Dodaj do ulubionych

Opera... Co źle? Adminie, pomóż :)

22.09.05, 22:38
Pytanie z gatunku... Hmmm... technicznych.

Zwykle piszę bloga pod Netscape'em - najczęściej używam tej przeglądarki. Bywa jednak, że korzystam z Opery - i wtedy pojawia się problem. Otóż niezaleznie od tego, czy w "ustawieniach edytora" ustawię "prosty edytor WYSIWYG", czy też "Zaawansowany edytor WYSIWYG" - mój edytor składa się tylko z... dwóch okienek (tzn. miejsca do wpisania tematu i miejsca na treść notki). Nie ma natomiast "paska narzędzi", umożliwiającego np. stosowanie pogrubienia bądź italika, justowanie do prawej / lewej, wstawianie obrazków etc. Dwie rubryczki, a poza tym - nic.

Czyli - jeśli korzystam z Opery, to mogę WYŁĄCZNIE wpisać prosty tekst i NIC WIĘCEJ. Nie mam wpływu nawet na wygląd tekstu...

Zaznaczam, że w Netscape edytor (tak prosty, jak zaawansowany) działa normalnie. W Eksplorerze też. I w Firefoksie. Czy zatem to jakieś "niedorobienie" na stronie bloxa (jak to zwykle tłumaczą użytkownicy Opery wink czy może jednak Najlepsza Przeglądarka Świata w czymś nawala? Czy może - po prostu Puchatek jest głąb i czegoś nie łapie? smile

Byłbym wdzięczny za odpowiedź, bo czasami (np. poza domem) muszę używać Opery, a trochę mnie toto irytuje...
Obserwuj wątek
    • Gość: perrier Re: Opera... Co źle? Adminie, pomóż :) IP: *.240.81.adsl.skynet.be 23.09.05, 07:12
      moze tu jest odp.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=29035765&v=2&s=0
    • Gość: emenefix Re: Opera... Co źle? Adminie, pomóż :) IP: *.klik.net.pl / 80.53.149.* 23.09.05, 07:42
      ja mam w ziemia.blox.pl podobny problem ale juz zefektem koncowym...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=28847145
    • Gość: dr_ewa999 Re: Opera... Co źle? Adminie, pomóż :) IP: 213.77.123.* 25.09.05, 19:13
      Och, mam ten sam problem.....czy coś da się zrobić.
      Mnie jeszcze wylogowuje z poczty na gazecie. Nie wiem czemu. W innych
      przeglądarkach nie ma takiego problemu.
      • mpieck Re: Opera... Co źle? Adminie, pomóż :) 26.09.05, 12:13
        Gość portalu: dr_ewa999 napisał(a):

> Och, mam ten sam problem.....czy coś da się zrobić.

Da się. Recepta jest prosta. Wystarczy zmienić przeglądarkę smile
        • Gość: dr_ewa999 Re: Opera... Co źle? Adminie, pomóż :) IP: *.onecik.pl / 212.244.152.* 27.09.05, 22:44
          Mpieck- dowcipny jesteś, coś podobnego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka