Dodaj do ulubionych

Statystyki stat4u

17.12.07, 18:59
Od pewnego czasu korzystam na moim blogu ze statystyk stat4u. Zauważyłam, że są one popularne na bloxie, więc może ktoś z was będzie umiał mi pomóc.

Od początku w statystykach wykluczałam siebie. Do tej pory robiłam to za pomącą: >wykluczanie adresów/domen wg wzorca<. Wklejałam tam swój host i wszystko było OK. Niestety rubryk jest tylko 9 i właśnie wszystkie wyczerpałam.
Co zrobić dalej?
Obserwuj wątek
    • visegrad Re: Statystyki stat4u 17.12.07, 20:30
      masz zmienne IP czy korzystasz z 9 komputerów?smile
      Z czasów kiedy używałem stat4u, pamiętam, że można tam było wykluczyć nie pojedynczy komputer, ale jakąś sieć w której IP różniły się tylko ostatnim zestawem cyferek. Może to byłoby rozwiązanie?
      • kreatywni Re: Statystyki stat4u 17.12.07, 22:33
        Mam zmienne IP smile
        Rozwiązanie o którym mówisz było by dobre i pewnie jest możliwe, ale nie mam pojęcia jak zrobić wzorzec IP czy hostu...
        • visegrad Re: Statystyki stat4u 18.12.07, 08:20
          hmm, to musisz zaobserwować, które cyferki w twoim IP się zmieniają (z reguły
          jest to ostatnia trójka) i znając te, które są niezmienne, wpisać je do tych
          wykluczanych. Przynajmniej u mnie to działałosmile
          • kreatywni Re: Statystyki stat4u 18.12.07, 08:44
            A te zmienne poprostu ominąć(nie wpisywać)? Czy zastąpić jakimiś gwiazdkami??
            • visegrad Re: Statystyki stat4u 18.12.07, 11:54
              tego już nie pamiętam, ale na zdrowy rozsądek wpisałbym gwiazdkę u góry
              (shift+8), tak jak przy wyszukiwaniu
    • Gość: felietony_nba Re: Statystyki stat4u IP: *.nni.pl 20.12.07, 21:38
      A czy w tych statystykach da się zablokować IP czy hosta? Bo jeśli tak mogłabyś
      wpisać tak *.jakistamnet.pl, chyba że używasz neostrady wtedy silą rzeczy
      wpisując *.neostrada.pl straciłabyś dużo czytelników.
      • Gość: kreatywni Re: Statystyki stat4u IP: *.lodz.mm.pl 21.12.07, 08:31
        Gość portalu: felietony_nba napisał(a):

> A czy w tych statystykach da się zablokować IP czy hosta? Bo jeśli tak mogłaby
        > ś
        > wpisać tak *.jakistamnet.pl, chyba że używasz neostrady wtedy silą rzeczy
        > wpisując *.neostrada.pl straciłabyś dużo czytelników.

Można zablokować host.
        Wydaje mi się, że w sposób o którym piszesz zablokuję wszystkich którzy korzystają z "jakiegoś" internetu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka