turystka.koszalin Re: szkoła rodzenia w koszalinie 26.03.07, 13:23 to znow ja troszke za szybko mi się enter pojawial... :) jak w temacie polecacie czy raczej odradzacie? ma któraś z Was jakieś doświadczenia? warto czy nie zapisywać się? czekam na jakieś info bo szczerze mówiąc w necie nie za dużo można znaleść... dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika_6 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 26.03.07, 17:18 Ja myslalam o szkole rodzenia...czy isc ale jakos tak sie zastanawialm ze wreszcie moj syn sie urodzil bez zednej tam szkoly i swietnie dalam sobie rade...nie bylo ze mna wiekszych problemow jesli chodzi o parcia oddychanie...to wszystko samo przyjdzie nikt cie nie nauczy kiedy co i jak masz robic wiele zalezy od ciebie i osob ktore bede w tym czasie kolo ciebie...wiesz kazy porod przebiega innaczej.nikt niegdy nie przewidzi co moze sie stac...nie potepiam takich szkol bo mysle ze dobre sa jesli ktos ma czas na to.... znam kolezanke ktora chodzila do szkoly rodzenia przy szpitalu jest ona wiec musialabys sie tam dowiedziec zreszta pisza ogloszenia tam kolo izby przyjec polozniczej :) jesli lepiej sie bedziesz czula po takim kursie to zapisz sie... Odpowiedz Link Zgłoś
turystka.koszalin Re: szkoła rodzenia w koszalinie 01.04.07, 17:14 jeśli chodzi o mnie to zapisałabym się na szkołę rodzenia chyba bardziej ze względu na fakt, że w moim otoczeniu nie ma akualnie nikogo w ciąży a fora internetowe to nie to. myślę , że w szkole rodzenia mogłłabym się czegoś tam nauczyć, ale przede wszystkim spędzić choć troszkę czasu z kobietami, które właśnie teraz przeżywają dokładnie to co ja.. bo tak szczerze to nie będę rodzić w koszalinie ale u mnie w mieście nie ma szkoły rodzenia a do Koszalina mam całkiem niedaleko.. ale chyba wybiorę się do tego tego sklepu i zapytam, bo to kurczę na osiedlu moich rodziców :) wielkie dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k_19 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 26.03.07, 17:25 ja chodziłam i bardzo sobie chwalę tę szkołę. Może nie tyle pomogła mi w porodzie, bo faktycznie kobiety całkiem nieźle sobie radząi bez szkoły ale pozwoliło mi to na oswojenie się ze szpitalem i tematyka porodową ze tak powiem ;-D Zajęcia są dwa razy w tygodniu, raz teoria a raz ćwiczenia. Całość trwa 3mce, koszt to 60zł/każdy miesiąc. Zajęcia prowadzi bardzo sympatyczna i konkretna położna. W "programie" jest też wycieczka na porodówkę ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 26.03.07, 18:23 Ja do szkoly rodzenia nie chodzilam. Ale przy porodzie byla ze mna polozna, ktora prowadzi taka szkole na Sniadeckich, w sklepie dzieciecym kolo Sano (p. Arleta Warminska). Bardzo sympatyczna polozna, kompetentna i zaangazowana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia311 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 29.03.07, 20:57 są dwie: przy szpitalu - teorię prowadzi p.Hanna Walo, ćwiczenia p.Agnieszka Dżuga (są namiary w necie na stronie szpitala) oraz prowadzona przez p.Arletę Warmińską w sklepie Baby na Śniadeckich Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 30.03.07, 15:04 Chodziłam na tę przy szpitalu i było super. Wiadomo, że i bez szkoły rodzenia kobieta sobie poradzi przy porodzie, ale fajnie było pogadać z dziewczynami na najważniejsze w tym czasie dla nas tematy (czyli o dziecku) a coraz bardziej frustrujące ze względu na częstotliwość dla nieciężarnego otoczenia. Chodziłam też na ćwiczenia. Generalnie szkołę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
martkka2 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 03.04.07, 14:51 Bardzo polecam szkołę rodzenia. ja chodziłam do tej przy szpitalu. Spotkania z kobietami o tych samych zmartwieniach i problemach jak również zdobywana podczas zajęć wiedza bardzo pomogły mi oswoić się z myślą i z wielkim strachem zbliżającego sie porodu. Atmosfera bardzo ciepła i prowadzące naprawde kochane, zawsze służyły radą i pomocą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Do michalina7 04.04.07, 13:58 A moglabys napisac gdzie chodzilas na cwiczenia? Bo rozumiem, ze byla to jakas gomnastyka dla ciezarnych tak? Ja za kilka dni zaczne 2gi trymestr i bardzo chcialabym wybrac sie wlasnie na jakies takie cwiczenia:) Bede bardzo wdzieczna za namiary. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
misia311 Re: Do michalina7 04.04.07, 20:55 cwiczenia są w przyszpitalnej szkole rodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
michalina7 Re: Do michalina7 05.04.07, 09:03 W przyszpitalnej szkole rodzenia. W jeden dzień w tygodniu były takie normalne spotkania - pogawędki. A w iny same ćwiczenia. Zaznaczam, że na ćwiczenia trzeba przynieść zaświadczenie od swojego lekarza prowadzącego, że na takie zezwala. Odpowiedz Link Zgłoś
laguna.koszalin Re: szkoła rodzenia w koszalinie 19.04.07, 12:23 szkoła rodzenia jest ok np. na śniadeckich przy sklepie z odzieżą dla dzieci, ale ważniejsza jest obecność drugiej osoby, z urzędu przypadła mi położna iwona z którą szybko nawiązałam świetny kontakt i bardzo mi pomogła- dzięki Odpowiedz Link Zgłoś