Dodaj do ulubionych

Blog na hasło

17.11.06, 15:08
Można zabezpieczyć swoj blog, dając go na hasło? i wtedy bedzie on uzytkowany tylko przeze mnie?
Obserwuj wątek
    • ols Re: Blog na hasło 17.11.06, 15:42
      Tak, przez Ciebie i ewentualnie wskazane przez Ciebie osoby. Więcej informacji znajdziejsz w pomocy:
      www.blox.pl/html/2686977,262146.html#7
      • ruiza Re: Blog na hasło 15.12.06, 17:44
        czy to oznacza, że zahasłowany blog mogą czytać jedynie użytkownict blox.pl?????
        • cito1 Re: Blog na hasło 16.12.06, 14:26
          uiza napisała:

> czy to oznacza, że zahasłowany blog mogą czytać jedynie użytkownict blox.pl????
          > ?

Dokładnie. Uważam, że to niekonieczna niedogodność, która ogranicza
          rozreklamowanie bloxa.
          • mpieck Re: Blog na hasło 16.12.06, 14:40
            Nie będziemy robić równoległych obok portalowego systemów autentykacji do
            blogów. Już było to dyskutowane na tym forum, nie było mocnych argumentów,
            które by nas do tego rozwiązania przekonały i nie zmieniliśmy w tej sprawie
            zdania. Wystarczy pół minuty na to, żeby założyć konto w Gazeta.pl (obecnie
            można założyć konto bez skrzynki pocztowej).
            • cito1 Re: Blog na hasło 16.12.06, 14:53
              Pół minuty by założyć a kilka dni by kogoś przekonać.
              Tak tylko wspomniałam bo wiem, że dla innych użytkowników to uciążliwe,
              zniechęcające i stwarzające, że jednak korzystają z innych portali nie mając
              szansy by przekonać się jak jest na forach gazety. A taki blog znajomego mógłby
              mimochodem niejedną duszyczkę ściągnąć tutaj.
              • mpieck Re: Blog na hasło 16.12.06, 15:09
                > Pół minuty by założyć a kilka dni by kogoś przekonać.

Skoro znajomemu się nie chce, to w takim razie załóż konto za swojego
                znajomego, dopisz konto do bloga i wyślij znajomemu login i hasło. W czym
                problem? Ktoś i tak będzie musiał zarajestrować użytkownika, gdziekolwiek
                formatka będzie się znajdować. Lokalne autentykacje są dobre w krótkim okresie
                czasu. Gdy masz niezależne konta na kilku blogach (mogą się nawet tak samo
                nazywać), procedura zmiany hasła, awatara czy też czegokolwiek może się okazać
                dopiero niewygodna.
                • cito1 Re: Blog na hasło 16.12.06, 15:45
                  Marzeniem byłoby zniesienie wiz.
                  Tzn jeśli właściciel chce kontrolować gości kontroluje wydając przepustki, ale
                  wejścia są po zalogowaniu z jakiegokolwiek konta.
            • hrabina_feu Re: Blog na hasło 18.12.06, 00:48
              popieram wystarczy, ci co chca i tak czytaja a tym ktorym sie nie chce by
              zalozyc konto to po co zapraszac? Po co namamawiac na sile?
          • kominek Re: Blog na hasło 16.12.06, 17:41
            cito1 napisała:

> Dokładnie. Uważam, że to niekonieczna niedogodność, która ogranicza
            > rozreklamowanie bloxa.

Nie do końca. Jeśli komuś zależy na czytaniu zahasłowanego bloga to na pewno
            założy sobie konto. Nie ma dwóch zdań.
            Wszystkie wielkie portale "zgarniają" nowych użytkowników poprzez nakłanianie
            ich do zakładania kont u siebie i zarówno z praktycznego jak i marketingowego
            punktu widzenia jest to jak najbardziej słuszne.
            • cito1 Re: Blog na hasło 16.12.06, 21:50
              Poniekąd masz rację, jeśli zliczyć liczbę osób, które zmuszone są założyć konto
              by poczytać bleblanie to jakiego rzędu procent tych ludzi zmienia portal?
            • cito1 Re: Blog na hasło 16.12.06, 21:52
              Miałam napisać czy przewidujesz nagrody, bo setny komentarz u Cię był mój, ale
              się powstrzymałam, chyba wiem co napisałbyś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka