Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pomysł na

11.05.06, 08:43
    witam.Jestem tu nowa i szukam pomocy.W czerwcu wychodzę za mąż.NIE mam
    zielonego pojęcia jak powinnam się ubrać na tę uroczystość.Chyba biała
    supersuknia odpada.Pomocy!!!
    Obserwuj wątek
      • monka_c Re: pomysł na 11.05.06, 08:46
        W czerwcu tego roku?No to nie masz zbyt dużo czasu(chyba,ze zdecydowałas o tym
        wczoraj)A czemu piszesz,ze biała suknia odpada?Czy to bedzie slub koscielny?
        • cioccolato_bianco Re: pomysł na 11.05.06, 09:34
          slub koscielny czy ceremonia w urzedzie stanu cywilnego? dlaczego biala
          supersuknia odpada? jestes w widocznej ciazy?
          • lisek78 Re: pomysł na 11.05.06, 09:53
            Nie jestem w ciąży,ślub "tylko"cywilny.No i wydaje mi się,że jestem trochę "za
            stara" na białą suknię.To dobre chyba dla dwudziestolatek,ja mam 28;)
            • cioccolato_bianco Re: pomysł na 11.05.06, 09:55
              e, 28 to bardzo dobry wiek, zeby ubrac sie w suknie na taka okazje - jesli
              tylko masz na to ochote :))
              ale jesli slub urzedowy, to smialo mozesz wybrac 'skromniejsza' kreacje - nawet
              elegancki kostium ze spodniami. teraz dobry moment chyba jest, co by sie
              przejsc po zwyklych sklepach - moze cos trafisz fajnego.
              • justynnka Re: pomysł na 11.05.06, 10:11
                nawet jesli to ,,tylko" ślub cywilny i bdzie to Twój jedyny slub to załoz biała
                suknię. nie zakładajkostiumu ani skromnej sukienki. jestes panną młodą i ma to
                być widać i nie budzić wątpliwości;) zresztą- jak nie teraz to kiedy? suknia
                nie musi byc typu ,,beza",moze być prosta,ale długa i biała ( no,kremowa).
                pozatym- jak będziesz sie czuła na weselu w kostiumie czy czymś takim? pomysl o
                zdjęciach i filmie z uroczystości- to mająbyc zdjęcia ślubne młodej pary- tutaj
                tez suknia jest wazna. pozatym prawie kazdy facet marzy aby zobaczyć swoją
                dziewczynęw sukni ślubnej a mina jaką ma kiedy już zobaczy ....miodzio:)
      • addinka Re: pomysł na 11.05.06, 12:21
        ja też jestem za sukienką, jeśli nie białą to jasną, kremową, jasny róż, błękit;
        na garsonki, kostiumy jest tysiące innych okazji, na jasną sukienkę już mniej, a
        teraz w sklepach duzo białych , jasnych sukienek, zazdroszę:)) sama bym taką
        chciała, tylko nie mam w takiej gdzie chodzić:((
      • hyacinth.bucket Re: pomysł na 11.05.06, 12:34
        Biala suknia ... moze jeszcze z welonem aby WSZYSCY widzieli ze to panna mloda ?
        Na cywilny jak najbardziej pasuje kostiumik , garsonka , elegancka
        sukienka prosta , dopasowana, do kolan z dekoltem i bez rekawow .
        Taki klasyczny kroj w stylu lat 60 , chyba wiecie o co mi chodzi .
        Najlepiej jasna bez , ecru ale moze byc seledynowa zielen , zakryte szpilki
        lub slupki .
        Do tego jakis ozdobny kapelusz , tez bedzie widac , ze panna mloda a
        sukienka przyda sie na inne okazje .
        Moze jeszcze zdazyc cos uszyc , wtedy bedzie dobrze dopasowana taka
        specjalnie dla ciebie i dobrze miec do tego krotki zakiecik z tego samego
        materialu .
        • apfel27 Re: pomysł na 12.05.06, 11:10
          zgadzam sie. suknia slubna jesli slub jest tylko cywilny bylaby zalosna.
          osmieszylabys sie, do tego jeszcze welon moze?:D

> Na cywilny jak najbardziej pasuje kostiumik , garsonka , elegancka
          > sukienka prosta , dopasowana, do kolan z dekoltem i bez rekawow .
          > Taki klasyczny kroj w stylu lat 60 , chyba wiecie o co mi chodzi .
          > Najlepiej jasna bez , ecru ale moze byc seledynowa zielen , zakryte szpilki
          > lub slupki .
          > Do tego jakis ozdobny kapelusz , tez bedzie widac , ze panna mloda

to samo proponuje:)
      • lisek78 Re: pomysł na 11.05.06, 22:07
        Nie bardzo przepadam za megasuper sukniami.Wolę np.kostiumy ze spodniami.Co
        myślicie o spodniach na własny ślub (cywilny)?
      • pianazludzen ja... 11.05.06, 22:16
        ... aj będę prawdopodobnie też brała tylko ślub cywilny...

myślę sobie że na tę okazję chciałabym zaszaleć i móc kupić jakąś gustowną
        sukienkę znanego projektanta, z doskonałego materiału, idealnie skrojoną.
        niekoniecznie białą.
      • zettrzy Re: pomysł na 12.05.06, 03:40
        garnitur ze spodniami to swietny pomysl, zobacz jak Andie Macdowell wygladala w
        takim stroju do slubu ("Crush"), ogromnie elegancki stroj i nawet bez kapelusza
        czy welonu bedzie widac kto tu panna mloda
      • modnisiaa Re: pomysł na 12.05.06, 11:19
        nazywanie 28 latkow "za starymi" na sukienki slubne to przesada!! nie uwazam
        zeby to bylo za staro do czegokolwiek, wrecz przeciwnie- w sam raz.
        ktos tu sugerowal potem ze niby jak tylko cywilny to suknia slubna juz nie.
        bzdura na kiju kolezanko. oczywiscie mozna i ludzie chodza. sama bylam na takim
        slubie cywilnym branym w "balowej" sukni slubnej juz 10 lat temu. zdejmij
        czasem klapy z oczu kolezanko i 'free your mind' jak to mowili kiedys w mtv.
        czasy kiedy cos wypodalo lub nie wypadalo na wlasny slub minely. jesli chcesz w
        spodniach to idz w spodniach nie rozumiem w czym problem. w koncu to twoj
        wlasny slub, czym sie przejmujesz? ja uwazam ze jak ktos na wlasny slub chce w
        czarnym to tez powinien. ...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka