Dodaj do ulubionych

Dolina Szalajki w Egerze

22.08.06, 13:57
jak tam dojechać? jest to gdzieś na poboczu? prosze o wskazówki
Obserwuj wątek
    • Gość: Rad Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 19:58
      Szkoda, zebys tam w ogole jechala!
      Oczytalem sie w przewodniku Pascala i tez sie tam wybralem, ale to byla pomylka.
      • Gość: Sylvi_a Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 22.08.06, 20:44
        no to czekam na dalsze informacje- mów dlaczego, naprawdę az takie rozczarowanie?
        jade jutro do Egeru, chce zobaczyc nie tylko samo centrum ale wszystko co ciekawe..
        • rodzynia Re: Dolina Szalajki w Egerze 22.08.06, 21:25
          nie byłam tam, ale po zobaczeniu fotek myślę, że warto zobaczyć Dolinę
          Szalajki :)
          www.wegry.yoyo.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=8&func=viewcategory&catid=13
          • Gość: Sylvi_a Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 23.08.06, 15:52
            no cóż, zobaczymy, może pojedziemy, jak będzie ktoś zyczliwy i podpowie jak tam
            dojechac
            • rodzynia Re: Dolina Szalajki w Egerze 23.08.06, 16:16
              Wezwałam pomoc. Miejmy nadzieję, że przybędzie ;-)
              • Gość: sylvi_a Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 23.08.06, 18:49
                byłoby super, bo za 3 h wyruszamy...
                dziękuje rodzynia!
    • Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 20:03
      Dolina Szalajki to po prostu Szilvasvarad.
      Szukajcie na mapie na północ od Egeru - jedzie się tam o ile pamiętam przez
      miejscowość Nagy Ivan :)

Ciuchcie jeżdżą do góry 2 - jedna spalinowa i jedna taka jak na zdjęciach z
      linku Rodzyni. Spalinowa jest 2 razy tańsza. Można też iść na piechotę - to jak
      nasz wąwóz Homole.
      Jak są pytania to pytać!
      • hepik1 Re: Dolina Szalajki w Egerze 23.08.06, 20:07
        Z rynku odjeżdża "pociąg"Ten dłuższy,który zatrzymuje się obok kościoła.Bo ten krótszy(spod domu towarowego to oszustwo.
        • Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 20:14
          hehe nie rób sobie jaj.
      • Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 20:16
        sorry błąd - na górę w Homolu nie wjedziesz rowerem a tam wjedziesz.
        Ogólnie nie nastawiaj się na zbyt duże atrakcje.
        • Gość: Sylvia Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 23.08.06, 20:49
          Bardzo wielkie dzięki!!!
          • Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 21:59
            nie ma sprawy
            po powrocie zaglądnij na strony polecane przez Rodzynie - napisz na forum jak
            było, dorzuć zdjęcie na stronkę lub napisz skąd jesteś - bo jak blisko to mi
            umyjesz samochód i będziemy kwita ;)
          • Gość: jaro Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.autocom.pl 23.08.06, 22:01
            tak na marginesie Nagy - to nie nagi tylko WIELKI
            • rodzynia Re: Dolina Szalajki w Egerze 23.08.06, 23:18
              Podobno na Węgrzech jest też miejscowość Nagy Kutas :D
              • Gość: SylVi_a Re: Dolina Szalajki w Egerze IP: *.chello.pl 28.08.06, 21:52
                wróciłam, nie byłam.same baseny i wieczorkami w dolinie pięknej pani, raz na
                naleśniakich i włsóczenie sie p oryneczku, podobno zamek od 19.20 miał byc
                gratiś a nie był ...... nie o to chodzi zeby za darmochę ale już byliśmy raczej
                jako rekreacja spacerowa niż zwiedzanie- chcieliśmy, cóż nie byl gratiś nawet
                po 19.20
                ceny w Egerze zmieniły się, są bardzo zbliżone do naszych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka