freeman8 29.01.07, 09:19 Wreszcie jest zdecydowana zima w naturze a nie w kalendarzu. Nawet ładnie wygląda to w słońcu, za oknem. Ale współczuję kierowcom,którzy muszą pokonywać trasy w wydłużonym czasie. Do wiosny tylko 2 miesiące! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: "Zasypało na biało... 29.01.07, 10:41 No i łopatą się trzeba namachać. Pierwsze machanko jeszcze ujdzie i nawet fajne jest. Ale potem chyba szybko zbrzydnie... Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: "Zasypało na biało... 29.01.07, 20:38 ralston napisał: > No i łopatą się trzeba namachać. Pierwsze machanko jeszcze ujdzie i nawet fajne > > jest. Ale potem chyba szybko zbrzydnie... a to witam w klubie Zenka co to go żona budziła :"wstawaj Zenek śnieg na dworze ..." znasz? to fajna zabawa tak ze dwa razy, potem wkurza jej syzyfowatość (od tego Greka co kamień wtaczał) nie dość że się narobisz to efekt marny bo rano nawali nowego i rozdmucha co pieczołowicie zebrałeś :( Mam jednak do spółki odśnieżarke spalinową i to jest dużo fajniejsza zabawa - a skutek bardziej trwały :) Pewnie już pisałem ale moim dziecięcym marzeniem było zajęcie pewnego osobnika, który zbierał w parku papiery posługując się szpikulcem na kiju - do tej pory pozostaje w niespełnieniu - śnieg jest zatem zakąś namiastką. Nie lubię zimy i tylko z musu jadę na narty bo jakoś trzeba utrzymywac się w formie . Z utęsknieniem czekam na bociany i przypominam, że mam już naszykowane "gniazdo w starym kole" jak mnie uczono śpiewać (?) w przedszkolu zmarźluch manio Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: "Zasypało na biało... 29.01.07, 20:48 nawet i to jest w internecie : www.youtube.com/watch?v=av-iFz3r17s ale to już prehistoria ! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: "Zasypało na biało... 30.01.07, 08:55 No zaś bym nie wiedział kto Zenek a kto Syzyf. Wszak człek jest przywoitym wykształciuchem i w niejednej szkole nauki pobierał. A spalinową odśnieżarkę można kupić w Castoramie już za mniej niż 300 złotych. Chociaż wygląd tej akurat sztuki zaufania szczególnego nie budził. W przyszłym roku może sobie takie ustrojstwo sprawię. Na razie inne pilniejsze wydatki czekają i pozostaje machanie ręczne i wspomaganie piaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: "Zasypało na biało... 30.01.07, 16:01 ralston napisał: > No zaś bym nie wiedział kto Zenek a kto Syzyf. Wszak człek jest przywoitym > wykształciuchem i w niejednej szkole nauki pobierał. > A spalinową odśnieżarkę można kupić w Castoramie już za mniej niż 300 złotych. > Chociaż wygląd tej akurat sztuki zaufania szczególnego nie budził. W przyszłym > roku może sobie takie ustrojstwo sprawię. Na razie inne pilniejsze wydatki > czekają i pozostaje machanie ręczne i wspomaganie piaskiem. przepraszam za łopatologię alem był nieco ... pisząc one słowa to i lotność mojej mysli gdzieś sie ulotniła. Wygląda jednak na to że klub sie na razie rozpadnie bo jak to mówia na wschodzie "zelga idzie". A jakiem to sposobem ogrzewasz się w tak zimnej porze ? ekologiczny manio Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: "Zasypało na biało... 30.01.07, 18:16 A w tak zimnej porze ogrzewam się sposobem ekologicznem, to jest za pomocą nalewki z pigwy, bardzo zresztą zacnej. A dom ogrzewam gazem a docelowo również kuminkiem - jak się tylko wybuduje. Odpowiedz Link Zgłoś