sylvi_a 22.08.06, 13:57 jak tam dojechać? jest to gdzieś na poboczu? prosze o wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rad Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 19:58 Szkoda, zebys tam w ogole jechala! Oczytalem sie w przewodniku Pascala i tez sie tam wybralem, ale to byla pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylvi_a Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 22.08.06, 20:44 no to czekam na dalsze informacje- mów dlaczego, naprawdę az takie rozczarowanie? jade jutro do Egeru, chce zobaczyc nie tylko samo centrum ale wszystko co ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: Dolina Szalajki w Egerze 22.08.06, 21:25 nie byłam tam, ale po zobaczeniu fotek myślę, że warto zobaczyć Dolinę Szalajki :) www.wegry.yoyo.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=8&func=viewcategory&catid=13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylvi_a Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 23.08.06, 15:52 no cóż, zobaczymy, może pojedziemy, jak będzie ktoś zyczliwy i podpowie jak tam dojechac Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: Dolina Szalajki w Egerze 23.08.06, 16:16 Wezwałam pomoc. Miejmy nadzieję, że przybędzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylvi_a Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 23.08.06, 18:49 byłoby super, bo za 3 h wyruszamy... dziękuje rodzynia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 20:03 Dolina Szalajki to po prostu Szilvasvarad. Szukajcie na mapie na północ od Egeru - jedzie się tam o ile pamiętam przez miejscowość Nagy Ivan :) Ciuchcie jeżdżą do góry 2 - jedna spalinowa i jedna taka jak na zdjęciach z linku Rodzyni. Spalinowa jest 2 razy tańsza. Można też iść na piechotę - to jak nasz wąwóz Homole. Jak są pytania to pytać! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Dolina Szalajki w Egerze 23.08.06, 20:07 Z rynku odjeżdża "pociąg"Ten dłuższy,który zatrzymuje się obok kościoła.Bo ten krótszy(spod domu towarowego to oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 20:14 hehe nie rób sobie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 20:16 sorry błąd - na górę w Homolu nie wjedziesz rowerem a tam wjedziesz. Ogólnie nie nastawiaj się na zbyt duże atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylvia Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 23.08.06, 20:49 Bardzo wielkie dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 21:59 nie ma sprawy po powrocie zaglądnij na strony polecane przez Rodzynie - napisz na forum jak było, dorzuć zdjęcie na stronkę lub napisz skąd jesteś - bo jak blisko to mi umyjesz samochód i będziemy kwita ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 22:01 tak na marginesie Nagy - to nie nagi tylko WIELKI Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: Dolina Szalajki w Egerze 23.08.06, 23:18 Podobno na Węgrzech jest też miejscowość Nagy Kutas :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SylVi_a Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 28.08.06, 21:52 wróciłam, nie byłam.same baseny i wieczorkami w dolinie pięknej pani, raz na naleśniakich i włsóczenie sie p oryneczku, podobno zamek od 19.20 miał byc gratiś a nie był ...... nie o to chodzi zeby za darmochę ale już byliśmy raczej jako rekreacja spacerowa niż zwiedzanie- chcieliśmy, cóż nie byl gratiś nawet po 19.20 ceny w Egerze zmieniły się, są bardzo zbliżone do naszych. Odpowiedz Link Zgłoś