08.11.12, 10:02
Prowadze bloga od kilku lat caly czas uzywajac tego samego szablonu. W ostatnich dniach niczego w nim nie zmienialam, a blog wyglada inaczej niz zwykle. Obrazowo rzecz ujmujac szablon jakby sie "rozjechal". Dodam, ze nigdy sie z takim problemem nie spotkalam.

Nie wiem jak przywrocic "sytuacje" do dawnego stanu?

Pozdrawiam.
bognna
dotykbolu.blox.pl/html
Obserwuj wątek
    • mojtrening Re: Szablon. 08.11.12, 17:41
      bognna napisała:

> Prowadze bloga od kilku lat caly czas uzywajac tego samego szablonu. W ostatnic
      > h dniach niczego w nim nie zmienialam, a blog wyglada inaczej niz zwykle. Obraz
      > owo rzecz ujmujac szablon jakby sie "rozjechal". Dodam, ze nigdy sie z takim pr
      > oblemem nie spotkalam.
      >
      > Nie wiem jak przywrocic "sytuacje" do dawnego stanu?
      >
      > Pozdrawiam.
      > bognna
      > dotykbolu.blox.pl/html

Napisz co ostatnio dodawałaś do bocznej szpalty.
      (skrypt, .jpg, .gif...itp)
      • bognna Re: Szablon. 08.11.12, 18:05
        Wlasnie o to chodzi, ze zupelnie niczego nie zmienialam, ani nie dodawalam. Szablon w tej postaci wyglada zwyczajnie beznadziejnie.

Pozdrawiam serdecznie.

dotykbolu.blox.pl/html
        • radzido Re: Szablon. 08.11.12, 18:24
          Na oko sądząc, przyczyną jest skrypt ostatnich komentarzy. Były z nim różne problemy po wprowadzeniu zmienionych rss-ów. Masz jego nową wersję?
          testblog.blox.pl/2012/07/Ostatnie-komentarze-w-nowym-wydaniu.html
          Jeśli nie, zainstaluj ją i dopasuj do swojego szablonu. A jeśli masz nową, to może trzeba ją jakoś inaczej skonfigurować.
          • bognna Re: Szablon. 08.11.12, 19:28
            Bardzo dziekuje za pomoc. Brzmi to wszystko troche po chinsku, ale sprobuje zrealizowac po weekendzie.

Pozdrawiam.

dotykbolu.blox.pl/html
            • mojtrening Re: Szablon. 09.11.12, 16:20
              bognna napisała:

> Bardzo dziekuje za pomoc. Brzmi to wszystko troche po chinsku, ale sprobuje zre
              > alizowac po weekendzie.
              >
              > Pozdrawiam.
              >
              > dotykbolu.blox.pl/html

Tam gdzie masz konfigurację skryptu ostatnich komentarzy, szukaj ustawienia szerokości "width". Jeśli jest podana w procentach bo nie pamiętam jak tam dokładnie jest, ustaw na 100%, wtedy powinno się dopasować do wąskiej szpalty Twojego bloga. Jeśli wartość jest podana w "px', to zmień wartość na taką jaką masz szerokość wąskiej szpalty. Prawdopodobnie konfigurację ostatnich komentarzy masz w zasobach bloga "Pliki". Jeśli jest inaczej to niech ktoś mnie poprawi smile akurat nie mam możliwości tego dokładnie zweryfikować.
              Pozdro
    • s.z.y.m.o.n Re: Szablon. 09.11.12, 23:39
      Jak dla mnie problemem jest graficzny link do serwisu siepomaga - jest zwyczajnie zbyt szeroki i rozpycha lewą kolumnę.
      W szablonach na starym kodzie HTML wszelkie dodatki umieszczane są poza obszarem określanym jako wąska szpalta. Stąd wszelkie marginesy i szerokości bloków trzeba tu ustalać oddzielnie.

Blok ostatnich komentarzy rozlewa się na całe dostępne miejsce, co jest zachowaniem prawidłowym. Dopasowanie do konkretnego szablonu (o ile nie wspiera domyślnie tego dodatku) należy już wykonać we własnym zakresie.

Margines identyczny z resztą lewej kolumny uzyskać można wklejając do szablonu blogu bazowy kod CSS z generatora widgetu (zakładka CSS) i dodając do niego (na końcu) linię

#LastComments {margin-left:65px}
      • bognna Re: Szablon. 12.11.12, 09:09
        Panowie,

Raz jeszcze dziekuje za pomoc. Wyjechalismy na weekend, a wiec nie mialam mozliwosci zerkniecia na blog.... a tu niespodzianka. Wszystko sie samo naprawilo.
        Zaczynam wierzyc w sily nadprzyrodzonewink

Lacze pozdrowienia.

dotykbolu.blox.pl/html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka