Dodaj do ulubionych

podkład- ślub- pytanie do eksperta

03.04.07, 12:53
Dzień dobry.
W związku z moim ślubem, zaczęłam rozglądać się za trwałym, kryjącym, a
jednocześnie nie tworzącym maski podkładem. Musi on wytrzymać na mojej twarzy
przez parę ładnych godzin w nienaruszonym stanie, a ślub jest w lato i może
byc gorąco.
Tak jak pisałam w innym wątku mam cerę mieszaną, z drobnymi zmarszczkami i
przebarwieniami (13-letnie leczenie hormonami z powodu niepłodności), mam 38
lat. Szukam podkładu kryjącego, wyrównującego koloryt cery, ale zarazem nie
tworzącego maski; no i nie chciałabym aby ściągał mi twarz i uwidaczniał
drobne zmarszczki.
Proszę o pomoc.
Monika
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: podkład- ślub- pytanie do eksperta 03.04.07, 20:49
      zaoreduje tak jak zawsze i tutaj zebys poszla do dobrej kosmetyczki na makijaz profesjonalnie zrobiony dobrymi kosmetykami dobranymi do cery.
      Slub jest raz w zyciu, warto zainwestowac i wygladac pieknie od poczatku do konca imprezy.
      • monia515 Re: podkład- ślub- pytanie do eksperta 04.04.07, 09:17
        Niestety nie mam dobrej kosmetyczki w pobliżu- do innego miasta nie będę
        jechała przed ślubem. Muszę sobie zrobić sama makijaż- dlatego pytam na tym
        forum.
        • antonia21xx jest wyjscie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 05.04.07, 23:45
          przeciez kosmetyczka moze przyjechac do Ciebie do domu i zrobic Ci makijaz
          przed slubem :-) coraz wiecej salonów oferuje takie uslugi, kosmetyczka pakuje
          kosmetyki w kuferki, wsiada w auto i przyjezdza do Ciebie!!! to zaden
          problem...poszukaj w necie albo popytaj w salonach w najblizszym miescie....uda
          sie!!! I powodzenia na nowej drodze zycia!!!! pozdrawiam
    • violka30 Re: podkład- ślub- pytanie do eksperta 08.04.07, 13:21

mam w zasadzie taka sama cere jak ty (mieszna, drobne zmarszczki i przebarwienia
      pohormonalne);

jak dotad bylam zadowolona z trzech podkladow:

rimmel recover (zalety-dobrze rozswietla, dzieki czemu ukrywa drobne zmarszczki
      nie tworzac maski, dobry na lato-wyglada w miare naturalnie, ale nie aż tak by
      być niezauważonym ;), wyrownuje koloryt cery, ukrywa przebarwienia, wady-slabo
      matuje);

revlon color stay with softflex do mieszanej/tlustej skory (zalety-w zasadzie te
      co powyzej, z tym, że mikki w tym podkladzie jest znacznie mniej, przez co
      widoczny efekt matowej skory wymaga nalozenia nieznacznej ilosci
      rozswietlajacego pudru (polecam Estee Lauder so ingenious), ale za to swietnie
      kryje, matuje najdluzej ze znanych mi podkladów ktore sie dla mnie nadają;
      wady-troche podkresla drobne zmarszczki, ale moze wersja do skory suchej bylaby
      dla ciebie lepsza, bo tez przetestowalam i matuje rownie dobrze); uzywam
      aktualnie tego podkladu i zeby uniknac odcinania sie granicy podkladu w okolicy
      żuchwy szyję, dekolt i podbródek smaruje rozświetlającym koloryzującym kremem avon);

chanel double perfection (zalety-pieknie matuje, wyrównuje koloryt, jest lekki
      dobry wiec na lato, znacznie mniej kryjący od powyższych co daje b. naturalny
      efekt, wady-slabe krycie);

• monia515 Re: podkład- ślub- pytanie do eksperta 10.04.07, 10:28
        bardzo dziękuję:)
        • gisselea Re: podkład- ślub- pytanie do eksperta 11.04.07, 14:31
          moniko, wiem że są specjalne pomady do makijażu weselnego. Moja koleżanka była malowana takimi specyfikami. Dobrze wyglada na zdjęciu i nie rozmazuje się. Niestety nie wiem jak z kupnem, czy czasem nie jest on dostępny tylko dla wizażystów. Poza tym cena ok 100 zł i nie wiem czy warto wydać na ten jeden raz, lepiej kupić dobry podkład
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka