slawek.szmit
05.10.11, 23:20
Witam Wszystkich bardzo serdecznie.
Na wstępie, wszystkim bardzo dziękuję za poparcie. Jestem wdzięczny tym wszystkim, którzy szukając kontaktu z Ruchem Palikota trafili na mnie, chcieli ze mną porozmawiać, podzielili się swoimi wątpliwościami i pragnieniami dotyczącymi naszego wspólnego dobra, jakim jest Polska. Zapewniam Państwa, że w tej sprawie o nic więcej nie chodzi, jak tylko o Polskę. Nie jestem zepsuty polityką, więc mogę sobie pozwolić na szczere wyznanie, że tylko motyw Polski jest dla mnie wiodący. Liczę na to, że w przypadku przejścia progu sejmowego będziecie Państwo czuwać nad tym, żeby ten motyw uczestniczył zawsze w naszej wspólnej walce o to dobro wspólne.
Kilka słów o sobie:
Nazywam Sławomir Szmit. Do Sejmu kandyduje z listy Ruchu Palikota (pozycja dwudziesta). Mam 36 lat. Mam wspaniałą żonę Elę, która mnie wspiera we wszystkim co robię. Tworzymy rodzinę wielopokoleniową. Z nami mieszkają dziadkowie.
Mam głębokie przekonanie, że znam problemy ludzi młodych, zarówno tych co wyjechali za chlebem, jak i tych, którzy pozostali na miejscu walcząc z dniem codziennym i jego problemami. Przyglądam się również problemom ludzi starszych i wczuwam się w ich sytuację. Chciałoby się tak po ludzku pomóc i może będzie taka możliwość, jeśli będzie takie Wasze życzenie, choć bez rozeznania sytuacji w skali globalnej i Państwa podpowiedzi jest to niemożliwe.
Asumpt i „upoważnienie” do startu w wyborach powziąłem z mojej pracy na rzecz Warmińsko-Mazurskiego Stowarzyszenia Ruch Poparcia Palikota, które wraz z kilkoma przyjaciółmi tworzyłem w Olsztynie od podstaw. Przyznam, że dzieląc się moim wysiłkiem miałem na myśli tylko jedno – wspólnotę idei z ludźmi takimi jak Janusz Palikot. To jest naprawdę człowiek wielkich pomysłów i dotyczą one bezinteresownie Polski. W dzisiejszym świecie politycznych elit, to coś tak niespotykanego, że może zaimponować. Czuję się więc zauroczony, choć wiem, że to nie miłość tylko zobowiązanie i jedyna obietnica, jaką mogę złożyć będzie to pragmatyzm.
Nie posługuję się kłamstwem, dlatego boję się składać innych obietnic. Za liderem jestem zafascynowany rozwiązaniami w zakresie podstaw Nowoczesnego Państwa. Państwa, które nie będzie finansować partii politycznych i Kościoła z budżetu. Państwa, które pomoże obywatelom w sprawach trudnych. Państwa, które będzie przyjazne ludziom. Wreszcie państwa, w którym da się normalnie żyć.
Czy podzielacie Państwo te Idee? Jeśli tak, to zapraszam na wybory. Twój wybór to Sławomir Szmit, lista Poparcia Palikota, o co zabiegałem, a teraz serdecznie proszę.