Dodaj do ulubionych

[techniczne] poranna przerwa techniczna

15.03.11, 17:08
W dniu jutrzejszym (16 marca 2011) około godziny 8-9 rano nastąpi krótka przerwa w działaniu bloxa, spowodowana wgrywaniem zmian i poprawek.

Dotyczą one:

-problemów z rozsyłaniem newsletteru z edytowanymi/kasowanymi szkicami.

-dodania facebookowego boxu na stronie głównej Bloxa.

-jednej zmiany zupełnie technicznej.

Problemy nie powinny występować, jednak jeśli się zdarzą, mogą dotyczyć braku dostępu do bloxowych zasobów - np zdjęć.

W przypadku gdyby się tak zdarzyło, piszcie o tym w niniejszym wątku lub w komentarzach wpisu na bloxie.
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 16.03.11, 11:49
      czy niemożność dodania obrazka z sieci może wiązać się z tą przerwą techniczną?
      • elpanda Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 16.03.11, 12:05
        nie powinno raczej, a w jaki sposób dodajesz? mógłbym prosić o szczegóły?
        • chiara76 Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 16.03.11, 12:22
          kopiuję adres obrazka z sieci i potem używam funkcji wklej obraz z sieci. No i się zawiesza, to znaczy ani me ani be, nawet jak klikam anuluj nic to nie daje, muszę zamknąć po prostu okno.
          • supernotka Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 16.03.11, 15:00
            to był problem po naszej stronie. jeśli by jeszcze występował, daj znać.
        • chiara76 Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 16.03.11, 22:21
          Dalej nie działa.
          Wybieram w edytorze wstaw obraz z sieci, wypełniam formatkę i nie działa ani klawisz OK ani Anuluj. Klikanie nic nie daje. Mogę natomiast wybrać podgląd.
          Teraz wstawiłam /za radą informatyka/ obrazki edytując kod html (wstawiając img src).
          Wygląda na to, że nie działa wyłącznie funkcja obsługi formatki do wstawiania edytora.
          • irsila Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 17.03.11, 06:38
            U mnie również, w tym momencie, wstawianie obrazków z sieci nie działa.
            • elpanda Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 17.03.11, 16:31
              powiedzcie proszę, czy z którego edytora korzystacie? wrzucacie przez edytor czy przez przycisk nad edytorem?
              pozdrawiam, panda
              • irsila Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 17.03.11, 21:25
                Obecnie wstawiam jakby z zasobów,
                ale do zasobów obrazki niektóre nie chcą nawet wchodzić,
                pytaja sie mnie: wstawic bezpośrednio?
                bezposrednio chca iśc na bloga?.
                No to wstawiam,
                dziś kilka tak wstawiłam,
                zaległe do poprawki,
                jakies wygasniete, podmienione czy jak?
                również edytowałam.
                Z jakiego edytora?
                Pewnie tego przedostatniego.smile
                Nie pamiętamsmile
                E tam,
                ja zielona jestem w te klockismile
              • chiara76 Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 18.03.11, 09:20
                ja używam zawsze tego bloxowego, czyli tego "wstaw obraz z sieci".
              • vivalabeer Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 18.03.11, 22:31
                Elepanda, jeszcze myślisz?
                Może w końcu odpowiesz na pytania. Ty pytasz, jak wstawiają ludzie obrazki? A jakie możliwości daje blox w tym temacie?! Żenujące!
              • chiara76 Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 22.03.11, 15:03
                z ciekawości, da się coś z tym jednak zrobić, czy teraz już wystąpił klasyczny "niedaś"?
    • elve Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 18.03.11, 13:57
      czy rozformatowanie się boksu adtaily to skutek zmian? czy to wina adtaily?
    • vivalabeer Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 18.03.11, 22:23
      Coś znowu ulepszyliście, że nie można nic wstawić na bloga!? Nie włażą obrazki, nie włazi tekst. Czuję się, jakby mnie ktoś zablokował na własnym blogu. Artyści...
      • vivalabeer Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 18.03.11, 22:28
        I jeszcze jedno, ile może trwać przerwa techniczna? Spieprzyć to potraficie od strzału, z naprawianiem już gorzej.
        • gavarit Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 19.03.11, 17:42
          Ludzie, trochę luzu...
    • a_anielka Re: [techniczne] poranna przerwa techniczna 24.03.11, 10:58
      Dlaczego nie działa mi publikowanie wpisów z bloxa na facebooku?
      Właczyłam opcje "Pytaj o publikację" - nie pyta. Nie mam zablokowanego wyskakiwania okienek. Próbowałam na wszystkich przeglądarkach - nie działa. Coś trzeba skonfigurować, czy o co to chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka