Dodaj do ulubionych

Tak tylko się chhwalę

22.04.15, 20:27
Tak tyljko się pochwalę, że już spokojnie zmierzam do pierwszej 100 najiwiększych blogów.
Polki to porażka ma już pnad 20 tysięcy odsłon.
Spokojnie będzie pierwsza setka największych blogów na blox.pl
I oczywiście będę się wspinał na to pierwsze miejsce.
A sprawę mam utrudnioną bo nie ma praktycznie gdzie się reklamować. Każdy przepędza od siebie, każdy jest cwany bo jest na razie duży a ja póki co jeszcze stosunkowo mały. U mnie zawsze będzie się można reklamowac, podać adresy swoich blogów, nawet gdy będzie to już największy blog w polskim internecie.
Ale póki co w tym tygodniu pierwszy raz pierwsza setka najpopularniejszych blogów i pięcie się do góry, a w ofercie mam ponad 400 dobrych tekstów, także każdy znajdzie coś dla siebie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Tak tylko się chhwalę 22.04.15, 22:51
      Porzuć zbędne nadzieje. Krzywa jest taka, że będziesz się błąkał w drugiej pięćdziesiątce, chyba że masz blogaska z przepisami i zdjęciami potraw.
      bartoszcze.blox.pl/2014/08/Fenomen-blogow-kuchennych.html
      Może incydentalnie podskoczysz wyżej, nawet do Top10, ale nie napalaj się zbytnio.
      • Gość: Bragiel Re: Tak tylko się chhwalę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.15, 23:42
        No wiem,że dominują blogi z kotletami.
        Dodatkow nabijają im ruch wejścia google images.
        Ktoś nawet nie wie, że jest na blogu. Ogląda zdjęci kotleta. A jest na czyimś blogu.
        Ale myślę, że ta moda się skończy...
        Ludzie już wiedzą jak zrobić kotleta...
        Ale oczywiście wiem, że ciężko będzie się utrzymać w pierwszej 50 tce.
        Bo ktoś może rzucić pięc zdjątek kotlet, a ma 50 tysięcy fanów na fejsie i ma 50 tysięcy wejśc na zdjęcie kotleta...
        Ale wierzę, że ludzie docenią twórców. Nie odtworców.
        Nie kotleciarzy, ludzi rzuczających li tylko fotki i przepisy, tylko ludzi którzy pracują po kilka godzin nad 10 tysięcznoznakowym tekstem.
        No zobaczymy.
        Wiem, że potem będzie ciężko utrzymać ta pierwszą 50tke.
        Zwłaszcza, że praktycznie bez fejsa.
        No ale zobaczymy.
        Pozdrawiam.
        • rozieblox Re: Tak tylko się chhwalę 24.04.15, 06:57
          Podziwiam naiwność ("moda się kończy, docenią twórców"). Załóż może blog zderzeniazrzeczywistością.blox.pl? Czytałbym! wink

Oraz: nie wierz bloksowym statystykom, łatwo je oszukać, bo źle zliczają wizyty.
    • bragiel Re: Tak tylko się chhwalę 23.04.15, 01:23
      No i jeszcze jakbym miał dawać wam jakieś rady-chociaż oczywiście sam jeszcze jestem stosunkowo mały-ale pierwsza i najważniejsza rada jest taka. W polskim internecie liczy się tylko wykop.pl. Wszystko inne to didaskalia.
      Paradoksalnie facebook jest złym narzędziem do promocji bloga.
      Wrzucić komuś na ścianę linka-od razu to zgłasza, wyzywa cię od spamera i masz linka oznaczonego jako niebezpiecznego. A tymczasem sam Zuckerberg spamował fora i duże strony 11 lat temu, pisząc, że założył nowy serwis o nazwie facebook. A teraz goni każdego małego kto chce się promować. Natomiast do wykopu można dodać raz dziennie swój tekst, można dodawać powiązane kilka razy dziennie czy wkleić link do powiązanego tematycznie tekstu i z tego naprawdę wchodzą tysiące ludzi. Więcej niż z fejsa, więcej niż z twittera. A mało kto korzysta z wykopu mało kto dodaje do wykopu. Myśli-a jakiś wykop.pl mam fejsa. I wielki błąd.Wykop to ponad milion aktywnych użytkowników Chyba najbardziej aktywna społecznośc w polskojęzycznych interniecie i muszi dam dodawać teksty, jeżeli chcesz rosnąć jako blog. Oczywiście jeżeli masz co. Jeżeli tworzysz, a nie odwtarzasz. Kotletówi i zdjęc kanapek tam nie dodawaj. Ludzie wiedzą jak wygląda kanapka, a są głodni mocnych, bulewersujących tekstów, które dadzą im do myślenia. Tekstów. Nie kanapek. Pozdrawiam.
      • rozieblox Re: Tak tylko się chhwalę 24.04.15, 07:05
        Jeśli tematyka wpisu pokrywa się z profilem wykopu, to są jakieś wejścia. Ale z moich doświadczeń - szału nie ma. IIRC szpalta boczna w głównej gazeta.pl dawała znacznie więcej wejść, niż główna na wykopie. FB - pewnie zależy ilu ma się znajomych i jak ustawiony profil. Ja mam raczej mało, a profil prywatny, a i tak wrzucenie linka jest zauważalne w ilości odwiedzających.
        • bragiel Re: Tak tylko się chhwalę 24.04.15, 07:15
          Oczywiście wiem, że ciężko będzie mi przebić blogi kulinarne, ale wierzę, że się uda.
          Już nawet tak bardzo się nie reklamuje-chociaż oczywiście ciągle to musze robić-a pęka po 10 tyś odsłon tekstu bez problemu.
          Nie opieram się na statystykach bloxa tylko na -google analytis no i na feedjitice.
          Osobiście chiałbym poczytać mocnego bloga, z bulwersującymi, dającymi do myslenia tekstami, który by mnie sponiewierał. I...Nie ma absolutnie nic.
          Kominek bardzo złagodniał. A poza tym jest co...nic.
          Więc jest target, a nie ma dostawcy takiego towaru.
          Bo ile ludzie będą oglądać zdjęcia kotletów?

Natomiast co do wykopu-mylisz się. Ja mam 7 polubien na fejsie a więcej wejśc niż blog który ma 10 tysięcy lajków. W Mężczyznach jestem na pierwszym miejscu a w katalogu ogólnym będzie gdzieś 70-80 miejsce. Zobaczymy. I głównie wykop.
          Część ludzie sharuje moje teskty-z tego też sporo wejść.
          Chociaż oczywiście wiem, ze cięzko będzie być na stałe w top 10, bo działam bez fejsa.
          Ale liczę, że mi się uda, bo konkurencja jest zerowa w moim targecie.
          Ale zobaczymy.
          Pozdrawiam.
          • bragiel Re: Tak tylko się chhwalę 26.04.15, 17:15
            Dzisiaj dzień prawdy...
            Stawiam...będzie pierwsza 50 największych blogów na blox.pl
            Nie może być inaczej patrząc na ruch...
            Ale jak będzie 60-70 miejsce to też się nie pogniewam.
            • bragiel Re: Tak tylko się chhwalę 27.04.15, 00:59
              40 miejsce...1 w kategorii Mężczyźni.
              Teraz czas na pierwszą dziesiątkę!
              Tym niemniej będzie to niepomiernie trudniejsze, całkowicie bez facebooka i będę potrzebował przynajmniej miesiąca jak nie dwóch by zadomowić się w top 10.
              Ale to oczywiście tylko kwestia czasu.
              Jeszcze 99 procent mojego targetu nie wie o tym, że Świat według Brągiela będzie ich ulubionym blogiem i muszę im o tym powiedzieć.
              Pozdrawiam.
              • bragiel Re: Tak tylko się chhwalę 11.05.15, 01:08
                28 miejsce na ok.450 tyś blogów i 1 miejsce w kategorii Mężczyźni.
                Ale teraz będzie ciężko a nawet możliwy jest spadek.
                Blożek z przepisami spokonie pompowany jest przez konto na fecebooku.
                Natomiast praktycznie każdy mój tekst jest zgłaszany i od razu ma status niebezpiecznego linka z tego względu, że dość często używam słowa, jakiego żaden Polak nigdy nie używa; słowa najmniej popualrnego w polszczyźnie, a które Mrożek wnioskował by znalazło się w preambule do konstytucji. Więc mam linki na fejsie oznaczane jako niebezpieczne, co bardzo blokuje przyrost czytelników.
                Także możliwy jest nawet spadek póki nie wymyślę kanału promocji poza fejsem.
                • bartoszcze Re: Tak tylko się chhwalę 11.05.15, 20:47
                  Ale może sobie na te komunikaty, ja wiem, bloga załóż?
                  Forum nie temu służy.
        • kylepoppy Re: Tak tylko się chhwalę 15.05.15, 20:53

Nie taki zły ten wykop. Jakiś czas temu mój wpis wpadł na główną. Dało to parę, czyli ok 17 tys wejść smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka