Gość: stanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 21:45 Czy mozna zrobić tak żeby zrobić taki link że po kliknięciu strona otwierałaa się w nowym oknie (to wiem) i to nowe okno żeby miało określone rozmiary (a nie cały ekran)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojtrening Re: rozmiar nowego okna 12.01.09, 22:46 w blox jest to raczej nie możliwe, co innego na stronach robionych na programach np. front page. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: rozmiar nowego okna 12.01.09, 23:29 W czasach, kiedy blog.pl wymagał wiedzy html-owej, zrobiłam cos takiego, ale raz, bo umęczyłam sie przy tym okrutnie. Ponieważ blox.pl także oferuje do pisania notek tryb html, sądzę, że da się zrobić. Ale za cholerę nie wiem, jak, google nie chce pomóc W każdym razie, ponieważ w zyciu nie napisałam kawałka skryptu, ejstem pewna, że to sie odbyło w czystym html. Poszukaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: rozmiar nowego okna 13.01.09, 10:50 Tak, da się. W edytorze TinyMCE skorzystaj z przycisku linkowania, w okienku które wyskoczy wybierz kartę "Okienko popup" i wpisz pożądane wymiary/pozycję okna. Odpowiedz Link Zgłoś