Dodaj do ulubionych

Sarospatak- kto był?

01.05.07, 09:19
Wybieram się z dziećmi (6 i 4,5) w czerwcu do Sarospatak na kamping. Ktoś
był? A może ktoś będzie w tym samym terminie z dziećmi? (1/2.06-17.06).

Pozdrawiam, Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: doktorek Re: Sarospatak- kto był? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.05.07, 10:38
      Byłem i właściwie jestem co roku od 5 albo 6 lat:)...fajne urocze miasteczko.
      Kampingów kilka. Polecam Termalfurdo - duży kompleks basenów w cenie , spore
      pole namiotowe - na konkurencyjnym Tengresem - nieco lepszy hotelik, ale tylko
      jeden kiepski basen a za wejście na baseny Termalfurdo trzeba wtedy płacić.
      Sporo Polaków, część personelu jeśli nie mówi, to przynajmniej rozumie polski.
      Niedaleko do Tokaju ( na wino - zresztą w samym miasteczku też niezła
      winiarnia)i Miskolca ( na ewentualne zakupy) Całkiem niezły dojazd od Barwinka.
      I chyba będę z rodziną w podobnym terminie, więc jeśli mielibyście ochotę -
      możemy się dogadać - może pojedziemy razem jeśli nie znacie drogi? Jak coś
      piszcie na mail bacter_2@wp.pl
      • dekaskow Re: Sarospatak- kto był? 02.05.07, 11:17
        Właśnie o tym kampingu Termalfurdo myśleliśmy. A czy poza basenami są jakieś
        dodatkowe atrakcje dla dzieci?- bo tego nie wiem:)

Do której są czynne winiarnie?
        • Gość: doktorek Re: Sarospatak- kto był? IP: 212.2.100.* 02.05.07, 19:02
          Dla dzieci? osobny płytki basen, troszke placów zabaw jak jest ciepło, minigolf.
          Winiarnie - różnie. Piwnice Rakoczego krótko bo chyba tylko do 18, natomiast
          taka knajpa niedaleko parkingu - do ok. 23
    • Gość: sławek. Re: Sarospatak- kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:38
      Miejsce dobre, ale na dwa-trzy dni pobytu.Kąpielisko małe, kemping
      na "patelni".Miasteczko małe i nudne.
    • Gość: sławek. Re: Sarospatak- kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:42
      Nie skończyłem a wysłałem.Byłem tam parokrotnie w czasie pobytów nad Zemplinską
      Siravą.Najperw pobyt na basenach, a potem wypady w głąb Węgier np. do Tokaju.
      www.budapeszt.infinity.waw.pl/pogorze/sarospatak.html
    • Gość: sławek. Re: Sarospatak- kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:46
      Znalazłem jeszcze coś takiego:
      www.tomatour.hu/polska/pobyty/sarpatak/sarpatak.htm
    • Gość: doktorek Re: Sarospatak- kto był? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.05.07, 11:43
      Przypomniałem sobie coś jeszcze. Jesli mąż lubi wędkować - może zawsze
      podskoczyć nad Bodrog - piękna rzeka w pobliżu - zezwolenia o ile wiem kupuje
      się na miejscu.
      I jeszcze a propos wina - można po dogadaniu się s jednym z pracowników campingu
      za niewielką prowizję dla niego kupić świetne wino z małych prywatnych winniczek
      od rolników. Rewelacyjne. Cena u pośrednika to po przeliczeniu ok. 4 złote za
      litr wina klasy szamorodni albo ok. 6 zł za aszu
      • dekaskow Re: Sarospatak- kto był? 04.05.07, 12:14
        wyśmieniteeee wiadomości:)
    • janan2 Re: Sarospatak- Wróciłem dziś. 05.05.07, 18:59
      dekaskow napisała:

>
      > Pozdrawiam, Dorota
      Jak masz konkretne pytania to odpowiem.Na camping warto.Około 100 zł na nasze
      doba z biletam98i wstępu w cenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka