dekaskow 01.05.07, 09:19 Wybieram się z dziećmi (6 i 4,5) w czerwcu do Sarospatak na kamping. Ktoś był? A może ktoś będzie w tym samym terminie z dziećmi? (1/2.06-17.06). Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doktorek Re: Sarospatak- kto był? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.05.07, 10:38 Byłem i właściwie jestem co roku od 5 albo 6 lat:)...fajne urocze miasteczko. Kampingów kilka. Polecam Termalfurdo - duży kompleks basenów w cenie , spore pole namiotowe - na konkurencyjnym Tengresem - nieco lepszy hotelik, ale tylko jeden kiepski basen a za wejście na baseny Termalfurdo trzeba wtedy płacić. Sporo Polaków, część personelu jeśli nie mówi, to przynajmniej rozumie polski. Niedaleko do Tokaju ( na wino - zresztą w samym miasteczku też niezła winiarnia)i Miskolca ( na ewentualne zakupy) Całkiem niezły dojazd od Barwinka. I chyba będę z rodziną w podobnym terminie, więc jeśli mielibyście ochotę - możemy się dogadać - może pojedziemy razem jeśli nie znacie drogi? Jak coś piszcie na mail bacter_2@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dekaskow Re: Sarospatak- kto był? 02.05.07, 11:17 Właśnie o tym kampingu Termalfurdo myśleliśmy. A czy poza basenami są jakieś dodatkowe atrakcje dla dzieci?- bo tego nie wiem:) Do której są czynne winiarnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Sarospatak- kto był? IP: 212.2.100.* 02.05.07, 19:02 Dla dzieci? osobny płytki basen, troszke placów zabaw jak jest ciepło, minigolf. Winiarnie - różnie. Piwnice Rakoczego krótko bo chyba tylko do 18, natomiast taka knajpa niedaleko parkingu - do ok. 23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek. Re: Sarospatak- kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:38 Miejsce dobre, ale na dwa-trzy dni pobytu.Kąpielisko małe, kemping na "patelni".Miasteczko małe i nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek. Re: Sarospatak- kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:42 Nie skończyłem a wysłałem.Byłem tam parokrotnie w czasie pobytów nad Zemplinską Siravą.Najperw pobyt na basenach, a potem wypady w głąb Węgier np. do Tokaju. www.budapeszt.infinity.waw.pl/pogorze/sarospatak.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek. Re: Sarospatak- kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:46 Znalazłem jeszcze coś takiego: www.tomatour.hu/polska/pobyty/sarpatak/sarpatak.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: Sarospatak- kto był? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.05.07, 11:43 Przypomniałem sobie coś jeszcze. Jesli mąż lubi wędkować - może zawsze podskoczyć nad Bodrog - piękna rzeka w pobliżu - zezwolenia o ile wiem kupuje się na miejscu. I jeszcze a propos wina - można po dogadaniu się s jednym z pracowników campingu za niewielką prowizję dla niego kupić świetne wino z małych prywatnych winniczek od rolników. Rewelacyjne. Cena u pośrednika to po przeliczeniu ok. 4 złote za litr wina klasy szamorodni albo ok. 6 zł za aszu Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Sarospatak- Wróciłem dziś. 05.05.07, 18:59 dekaskow napisała: > > Pozdrawiam, Dorota Jak masz konkretne pytania to odpowiem.Na camping warto.Około 100 zł na nasze doba z biletam98i wstępu w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś