wtomczak 13.07.09, 09:33 Chciałbym się dowiedzieć jak mam sprawdzić ilu unikalnych użytkowników wchodzi na mojego bloga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartoszcze Re: Ilość unikalnych użytkowników 13.07.09, 16:57 Spróbuj Google Analytics. Ale to też będzie tylko jakieś przybliżenie do liczby wyliczanej przez Bloxa, która jest tajna Odpowiedz Link Zgłoś
wtomczak Re: Ilość unikalnych użytkowników 14.07.09, 07:56 Np. w Google AdPlanner można sprawdzić ilość Unikalnych Użytkowników ale tylko dla głównych domen czyli dla np. blox.pl > 2,4 miliony/msc. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Ilość unikalnych użytkowników 14.07.09, 12:28 GA podaje mi za zeszły tydzien: 394 odwiedziny, 306 unikalnych użytkowników. Statystyki Bloxa podają za ten sam okres 581 odwiedzin. Pozdrawiam przy okazji gości z Dublina, Oslo, Downers Grove i Steveston) Odpowiedz Link Zgłoś
wtomczak Re: Ilość unikalnych użytkowników 14.07.09, 14:15 Nie wiadomo komu wierzyć, jak na razie muszę poczekać przynajmniej miesiąc na więcej danych: wtomczak.blip.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blip Agent Re: Ilość unikalnych użytkowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 14:10 Blip jest najlepszy. Sklepy mikrobloguja: vobis.blip.pl proline.blip.pl Odpowiedz Link Zgłoś
40cztery Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 00:15 bartoszcze napisał: > GA podaje mi za zeszły tydzien: 394 odwiedziny, 306 unikalnych > użytkowników. Statystyki Bloxa podają za ten sam okres 581 odwiedzin. kilka razy zwracałem uwagę na dużą różnicę między GA a stat-blox to mnie OLS wyśmiał 40cztery Odpowiedz Link Zgłoś
wtomczak Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 09:44 Każdy serwis statystyczny zlicza inaczej. Nie wiem dlaczego. Istnieją różne określenia UU, ilość odwiedzin, ilość wizyt lub ilość użytkowników ... A blox podaje jedynie ilość odsłon co akurat wszędzie znaczy to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Ilość unikalnych użytkowników 18.07.09, 10:34 a u mnie jest odwrotnie statystyki stat4u zawsze pokazują więcej odwiedzin niz statystyki bloxa czasem jest to nawet 2 razy więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
mery Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 16:32 Nie jest tajna Google Analytics będą tutaj bardzo dobrym rozwiązaniem Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 19:47 Cóż, Ols jej zwykle strzegł jak wolności źrenicy Chyba że to ten sam motyw, że jak podacie jednemu, to się nie opędzicie od następnych. Albo chodziło o to, żeby nie było za łatwo odgadnąć sposób jej wyliczania, żeby zniechęcić do prób podbijania sobie licznika? Odpowiedz Link Zgłoś
wtomczak Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 20:10 Jeśli to nie tajemnica, proszę mi powiedzieć ilu UU odwiedza mojego bloga miesięcznie oraz ilu UU odwiedziło mojego bloga 15 lipca 2009? Odpowiedz Link Zgłoś
wtomczak Re: Ilość unikalnych użytkowników 15.07.09, 21:57 Chciałbym się dowiedzieć ilu Unikalnych Użytkowników odwiedziło mojego bloga w ostatnim miesiącu lub średnio we wszystkich miesiącach?. Tych danych wymaga ode mnie serwis yellowgreen bym mógł się zarejestrować. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 10:28 Weź liczbę zwykłych odwiedzin, podziel przez 1,71, pierwiastek z 2 lub inny wskaźnik znaleziony na suficie i tak zapodaj IMO publicznie administracja Ci takich danych nie poda, a prywatnie.. też śmiem wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
wtomczak Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 11:52 Dlaczego ilość UU miałaby być tajemnicą? Odpowiedz Link Zgłoś
mery Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 16:34 Po zaimplementowania GA będziesz miał takie dane, jakich wymaga serwis yellowgreen. Odpowiedz Link Zgłoś
wtomczak Re: Ilość unikalnych użytkowników 16.07.09, 18:00 GA uruchomiłem trzy dni temu. Potrzebne są dane miesięczne. Napisałem szacunkowe dane jakie mi się wydaje, że by były na podstawie tych trzech dni. Przydałyby się bardziej szczegółowe dane statystyczne również na bloxie. Odpowiedz Link Zgłoś
mery Re: Ilość unikalnych użytkowników 18.07.09, 11:51 Najlepiej by było odczekać ten miesiąc i mieć dane z GA. Chwilowo dane udostępniane w statystykach są no jak wiadomo niepełne, ale... prace nad nowym Bloxem jak widzisz trwają. Nie dotyczy to tylko ładnej nowej strony głównej Odpowiedz Link Zgłoś
wtomczak Re: Ilość unikalnych użytkowników 18.07.09, 12:59 czekam z niecierpliwością Odpowiedz Link Zgłoś
40cztery Re: Ilość unikalnych użytkowników 19.07.09, 00:24 mery napisała: > prace nad nowym Bloxem jak widzisz trwają. > Nie dotyczy to tylko ładnej nowej > strony głównej (o ile jest ładna Czy może zostaną uwzględnione prośby o osobny description dla każdej podstrony? Google Webmaster Tools bardzo się na to denerwują i może więcej statystyk dla użytkownika? teraz jest tak, że wiele blogów ma statystyki zewnętrzne (GA, stat24 i piorun wie co jeszcze plus wewnętrzną Bloxa - wszytsko jest niepotrzebnie 2 razy zliczne co na pewno nieźle spowalnia pracę). Plus fajnie by było podawać jakieś parametry porónawcze (np. pozycja dzienna w rankingu, tygodniowa, %wszystkich wejść na bloxa, % wejść pierwzego, dziesiątego, setnego itd) 40cztery Odpowiedz Link Zgłoś