Dodaj do ulubionych

3 Pytania dotyczące Węgier

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 09:40
Wiatm wszytskich. Mam 3 pytania do osób, kótre były na Węgrzech:
1. Czy jest tam telewizja satelitarna?
2. Czy trzeba się zaopatrzyć w środki przeciwko komarom?
3. Czy są tam dostępne polskie gazety?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.chello.pl 05.08.08, 10:49
      1.Telewizja satelitarna? a czy jest miejsce w Europie gdzie jej nie ma?
      2.Dokładnie tak jak u nas.
      3.W większych kurortach są,widziałam np w Hajduszoboszlo .
    • Gość: muchos Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 11:37
      odpisalem tobie na emaila
      • hepik1 Re: 3 Pytania dotyczące Węgier 05.08.08, 11:57
        Ja mam czwarte pytanie-po co komu telewizja i gazety podczas wakacji?
        Dystans do polskich awantur politycznych kiedy się wraca po takim poście jest jednym z największych plusów zagranicznych wojaży.
        • Gość: MM Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.MadNet.sk 05.08.08, 12:47
          hepik1 napisał:

> Ja mam czwarte pytanie-po co komu telewizja i gazety podczas wakacji?

Odpowiedź jest banalna, każdy wypoczywa gdzie chce i jak lubi. I nie musi
          uzasadniać innym, dlaczego tak, a nie inaczej.
          • Gość: Wiolka Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 13:04
            Dokładnie! Nic dodać nic ująć :)
          • hepik1 Re: 3 Pytania dotyczące Węgier 05.08.08, 23:24
            Czwarte pytanie nie jest próbą wymuszenia jakiegoś uzasadnienia...nie wiem skąd takie podejrzenie...co najwyżej może wzbudzić refleksję w temacie tv na wakacjach.
            Poza tym mówią ,że nie ma głupich pytań...ale nie jestem o tym przekonany do końca.
            Absolwent zerówki na pytanie skąd bierze sie mleko ,odpowie ,że ze sklepu a nie od krowy ale podejrzewam,że wie,że tv satelitarna bierze się z satelity na orbicie a nie z terenu danego kraju ;)
            A co do gazet-Węgry to cywilizowana kraja-sa kafejki internetowe w każdej miejscowości turystycznej a w tymże internecie Gazeta Wyborcza,Rzeczpospolita a nawet Nasz Dziennik on line ;))
        • Gość: San Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:51
          Po co tv satelitarna? Prosta odpowiedź. Olimpiada już zaraz ;)
          • hepik1 Re: 3 Pytania dotyczące Węgier 06.08.08, 20:43
            Niby tak...tyle,że transmisje na żywo od 6 rano do 17...niewiele zostanie czasu na węgierskie atrakcje;))
            • Gość: Gorgi Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:57
              Lepiej zabierzcie sie za odpowiadanie a nie za komentowanie.... To
              nie wasza sprawa po co komu tv satelitarna nie zapominajcie ze
              ludzie sa rózni!!
              • hepik1 Re: 3 Pytania dotyczące Węgier 07.08.08, 11:59
                Sam się zabierz ;)
                forum
                1. «miejsce publicznych wystąpień»
                2. «spotkanie poświęcone omawianiu spraw z określonej dziedziny; też: grupa ludzi biorących udział w takim spotkaniu»
                • lisia312 Re: 3 Pytania dotyczące Węgier 07.08.08, 21:59
                  no to Gorgi odpowiadaj, czekamy na jakieś rewelacje..
                  • Gość: andrasz Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.22.radom.pilicka.pl 10.08.08, 21:15
                    Popieram hepika, dziwne, że jego rozsądne uwagi wzbudziły takie negatywne emocje.
                    • odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: 3 Pytania dotyczące Węgier 10.08.08, 21:54
                      1. Pan, który poddaje w watpliwość celowość oglądania telewizji
                      podczas wakacji ma do tego prawo święte, ale... Zdaje się że pomylił
                      fora. Może znajdzie jakieś poświęcone obyczajom. Osobiście nie widzę
                      nic złego w oglądaniu relacji z Pekinu wieczorem po intensywnym dniu
                      (lub przeciwnie - leniwym) przy lampce wina (na przykład). W
                      hotelach węgierskich należy się spodziewać wegierskich programów TV
                      i ew. kilku niemieckich.
                      2. Komary bywają.
                      3. Nad Balatonem nigdzie nie widziałem polskiej prasy. Z polskich
                      akcentów "prasowych"... Robert Kubica na okładce wegierskiego pisma
                      poświęconego F1. :)
        • Gość: gnypek Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 16:01
          Czy ktoś może mi spokojnie wytłumaczyć jak można wpaść na pomysł
          zadania pytania czy jest telewizja satelitarna na Węgrzech? Czy to
          jest gdzieś na Księżycu czy na Marsie? Jakie jest wyobrażenie o
          pobliskim kraju do którego możemy pojechać bez przystawania na
          granicach i bez paszportu w XXI wieku, żeby zadać takie pytanie?
          Bardzo mnie to ciekawi.
          • Gość: andrasz Re: 3 Pytania dotyczące Węgier IP: *.22.radom.pilicka.pl 12.08.08, 16:23
            Jedni wątpią w istnienie TV-sat na Węgrzech, inni określają cechy Węgrów po
            jednym dniu pobytu w tym kraju. Socjolog miałby tu sporo materiału do badań ;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka