Dodaj do ulubionych

IP komentujących

28.09.06, 22:10
Czy jako autor bloga mogę zobaczyć IP komentujących, którzy są zalogowani?
Jeśli tak, to jak?
Obserwuj wątek
    • mpieck Re: IP komentujących 28.09.06, 22:37
      Nie możesz, musielibyśmy udostępnić tą informację np. w edycji komentarzy. To
      jest proste do zrobienia, z tym że nie wiem czy użytkownicy serwisu są za takim
      rozwiązaniem?
      • hrabina_feu Re: IP komentujących 28.09.06, 22:56
        Ja nie chce! Ja chce byc anonimowa!
      • kominek Re: IP komentujących 28.09.06, 23:02
        mpieck napisał:

> To jest proste do zrobienia, z tym że nie wiem czy użytkownicy serwisu są za
        takim rozwiązaniem?

Brak tego rozwiązania spowodował, ze na kilka dni musiałem włączyć moderację
        komentarzy, bo paru wyjątkowo upartych kolesi siedziało cały czas przed kompem i
        zakładało nowe konta omijając tym samym blokadę na nicka i śmieciło mi na blogu.
        Stąd jestem zdecydowanie za takim rozwiązaniem.

Poza tym jestem za wprowadzeniem surowych reguł dot. wzajemnego poszanowania
        między blogowiczami. Nie powinno dochodzić do takich sytuacji, że inni bezkarnie
        spamują swoim adresem w komentarzach, albo korzystają z czyjejś popularności do
        promowania swojego bloga. Mam tu na myśli pana spod znaku czereśni.

Jeśli nieuczciwi blogowicze będą zagrożeni karą bezpowrotnej utraty bloga nawet
        za tak pozornie nieszkodliwe czyny to tylko sprawi, że nie będziemy równać do
        onetu.
        A tak się zaczyna dziać.
        • eldrianne Re: IP komentujących 30.09.06, 11:10
          Ja jestem za, tak, by adresy IP komentujących były widoczne dla właścicieli
          bloga. Można by też włączyć funkcję blokowania IP, bo jak widać niektórym by się
          to przydało.
          Cenię sobie aninimowości w sieci, ale, jak napisał kominek, jest to często
          denerwujące.
          • kominek Re: IP komentujących 30.09.06, 14:55
            eldrianne napisała:

> Cenię sobie aninimowości w sieci, ale, jak napisał kominek, jest to często
            > denerwujące.

Nie wiem skąd się wzięło przekonanie, że jawne IP nie daje anonimowości. IP
            każdego człowieka w sieci można zdobyć bez problemu czy to przez maila czy to
            przez GG. I niewielu potrafi zrobić z tego użytek. Ja przez lata ujawniałem
            swoje IP na forach dyskusyjnych i jakoś nikt mnie w domu nie naszedł, a z
            pewnością setki osób miało na to ochotę.
            • quentiin Re: IP komentujących 01.10.06, 01:59
              Przyjdzie kolej i na Ciebie - po Arka już przyszli ;D
            • Gość: dr_ewa999 Re: IP komentujących IP: *.onecik.pl 01.10.06, 11:30
              przez maila? jak mozna znależć przez maila?
              drewa999.blox.pl/html
      • kominek Re: IP komentujących 28.09.06, 23:07
        mpieck napisał:

www.blox.pl/html/3342337,273.html?y
        Nie czepiałem się w sumie wcześniej, ale teraz to wygląda średnio estetycznie.
        Sugeruję wprowadzenie ograniczenia do jednej linijki, albo nawet jeszcze mniej.
    • Gość: literra Re: IP komentujących IP: *.onecik.pl 30.09.06, 21:34
      Wystarczy zainstalować sobie licznik i IP komentującego staje się widoczne dla
      własciciela bloga. Polecam : Countomat.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka