Dodaj do ulubionych

Usuwanie komentarzy / wpisow

28.11.06, 16:32
Dlaczego usuniety komentarz na blox jest tylko maskowany na moim blogu ?
Usunelam komentarz w ktorym popelnilam gafe podajac moj adres mailowy . Na
google ciagle jednak sie wyswietla i naprowadza na moja strone ?
... nawet jesli ani wpis ani komentarz nie jest publikowany , bo przeciez
usuniety ?
Czy mozna definitywnie usunac komentarz tak by nie zostawial po sobie zadnego
juz sladu w wyszukiwarkach ?
Prosze o szybka odpowiedz , bo nie mam ochoty ponownie zmieniac bloga uncertain
Dziekuje z gory smile
Obserwuj wątek
    • ols Re: Usuwanie komentarzy / wpisow 28.11.06, 17:48
      Posłużę się cytatem z Pomocy
      Skasowanie bloga [to samo odnosi się do notek czy komentarzy - przyp. mój] usuwa go tylko z Blox.pl - w internecie mogą pozostać kopie zrobione przez wyszukiwarki sieciowe i inne agregatory treści. Administracja Blox.pl nie odpowiada za działalność podmiotów trzecich i stworzone przez nie kopie blogów.

www.blox.pl/html/2686977,262146.html#19
      • Gość: tajemnica-czasu Re: Usuwanie komentarzy / wpisow IP: *.fbx.proxad.net 28.11.06, 18:02
        Dziekuje za ta blyskawiczna odpowiedz smile
        Moze tylko jeszcze jedno pytanie ; czy jest szansa , ze po uplywie "pewnego"
        czasu zapamietane wpisy przez wyszukiwarki znikna ???
        I jesli dobrze zrozumialam nie da sie z tym nic zrobic ?
        Nie chodzi mi o odpowiedzialnosc bloxa , ale o moze jakas rade jesli taka jest ? ;/
        • ols Re: Usuwanie komentarzy / wpisow 28.11.06, 19:04
          (Zwykle) po pewnym czasie wyszukiwarki uaktualniają zawartość swoich indeksów i zarchiwizowanych stron. Niestety robią to w sobie tylko znanym rytmie a czasem nie robią wcale.
          Prostego sposobu na ich usunięcie nie ma. Sposób skomplikowany (w wypadku Google specjalny formularz zgłoszeniowy) też nie jest zbyt skuteczny - Google stawia tyle warunków przed usunięciem strony ze swojego indeksu że jest to praktycznie niemożliwe.
          • Gość: tajemnica-czasu Re: Usuwanie komentarzy / wpisow IP: *.fbx.proxad.net 28.11.06, 20:03
            Dobrze , wszystko jasne , choc smutne uncertain
            Jeszcze tylko jedno pytanie i juz postaram sie nie meczyc wink
            Po usunieciu komentarza w bloxie ten komentarz wlasciwie ciagle jest tyle , ze
            zamaskowany ? W kazdej chwili moge go uaktywnic tzn publikowac . Czy to nie ma
            wplywu na obecnosc w wyszukiwarkach ? Czy jest mozliwosc definitywnego pozbycia
            sie komentarza , tak by nie bylo po nim sladu ?
            • ols Re: Usuwanie komentarzy / wpisow 28.11.06, 22:10
              Ten komentarz jest, ale tylko w naszej bazie. Nie jest w żaden sposób publikowany w internecie.
    • Gość: tajemnica-czasu Re: Usuwanie komentarzy / wpisow IP: *.fbx.proxad.net 28.11.06, 23:50
      ok.
      Dzieki serdeczne ... i korona za cierpliwosc wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka