kasica_k 15.11.07, 13:20 Przepraszam, jeśli było - szukałam i nie mogłam się doszukać. Czy da się usunąć z boxa kategorii napis "Kategorie"? Kategorie mają zostać, tylko napisu ma nie być. Help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.z.y.m.o.n Re: Jak usunąć "Kategorie"? 15.11.07, 15:25 Można spróbować w następujący sposób: #BlogKategorie{font-size:0} #BlogKategorie a, #BlogKategorie a{ font-size:14px; margin-right: 8px; padding-right: 8px; border-right: 1px solid navy;} Prawdopodobnie rozwiązanie to nie będzie jednak działać w Operze (tekst może być widoczny jako napis o wysokości 1px). W Firefoksie wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Dzięki Ci 15.11.07, 17:20 Dziękuję też za genialne rozwiązanie z rozwijalnym archiwum bloxa Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Jeszcze jedno 15.11.07, 17:29 Rozumiem, że nie da się zniknąć napisu "Kategorie" bez zniknięcia kategorii "Wszystkie"? Odpowiedz Link Zgłoś
s.z.y.m.o.n Re: Jeszcze jedno 15.11.07, 20:26 Owszem da i nie chodzi tu o kategorię wszystkie, ale o aktywną kategorię. Jest ona umieszczona w znaczniku <span>, a nie <a> (znaczy się nie jest linkiem) jak pozostałe. Podane przeze mnie rozwiązanie uwzględnia ten fakt (jakkolwiek nie wiem jak będzie na Operze). Może później spróbuję jeszcze to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
s.z.y.m.o.n Re: Jeszcze jedno 15.11.07, 21:07 Faktycznie pomyliłem się i wpisałem poprzednio dwa identyczne selektory (w jednym zamiast a powinno być span). Sprawdziłem działanie tego CSSa pod Operą i zgodnie z przewidywaniami nie działa na tej przeglądarce prawidłowo. Skoro nie działa tak, to uderzymy z innej strony Poszukaj w CSSie linię: #BlogKategorie {width: 650px; FONT-SIZE:14px i zastąp ją następującą: #BlogKategorie {width: 660px; FONT-SIZE:0px; color:#FEEEEE; text-indent:-9999px} Następnie dodaj jeszcze taki kod: #BlogKategorie span, #BlogKategorie a{ font-size:14px; color: #000066; text-indent:0px; float:left; margin-right: 8px; padding-right: 8px; border-right: 1px solid navy;} To powinno zapewnić działanie pod Firefoksem i Operą. Sprawdź jeszcze tylko jak to wygląda pod Windowsem w IE. Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Działa! 16.11.07, 13:47 Hula bez zarzutu pod FF i IE, Operą nie dysponuję. Jeszcze raz dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś