiedyś dowiadywaliśmy się i koszty tanie nie były.
        • Gość: darek Re: samochód Ukraina+Białoruś IP: 62.29.136.* 06.04.07, 11:27
          Minimalny czas ochrony (z tego co wiem w Warta,PZU,Samopomoc)to 30 dni.Możesz
          wybrać również ubezpieczycieli z krajów do których wjeżdżasz,ale nie polecam w
          przypadku zdarzenia.Dla mnie (mondeo wartości 20 tys zł)bez AC w PL
          zaproponowano (w Warcie) za 300 zł ochronę od kradzieży i wypadku, na 1 mies.
          Kradzieże nie są jakąś plagą(oczywiście zależy od pojazdu),natomiast problemem
          są stłuczki i wypadki z winy pojazdu UA.Niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka