Dodaj do ulubionych

Medyka, Hrebenne, czy Zosin

30.07.07, 08:05
Witam, będę wjeżdżał na Ukrainę w nocy którymś z tych przejść. Decyzję
uzależniam od opini, które (mam nadzieję) pojawią się w tym wątku. A może
warto by zaprowadzić stały wątek, gdzie osoby wracające opisywałyby czas
wjazdu i wyjazdu? (Może w ramach wdzięczności za wiedzę, którą tu zdobyły :))
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lubliner1 Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.akashanet.pl 31.07.07, 12:04
      ...prywatnie to polecaja zosin...ale jaka tam okropna droga...wole juz hrebenne.
      • Gość: AW Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.acn.waw.pl 28.08.07, 00:29
        Na Ukrainę wtorek 21.08 godz. 10.00 rano - Zosin - 40 minut, powrót
        następna sobota - 20.00 - Hrebenne - 30 minut. Byłam pod wrażeniem,
        bo strasznie bałam się kolejki. Łapówki - 0. Czy to nie jest tak, że
        trzeba CHCIEĆ dać i mieć powód do dania? No skąd celnik wie, od kogo
        wymuszać? Do mnie nikt słowa nie powiedział na ten temat.
    • Gość: tom Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 17:18
      Polecam Zosin najbezpieczniej i najtaniej na granicy......
      • Gość: AAA Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.net.euron.pl 31.07.07, 21:10
        No piszcie, na którym przejściu, kiedy, ile wynosił czs oczekiwania, rzecz
        jasna chodzi o przekracznie samochodem.
        • Gość: BBB Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.net.euron.pl 04.08.07, 21:44
          Nikt nie przekraczł granicy???
          • Gość: akg Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.net.euron.pl 11.08.07, 20:17
            Kolega w ubiegłym tygodniu stał 15 godzin w Hrebennem, podobno
            dlatego, że dużo Ukraińców jechało po coś tam do Holandii, wie ktoś
            coś więcej na ten temat?? W jaki dzień jest najlepiej wjeżdżać do
            Polski??
            • adi_74 Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin 14.08.07, 08:54
              Moje ostatnie doświadczenia z Hrebennego:
              wjazd do Ukrainy - start Hrebenne o 19, w Rawie bylem o 22 (czasu UKR).
              Powrót: od 21.30 (czas ukr) do ok 1.00 naszego czasu.
              Znajomi wracali wczesniej (ok 15) odprawa zajela im niecałą godzine.

BTW gdy wracalem dwa razy dalem wziatki: raz na poczatku kolejki jakiemus
              mundurowemu w czarnym - chcial 5 dalem 3. I na samym przejsciu, ichniejszy
              pogranicznik, powiedzial ze chce 10, dalem mu 5. (wiem ze nie powinienem mu
              dawac, ale wracalem bez prawa jazdy wiec nie chcialem zwracac na siebie zbyt
              duzej uwagi)
              • Gość: majgier Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.net.euron.pl 15.08.07, 10:40
                Dzięki Adi_74, za bardzo konkretne informacje, szkoda, że tak mało
                osób dzieli się tak cennymi informacjami. Pozdro
                • Gość: tom Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 22:19
                  zosin wczoraj wjazd 4 godz wyjazd 3godz.Była jakas kontrol to było taniutko....
                  • Gość: Fredzio Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.zwm.osi.pl 19.08.07, 11:16
                    12.08.2007 (niedziela)nasz autokar stał w Korczowej/Krakowiec 1 1/2
                    godziny, 15.08.2007 powrót tym samym przejściem 50 minut (pono
                    rekord).
                    • Gość: Fredzio Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.zwm.osi.pl 19.08.07, 11:19
                      Aha :Nic nie wiem o łapówkach (czy coś szmuglujecie?)
                      • Gość: irek Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 13:40
                        Nie wszystko w normie tylko tak jest.Chodzi celnik i mówi co gdzie i ile.
                        • Gość: Fredzio Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.zwm.osi.pl 19.08.07, 20:39
                          Nic nie kumam. Chodził ukraiński celnik, sprawdził wyrywkowo jedną
                          torbę z bagażnika, nic nie mówił o łapówce. Komu i za co płacicie
                          (płaciliście) ?
                          • Gość: pola Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 18:24
                            Za głupie karteczki, za karnister z przepisowymi 10l,w paszport za pieczątki.To standard.A jeszcze jak milicja ojojoj.
                    • do-las Re: Medyka, Hrebenne, czy Zosin 21.08.07, 08:35
                      20.08-3 godziny do Polski.
                      W Medyce trwała blokada mrówek,trzeba było jechać do Korczowej.
                      • kresen Medyka/Szeginii 28.08.07, 11:52
                        16 sierpnia autobus kursowy Medyka/Szeginni -1godz ok.12,00-13,00 i powrót 24
                        / 25 sierpnia noc samochód osobowy ukainski Szeginii - 1 godz 23,00-24,00 i
                        Medyka pas UE 24,00-3,00- 3 godziny i tylko dlatego 3 godziny ,ze pas unijny bo
                        wiózł 2 osoby z Polski
                        • Gość: AAA Re: Medyka/Szeginii IP: *.net.euron.pl 04.09.07, 11:22
                          Hrebenne:
                          wyjazd 15 08 godzina 19 jestem 4 w kolejce - 1 godzina
                          wjazd 01 09 godzina 03.30 jestem 4 w kolejce - 1 godzina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka