lisek78 11.05.06, 08:43 witam.Jestem tu nowa i szukam pomocy.W czerwcu wychodzę za mąż.NIE mam zielonego pojęcia jak powinnam się ubrać na tę uroczystość.Chyba biała supersuknia odpada.Pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monka_c Re: pomysł na 11.05.06, 08:46 W czerwcu tego roku?No to nie masz zbyt dużo czasu(chyba,ze zdecydowałas o tym wczoraj)A czemu piszesz,ze biała suknia odpada?Czy to bedzie slub koscielny? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: pomysł na 11.05.06, 09:34 slub koscielny czy ceremonia w urzedzie stanu cywilnego? dlaczego biala supersuknia odpada? jestes w widocznej ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
lisek78 Re: pomysł na 11.05.06, 09:53 Nie jestem w ciąży,ślub "tylko"cywilny.No i wydaje mi się,że jestem trochę "za stara" na białą suknię.To dobre chyba dla dwudziestolatek,ja mam 28;) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: pomysł na 11.05.06, 09:55 e, 28 to bardzo dobry wiek, zeby ubrac sie w suknie na taka okazje - jesli tylko masz na to ochote :)) ale jesli slub urzedowy, to smialo mozesz wybrac 'skromniejsza' kreacje - nawet elegancki kostium ze spodniami. teraz dobry moment chyba jest, co by sie przejsc po zwyklych sklepach - moze cos trafisz fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: pomysł na 11.05.06, 10:11 nawet jesli to ,,tylko" ślub cywilny i bdzie to Twój jedyny slub to załoz biała suknię. nie zakładajkostiumu ani skromnej sukienki. jestes panną młodą i ma to być widać i nie budzić wątpliwości;) zresztą- jak nie teraz to kiedy? suknia nie musi byc typu ,,beza",moze być prosta,ale długa i biała ( no,kremowa). pozatym- jak będziesz sie czuła na weselu w kostiumie czy czymś takim? pomysl o zdjęciach i filmie z uroczystości- to mająbyc zdjęcia ślubne młodej pary- tutaj tez suknia jest wazna. pozatym prawie kazdy facet marzy aby zobaczyć swoją dziewczynęw sukni ślubnej a mina jaką ma kiedy już zobaczy ....miodzio:) Odpowiedz Link Zgłoś
addinka Re: pomysł na 11.05.06, 12:21 ja też jestem za sukienką, jeśli nie białą to jasną, kremową, jasny róż, błękit; na garsonki, kostiumy jest tysiące innych okazji, na jasną sukienkę już mniej, a teraz w sklepach duzo białych , jasnych sukienek, zazdroszę:)) sama bym taką chciała, tylko nie mam w takiej gdzie chodzić:(( Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: pomysł na 11.05.06, 12:34 Biala suknia ... moze jeszcze z welonem aby WSZYSCY widzieli ze to panna mloda ? Na cywilny jak najbardziej pasuje kostiumik , garsonka , elegancka sukienka prosta , dopasowana, do kolan z dekoltem i bez rekawow . Taki klasyczny kroj w stylu lat 60 , chyba wiecie o co mi chodzi . Najlepiej jasna bez , ecru ale moze byc seledynowa zielen , zakryte szpilki lub slupki . Do tego jakis ozdobny kapelusz , tez bedzie widac , ze panna mloda a sukienka przyda sie na inne okazje . Moze jeszcze zdazyc cos uszyc , wtedy bedzie dobrze dopasowana taka specjalnie dla ciebie i dobrze miec do tego krotki zakiecik z tego samego materialu . Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: pomysł na 12.05.06, 11:10 zgadzam sie. suknia slubna jesli slub jest tylko cywilny bylaby zalosna. osmieszylabys sie, do tego jeszcze welon moze?:D > Na cywilny jak najbardziej pasuje kostiumik , garsonka , elegancka > sukienka prosta , dopasowana, do kolan z dekoltem i bez rekawow . > Taki klasyczny kroj w stylu lat 60 , chyba wiecie o co mi chodzi . > Najlepiej jasna bez , ecru ale moze byc seledynowa zielen , zakryte szpilki > lub slupki . > Do tego jakis ozdobny kapelusz , tez bedzie widac , ze panna mloda to samo proponuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisek78 Re: pomysł na 11.05.06, 22:07 Nie bardzo przepadam za megasuper sukniami.Wolę np.kostiumy ze spodniami.Co myślicie o spodniach na własny ślub (cywilny)? Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen ja... 11.05.06, 22:16 ... aj będę prawdopodobnie też brała tylko ślub cywilny... myślę sobie że na tę okazję chciałabym zaszaleć i móc kupić jakąś gustowną sukienkę znanego projektanta, z doskonałego materiału, idealnie skrojoną. niekoniecznie białą. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: pomysł na 12.05.06, 03:40 garnitur ze spodniami to swietny pomysl, zobacz jak Andie Macdowell wygladala w takim stroju do slubu ("Crush"), ogromnie elegancki stroj i nawet bez kapelusza czy welonu bedzie widac kto tu panna mloda Odpowiedz Link Zgłoś
modnisiaa Re: pomysł na 12.05.06, 11:19 nazywanie 28 latkow "za starymi" na sukienki slubne to przesada!! nie uwazam zeby to bylo za staro do czegokolwiek, wrecz przeciwnie- w sam raz. ktos tu sugerowal potem ze niby jak tylko cywilny to suknia slubna juz nie. bzdura na kiju kolezanko. oczywiscie mozna i ludzie chodza. sama bylam na takim slubie cywilnym branym w "balowej" sukni slubnej juz 10 lat temu. zdejmij czasem klapy z oczu kolezanko i 'free your mind' jak to mowili kiedys w mtv. czasy kiedy cos wypodalo lub nie wypadalo na wlasny slub minely. jesli chcesz w spodniach to idz w spodniach nie rozumiem w czym problem. w koncu to twoj wlasny slub, czym sie przejmujesz? ja uwazam ze jak ktos na wlasny slub chce w czarnym to tez powinien. ... Odpowiedz Link Zgłoś