eldrianne 28.09.06, 22:10 Czy jako autor bloga mogę zobaczyć IP komentujących, którzy są zalogowani? Jeśli tak, to jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpieck Re: IP komentujących 28.09.06, 22:37 Nie możesz, musielibyśmy udostępnić tą informację np. w edycji komentarzy. To jest proste do zrobienia, z tym że nie wiem czy użytkownicy serwisu są za takim rozwiązaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_feu Re: IP komentujących 28.09.06, 22:56 Ja nie chce! Ja chce byc anonimowa! Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: IP komentujących 28.09.06, 23:02 mpieck napisał: > To jest proste do zrobienia, z tym że nie wiem czy użytkownicy serwisu są za takim rozwiązaniem? Brak tego rozwiązania spowodował, ze na kilka dni musiałem włączyć moderację komentarzy, bo paru wyjątkowo upartych kolesi siedziało cały czas przed kompem i zakładało nowe konta omijając tym samym blokadę na nicka i śmieciło mi na blogu. Stąd jestem zdecydowanie za takim rozwiązaniem. Poza tym jestem za wprowadzeniem surowych reguł dot. wzajemnego poszanowania między blogowiczami. Nie powinno dochodzić do takich sytuacji, że inni bezkarnie spamują swoim adresem w komentarzach, albo korzystają z czyjejś popularności do promowania swojego bloga. Mam tu na myśli pana spod znaku czereśni. Jeśli nieuczciwi blogowicze będą zagrożeni karą bezpowrotnej utraty bloga nawet za tak pozornie nieszkodliwe czyny to tylko sprawi, że nie będziemy równać do onetu. A tak się zaczyna dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
eldrianne Re: IP komentujących 30.09.06, 11:10 Ja jestem za, tak, by adresy IP komentujących były widoczne dla właścicieli bloga. Można by też włączyć funkcję blokowania IP, bo jak widać niektórym by się to przydało. Cenię sobie aninimowości w sieci, ale, jak napisał kominek, jest to często denerwujące. Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: IP komentujących 30.09.06, 14:55 eldrianne napisała: > Cenię sobie aninimowości w sieci, ale, jak napisał kominek, jest to często > denerwujące. Nie wiem skąd się wzięło przekonanie, że jawne IP nie daje anonimowości. IP każdego człowieka w sieci można zdobyć bez problemu czy to przez maila czy to przez GG. I niewielu potrafi zrobić z tego użytek. Ja przez lata ujawniałem swoje IP na forach dyskusyjnych i jakoś nikt mnie w domu nie naszedł, a z pewnością setki osób miało na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
quentiin Re: IP komentujących 01.10.06, 01:59 Przyjdzie kolej i na Ciebie - po Arka już przyszli ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr_ewa999 Re: IP komentujących IP: *.onecik.pl 01.10.06, 11:30 przez maila? jak mozna znależć przez maila? drewa999.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: IP komentujących 28.09.06, 23:07 mpieck napisał: www.blox.pl/html/3342337,273.html?y Nie czepiałem się w sumie wcześniej, ale teraz to wygląda średnio estetycznie. Sugeruję wprowadzenie ograniczenia do jednej linijki, albo nawet jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literra Re: IP komentujących IP: *.onecik.pl 30.09.06, 21:34 Wystarczy zainstalować sobie licznik i IP komentującego staje się widoczne dla własciciela bloga. Polecam : Countomat.pl Odpowiedz Link Zgłoś