anuszka_ha3.agh.edu.pl
22.05.15, 08:36
Szanowni Państwo, jestem strasznie rozczarowana nową wersją bloxa.
Na urządzeniach z Androidem po prostu nie jestem w stanie jej używać.
Telefon z przeglądarką Opera: Nie otwiera się w ogóle dział edycji blogów. Nie. Po prostu nie. Pusty ekran. Nie da się też przełączyć na widok klasyczny.
Tablet z przeglądarką Chrome i klawiaturą fizyczną: Edycja bloga jest o wiele trudniejsza, niż w wersji klasycznej edytora. Z jakiegoś powodu edytor spowalnia i efekt jest taki, że gdy np. chcę wyedytować jakieś miejsce w tekście, kursor gdzieś się zapodziewa a potem nagle przeskakuje o kilka znaków.
Gdybym chciała to robić wyłącznie dotykowo, nie na klawiaturze, robi się jeszcze
gorzej, bo okno dziwnie przeskakuje przy powiększaniu widoku. Widać dostosowanie do rozmiaru ekranu szwankuje - powiększam widok, a okno edytora nagle zmienia mi położenie i znajduję się w innym miejscu niż chciałam.
Menu edycji w oknie edytora to także dramat dla urządzenia dotykowego. Takie podstawowe ustawienie jak justowanie znajduje się w drop-down menu, które znajduje się w drop-down menu. Tego się nie da używać.
Myślałam, że skoro wprowadzacie nową wersję bloxa oficjalnie do użytku, to dopracowaliście ją. Było mnóstwo czasu na to. A tymczasem nic.