Dodaj do ulubionych

demianowska dolina noclegi

IP: 212.127.91.* 28.03.07, 18:51
Czesć, czy ktoś był w demianowskiej dolinie i zna studia Miroslav albo privat
fortuna 77, wybieramy się w okolice Liptovskiego Mikulasza na dwa tygodnie z -
letnim dzieckie, czy ktoś zna te ośrodki i może którys polecić > a może inna
propozycja
Dziękuję
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: SLR Re: Demanowska dolina noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:06
      Nie Demianowska a Demanowska !!!
      Noclegów tam jest od groma, jeżeli z dziećmi to polecam:
      www.umackov.sk/bodice/
      • Gość: pls Re: Demanowska dolina noclegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:57
        vratna.hej.pl/noclegi/pleh.htm
    • Gość: JJ Re: demianowska dolina noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 17:30
      Byłem z rodziną dwa lata temu w Privat Fortuna 77, bardzo polecam zwłaszcza dla
      dzieci dużo atrakcji (piaskownica, zjeżdżalnie, huśtawka itp.)
      • Gość: ania Re: demianowska dolina noclegi IP: 212.127.91.* 01.04.07, 10:18
        dziękuje za odpowedż, a czy ogród przy pensjonacie privat Fortuna jest duży,
        pokoje są przyjemne i duże ?
        • Gość: JJ Re: demianowska dolina noclegi IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.04.07, 08:11
          Ogród nie jest zbyt wielki, ale siedząc na tarasie przy grilu i piwku można
          obserwować bawiące się dzieci. Ja wynajmowałem apartament dwa pokoje, łazienka
          i jadalnia z aneksem kuchennym. Uważam że wyposarzenie pokoi jak i obsługa była
          komfortowa. Spędziłem tam tydzień z rodziną i aż żal było wyjeżdżać, tyle
          fajnych atrakcji jest w okolicach. Jeżeli ma Pani jeszcze jakieś pytania
          dotyczące tych okolic co zwiedzać gdzie jeść itp. proszę pytać.
          • Gość: ania Re: demianowska dolina noclegi IP: 212.127.91.* 02.04.07, 19:09
            bardzo dziekuje za odpowiedz, zastanawiam sie tylko czy wybrac Fortune 77 czy
            Studia Miroslav, ktory lezy w demanowskiej dolinie i polozony jest w otoczeniu
            zieleni, z duzym ogrodem (tylko ze bez placu zabaw) poza tym, czy dla dziecka -
            letniego sa jeszcze jakies atrakcje poza tatralandia oczywiście, gdzie
            najlepiej sie stolowac, czy ceny sa podobne do "naszych" ?
            pozdrawiam serdecznie
            • Gość: JJ Re: demianowska dolina noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:16
              Też zastanawiałem się nad Studia Miroslav ale Fortuna jest bliżej Liptovskiego
              Mikulasza. Drugim powodem rezygnacji z Miroslava była bliska odległość od
              potoku co przy ruchliwym dziecku paru letnim trzeba caly czas uważać czy
              przypadkiem tam nie wpadnie.
              Co do atrakcji to polecam spacery górskie: kolejką zębatą do Strebskie Pleso,
              kolejką pod Chopok z Jasnej, Jaskinie Wolności i Lodową, dolinę Prosiecką i
              Kwaciańską, plaże przy Litovskiej Marze, skansen w Prybylinie okoliczne zamki i
              małe miejscowości uzdrowiskowe.
              Co do wyżywienia to obiady jedliśmy prawie za każdym razem w innym miejscu
              (zależało to od miejsca wycieczki). Ale bardzo smacznie gotowali w pensjonacie
              Elektryk może Energetyk (coś w tym rodzaju nie pamiętam dokładnie nazwy) w
              dolinie demanowskiej około w połowie drogi z Fortuny do Jasnej. Pyszne lody
              mają w lodziarni na rynku w Liptovskim Mikulaszu. Ceny podobne są jak u nas
              może troszkę taniej.
              • Gość: Ania Re: demianowska dolina noclegi IP: 212.127.91.* 03.04.07, 17:17
                Na zdjęciach ten potok wyglada całkiem niegroźnie, ale w takim razie będziemy
                musieli mięc naszą córkę na oku. Zarezerwowałam studia Miroslav ze względu na
                ładne otoczenie, jak się wydaje no i będziemy mieli kuchnię dla siebie.Czy
                jaskienie są też odpowiednie dla dzieci w wieku -lat. Pewnie miejscowe
                kąpieliska są bardzo przeludnione w sezonie, ale najważniejsze są góry i zdrowe
                powietrze, którego na co dzień brakuje. Czy ogólnie nie ma problemu z
                parkowaniem samochodu przy wylocie szlaków i przy kąpieliskach ?
                pozdrawiam
                • Gość: JJ Re: demianowska dolina noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:46
                  Ja byłem w maju więc problemu z parkowaniem nie bylo nigdzie, co do wędrówek
                  górskich po Tatrach Niskich byłem zaskoczony, są to góry "puste" od turystów (w
                  porównaniu do Zakopanego i tłoków na szlaku. Moja córka była bardzo zadowolona
                  po wycieczkach jaskiniowych należy tylko pamiętać o ciepłym ubranku do jaskiń,
                  latem może tam być nawet około 0 stopni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka