Dodaj do ulubionych

Zmiany w Bloxie

07.01.08, 12:41
Witam!
Prowokacyjnie spytam - czy będą zmiany w bloxie wynikające z tego, że google
będzie obsługiwać pocztę? Może połączyć to i owo i poza przesadzeniem poczty
na google, podczepić też blox pod technologię Bloggera? Tak, aby z poziomu
bloggera można było w bloxie publikować... byłoby to fajną sprawą dla osób,
które mają kilka blogów w różnych miejscach (jak ja) i nie chcą się
przenosić). Blogger obsługuje obsługę innych blogów, ale jedynie przez FTP, a
nie przez API (co umożliwia blox).
Obserwuj wątek
    • ols Re: Zmiany w Bloxie 07.01.08, 13:03
      Hm, nieskromnie uważamy, że Blox jest pod wieloma względami lepszy niż Blogger wink
      Poproś Google o udostepnienie obsługi API MetaWeblog, będziesz mógł wówczas blogować na Bloxie z poziomu Bloggera. Albo używaj programowego edytora, który obsługuje zarówno New Blogger API jak i MetaWeblog API.
      • kominek Re: Zmiany w Bloxie 07.01.08, 15:19
        A może przy okazji tych zmian byście umożliwili użytkownikom posiadanie aliasu pocztowego @blox.pl? Byłoby to ciekawe rozwiązanie, także z marketingowego punktu widzenia.
        Chyba już kiedyś o tym rozmawialiśmy. Nie da się tego zrobić?
        • ols Re: Zmiany w Bloxie 07.01.08, 15:46
          Będzie się dało. Najpierw przenosiny poczty.
      • t-800 Re: Zmiany w Bloxie 07.01.08, 18:29
        Ale Blogger nie cenzuruje blogów.
        • ols Re: Zmiany w Bloxie 07.01.08, 19:33
          Owszem, cenzuruje. No chyba, że przycisk "Oflaguj" to elegancka dekoracja. Zresztą - wystarczy poszukać, informacji na ten temat jest wiele.
          Choć całkiem niewykluczone, że one wszystkie mają identyczną wartość jak Twoje rojenia o cenzurze na Bloksie.
          • wesoly_terrorysta Re: Zmiany w Bloxie 11.01.08, 10:24
            Widze, że kogoś tu ruszyłosmile
            Ja nieskromnie uważam, że Google jest lepsze od Agory, więc kto tu do kogo
            mógłby się dostosować?smile A nie chcę programów do blogowania, bo zależy mi na
            dostępie z każdego komputera. No nic - może faktycznie Blogger będzie szybszy od
            Bloxa (co mnie wcale nie zdziwi).
            • ols Re: Zmiany w Bloxie 11.01.08, 10:56
              Tu nie chodzi o lepsze/gorsze, po prostu żeby użyć jakiejkolwiek zewnętrznej usługi do publikacji w Bloxie trzeba z Bloxem "gadać" w zrozumiałym przez niego języku (czyli za pomocą MetaWeblog API).
              Jako ciekawostkę dodam, że API Bloxa jest też zgodnie ze starym API Bloggera - jeśli potrafisz zmusić Bloggera do publikowania do zewnętrznych serwisów za jego pomocą (ja nie znam na tyle Bloggera) to wszystko powinno zadziałać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka