Dodaj do ulubionych

.. archiwum // zapis na dysk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 02:33
Przydaloby sie zaimplementowac taka jedna a mila funkcje. Zapewnie nie bedzie
duzo z tym problemow, jesli zakladamy ze to jakas baza danych jest. Otoz wink co
wy na to by byl przycisk "Zapisz sobie archiwum na dysku w postaci pliku zip".
;D. Opcja dostepna tylko dla admina bloga. wink

nudno troche wszystkie posty zapisywac sobie, bojac sie np o utrate bloga. Co
prawda mozna napisac soft, skrypt ktory to zrobi, ale nie kazdy bedzie
wiedzial jak uzyc. Wiec moze jednak ktos tam z developterow zalatwi nam ten
przycisk, bysmy mogli sobie sami swojego bloga na dysk zapisac?

Kto jest za/kto przeciw/a kto glosuje na PIS?
Obserwuj wątek
    • babeczkaa Re: .. archiwum // zapis na dysk 24.03.06, 12:25
      popieram
      • Gość: dr_ewa999 Re: .. archiwum // zapis na dysk IP: *.onecik.pl / 83.17.45.* 24.03.06, 13:09
        jestem za

drewa999.blox.pl/html
        • Gość: dr_ewa999 Re: .. archiwum // zapis na dysk IP: *.onecik.pl / 83.17.45.* 24.03.06, 13:13
          Zeby sprawdzać frazy z wyszukiwarek musisz sobie zainstalować jakis licznik. U
          mnie na blogu masz cztery do wyboru ale polecam stat4u
          drewa999.blox.pl/html
          • Gość: dr_ewa999 Re: .. archiwum // zapis na dysk IP: *.onecik.pl / 83.17.45.* 24.03.06, 13:14
            O rety powyższy wpis nie na temat...miał być w innym miejscu...
            Proszę o wyrozumiałość smile)))))))))))))))
    • worldpl Tymczasowe rozwiazanie 28.03.06, 14:59
      Jak widzicie na dole bloga sa link do kolejnych stron tekstu na blogu. 1,2,3,4,... u mnie chyba jest do 39.

To sa zawsze te same adresy, roznia sie ostatnia cyferka. Mozliwe jest sporzadzenie listy tych adresow, wgranie ich do jakiegos download managera i zgrywanie codzienne wink

Bardzo latwo to idzie z Firefoxem i pluginem Flashgot Wybieramy opcje Build Gallery. Jako 1 link podajemy cokolwiek, a jako drugi link - adres do kolejnych podstron. przy pomocy kwadratowych nawiasow okreslamy zakres podstron. U mnie to bedzie tak: "[1-39]".

Potem wybrac prawym klawiszem, Flashgot All i do katalogu. Pokombinujcie a bedziecie miec co chcecie.
      • Gość: seire Re: Tymczasowe rozwiazanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:41
        taak, ale to jest tymczasowe rozwiazanie, i w pliku html, z pelnymi
        formatowaniami i innymi duperelami. A tutaj chodzi o czysty text + ewentualnei
        komentarze. Zrzucenie tego z bazy danych nie jest duzym problemem techniczym wink
        Wiva livejournal.com cos popdobnego posiada ;D dlatego rzucilem pomysl tutaj wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka