Dodaj do ulubionych

Skasowali mi bloga

27.03.07, 17:53
Skasowali mi bloga sad( Mogę go jakoś odzyskać? Czy muszę przenosić się na
blog.onet.pl (tam można odzyskać skasowane) Ten blog był ważny!!! www.df.blox.pl
Obserwuj wątek
    • mpieck Re: Skasowali mi bloga 27.03.07, 19:17
      Skasowali z twojego IP. Siostra, brat, ojciec, matka, sąsiadka? W sumie nie
      powinno mnie to interesować, ale hasła do konta trzeba pilnować... Skasowanego
      blogów na bloxie nie da się odzyskać w normalnych okolicznościach, bo kasowanie
      nie było pisane pod kątem odzyskiwania. Do nadzwyczajnych należy np. awaria,
      czyli w tym przypadku nie zadziała.
      • Gość: df.blox.pl Re: Skasowali mi bloga IP: *.ztpnet.pl 27.03.07, 19:18
        Ja nie wiem kto mógł mi to zrobić... czyli co...? Nie da się naprawdę mi zależy
        • mika_p Re: Skasowali mi bloga 27.03.07, 21:49
          Treść jest do odzyskania, ale nie przez blox. Google wita i zaprasza.

Wpisujesz w okno wyszukiwarki jakies łowo kluczowe, na przykład twoj nick,
          którym były podpiyswane notki oraz frazę
          site:df.blox.pl
          Wyszuka aż jedną stronę, bo blog miał z półtora tygodnia, o ile się nie mylę.
          Teraz klikasz w link "kopia" i odzyskujesz stamtąd co się da, po czym wklejasz
          do nowego bloga.

Tu wychodzi przewaga treści nad formą - tekst się kopiuje o wiele łatwiej niż
          fajerwerki i wodotryski.

Za moje zasługi dla ludzkości na nowym blogu przez miesiąc uwiesisz
          hasło "Mika_P jest najfajniejsza na świecie" w postaci dużego kolorowego
          napisu. Sprawdzę tongue_out

I nie zostawiaj komputera z sobą zalogowaną, jesli już wiesz, że masz dowcipna
          rodzinkę indifferent
          • Gość: agni_me Re: Skasowali mi bloga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:04
            Nic sobie nie skasowałam, ale z dużą frajdą odkryłam, że google przetrzymuje
            wszystkie moje blogowe wpisy. I nie tylko moje. Dziękuję.
            • ols Re: Skasowali mi bloga 28.03.07, 01:07
              Raczej nie wszystkie i nie z każdego bloga. Do tego po pewnym czasie od usunięcia (bloga/wpisu) Google wywala kopię nieistniejącej już treści ze swoich zasobów. Dzieje się to jednak w sposób zupełnie niekontrolowany i czasem treści wiszą w cache Googla latami (jest gdzieś specjalny formularz do usuwania takich kopii ale jego skuteczność oceniam dosyć nisko).
    • cover_wielki Re: Skasowali mi bloga 27.03.07, 23:12
      no niezła historia.
    • Gość: dawix4 Re: Skasowali mi bloga IP: *.ztpnet.pl 28.03.07, 15:37
      To mnie wcale nie uszczęśliwia jakaś kopia
      A blox nie ma jakiś danych zapasowych czy co?
      • mika_p Re: Skasowali mi bloga 28.03.07, 19:58
        Nie to nie.
        Widać ten blog nie by.ł aż taki ważny, skoro nie warto ratować tego, co można
        uratować.
        Aha, Ols dopisal to, o czym ja zapomniałam - z każdym dniem maleją szanse na
        to, że google będzie przechowywać nieistniejącą stronę.
        • Gość: df Re: Skasowali mi bloga IP: *.ztpnet.pl 29.03.07, 14:49
          Był ważny, nawet nie wiesz jak bardzo tylko przeniosę się na blog.onet.pl
          • guslarka Re: Skasowali mi bloga 29.03.07, 15:34
            Eeeee?
            To skoro był tak bardzo ważny, to naprawdę takim ogromnym problemem jest
            skopiowanie tekstu z googlowej kopii i wklejenie do nowego bloga, któremu możesz
            nadać i taką samą nazwę i wygląd?

Cóż, ja od dawna mówię (bez obrazy), że blox jest serwisem dla dorosłych.
            Takich, którzy wiedzą, czego chcą...
          • quentiin Re: Skasowali mi bloga 30.03.07, 15:24
            No i powodzenia. Krzyżyk na drogę i skończ forum śmiecić. Do psychoanalityka się
            na wizytę zapisz i jemu się zwierzaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka