Dodaj do ulubionych

Problem z zakupem termoporu?

IP: *.chello.pl 27.02.07, 21:04
W grudniu 2006 zamawialam Termopor Leier P+W 25 i dzis zadzwonil do mnie Pan
ze skladu budowlanego i powiedzial ze nie da rady zalatwic mi tego na kwiecien
bo fabryka wysyla cala produkcje na wschod. Czy macie podobne problemy z
dostepnoscia ceramiki budowlanej?
Obserwuj wątek
    • Gość: mmk Re: Problem z zakupem termoporu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:14
      Bzdura. Owszem, eksportuje sie ceramike scienna, m.in. z Tarnowa (Leier) czy
      Rzeszowa (Wienerberger Kupno) na Ukrainę, Bialorus czy do Rumunii, ale max. 1/3
      produkcji... Reszta idzie na kraj i z trudem, ale idzie zalatwic towar. Z tym,
      ze to wyglada tak dzis. Jak gosc przyjmowal zamowienie w grudniu, to z
      dostepnoscia materialow sciennych bylo zero problemu i byl 20-30 % tanszy.
      Podejrzewam ze koles ze skladu obiecal Ci cene grudniowa i zagapil sie ze
      sciagnieciem towaru i dzis musial by drozej kupic niz sprzedac:) Albo tez ma
      towar dla Ciebie , ale woli Cie splawic a sprzedac go nowemu klientowi po
      dzisiejszych cenach lub przetrzymac do wiosny i wiecej zarobic. Przebitka 50% w
      stosunku do grudnia murowana - doslownie i w przenosni:)
      • Gość: Pyzula3 Re: Problem z zakupem termoporu? IP: *.chello.pl 02.03.07, 08:28
        to jak ja mam z tym facetem teraz rozmawiac? On twierdzi ze moze mi zalatwic
        inny towar po cenach grudniowych, ale ja nic innego nie chce.
        • Gość: mmk Re: Problem z zakupem termoporu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 12:56
          No to zgoda! Tylko zeby to nie byl jakis gazobeton czy inny "ytong". Zamawialas
          ceramike to ma byc ceramika... Niech Ci sprzeda porotherma 25 P+W z
          Wienerbergera, a jeszcze lepiej max-a U-220 (wymiar 19x22x25). Zapewniam ze
          jakoscia oba bija termopora na glowe, zwlaszcza U-220 (pod warunkiem, ze bedzie
          on pochodzil z porzadnej fabryki a nie jakiejs malej cegielni - w okolicach
          Tarnowa polecam Hadykowke ewentualnie Wienerberger Kupno lub Harasiuki).
          Grudniowe ceny porotherma 25 P+W to ok. 6,20 zł brutto (zuzycie 10,7 szt/m2) a
          U-220 to 2,90 zł/szt. (zuzycie 21,5 szt./m2). Oba dają grubosc muru 25 cm, a
          chyba o taka Ci chodzi.
          • pyzula3 Re: Problem z zakupem termoporu? 02.03.07, 13:19
            my budujemy sciane trojwarstwowa i kupowalismy tego leiera po 5,4. Nie chcemy
            Wienebergera bo z tego co sie zdazylismy dowiedziec to bardziej sie kruszy od
            Leiera. Nie chcemy takze U 220 bo chcemy pioro wpust tak zeby straty ciepla
            byly jak najmniejsze. Ta Hadykowke to i ten nasz facet nam proponowal, ale wg
            mnie to jest jakies gowno, takie nierowne i my tego nie chcemy. Chcemy leiera i
            nic wiecej.
            • andrzej.sawa Re: Problem z zakupem termoporu? 02.03.07, 13:50
              Odezwij się bezpośrednio do producenta.
              • Gość: Pyzula3 Re: Problem z zakupem termoporu? IP: *.chello.pl 02.03.07, 14:13
                i mam zaplacic teraz po 7,4 zamiast 5,4?
                • andrzej.sawa Re: Problem z zakupem termoporu? 02.03.07, 15:49
                  Będziesz wiedzieć co się dzieje i kto nawalił.A przynajmniej spróbuj.
                  • Gość: Pyzula3 Re: Problem z zakupem termoporu? IP: *.chello.pl 02.03.07, 16:07
                    a co mi to teraz da kto nawalil. ja potrzebuje material a nie szukam winnego.
                    Zreszta dzwonilam i faktycznie facet najwyrazniej obudzil sie z reka w nocniku,
                    bo caly grudzien i styczen Leier byl. Tylko co to dla mnie za satysfakcja.
                    • Gość: mmk Re: Problem z zakupem termoporu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 13:58
                      Hadykowke bierz w ciemno, nawet sie nie zastanawiaj! To jeden z najlepszych
                      jesli nie najlepszy scienny material ceramiczny w Polsce. Prawie 100% czystej
                      gliny i minimum jakichkolwiek dodatkow. Ktos kto wam doradzil sciane
                      trojwarstwowa to bardzo madry facet. Najlepszy wybor. Natomiast przy scianie
                      trojwarstwowej obecnosc piorowpustu jest zupelnie zbedna. Straty ciepla na
                      spoinie pionowej eliminuje wam izolacja wewnatrz muru - styropian czy welna.
                      Zatem w Waszym wypadku P+W to zero korzysci. P+W mialo by znaczenie przy murach
                      44 albo 50 cm bez docieplenia. Wtedy tez nalezy uzywac zapraw cieplochronnych.
                      W waszym wypadku nie uzywacie ani zapraw cieplochronnych, no i P+W jest wam
                      absolutnie zbedna. Warstwa wewnetrzna wazne zeby byla z ceramiki, nie musi byc
                      jakos wyjaykowo ciepla. A co do Porotherma/Termopora - proponuje gdzies na
                      skladzie rozebrac jedna palete i sobie dobrze je obejrzec:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka