Gość: tyrolczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 10:39 jadę w maju na wesele do Stryja na Ukrainę mam pytanie co się daje na prezent czy może gotówkę i ile. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bolo Re: wesele IP: *.chello.pl 15.03.09, 11:39 ...a to ma jakieś znaczenie czy weselicho jest na Ukrainie czy w Polsce?I tu i tu są tacy sami ludzie,więc pewnie prezenty będą takie same.Ciekawe co inni napiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik Tyrolu Re: wesele IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.09, 12:55 Witam w niedzielne popoludnie. Zawsze mile widziana jest gotowka lub Przekaz pieniezny. Ile? tyle co bys tyrolczyku sam w tej sytuacji od stryja oczekiwal.Stryjenstwo odplaci ci adekwatna serdecznoscia. Na marginesie;Szanowny Panie Bolo z malzonka, milo by bylo nam (malzenstwo Bausa) zaprosic Panstwa na kolacje 11.04.09 w Lwowie po 18-tej. Myslimy z malzonka o Restauracji w Hotelu Leopolis w ktorym rezydujemy, chyba ze Panstwo maja ciekawsza propozycje lokalu z kuchnia i trunkami wybitnie ukrainskimi na poziomie Restauracji w w/w hotelu.(jestesmy pierwszy raz na Kresach) Serdecznie pozdrawiamy i prosmy o odpowiedz. Familia Bausa Odpowiedz Link Zgłoś
ded_maroz Re: wesele 15.03.09, 14:01 a Stryj to miasto czy... że rodzina znaczysie? Bolo, jak zwykle błyszczysz :O oczywiście że są różnice! Chociażby w różnice zarobkowe i cenowe, rodzinne, przyjacielskie itp. hohoho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystek Re: wesele IP: *.chello.pl 15.03.09, 16:04 To jest błysk z tombaku:D:D przecież to łoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: wesele IP: *.chello.pl 15.03.09, 20:47 Oj krystek,dziecko gdyby twoja mama była troszkę ładniejsza to byś teraz do mnie mówił "tato". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: wesele IP: *.chello.pl 15.03.09, 20:48 ...a ty w dlaszym ciągu nie rozumiesz co to przenośnia...no trudno ćwicz dalej zdolności manualne. Odpowiedz Link Zgłoś
kj6 Re: wesele 15.03.09, 18:42 Na Wschodzie prezent w postaci gotówki jest OK. W Polsce jako prezent weselny gotówka jest popularna, na Wschodzie widziałem koperty wręczane także w czasie toastów na przyjęciach urodzinowych. Wysokość kwoty - jak pisali poprzednicy - zależna od rangi związku i możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś