Dodaj do ulubionych

szkoła rodzenia w koszalinie

26.03.07, 13:21
Obserwuj wątek
    • turystka.koszalin Re: szkoła rodzenia w koszalinie 26.03.07, 13:23
      to znow ja troszke za szybko mi się enter pojawial... :) jak w temacie
      polecacie czy raczej odradzacie? ma któraś z Was jakieś doświadczenia? warto
      czy nie zapisywać się? czekam na jakieś info bo szczerze mówiąc w necie nie za
      dużo można znaleść... dzięki i pozdrawiam
      • nika_6 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 26.03.07, 17:18
        Ja myslalam o szkole rodzenia...czy isc ale jakos tak sie zastanawialm ze
        wreszcie moj syn sie urodzil bez zednej tam szkoly i swietnie dalam sobie
        rade...nie bylo ze mna wiekszych problemow jesli chodzi o parcia
        oddychanie...to wszystko samo przyjdzie nikt cie nie nauczy kiedy co i jak masz
        robic wiele zalezy od ciebie i osob ktore bede w tym czasie kolo ciebie...wiesz
        kazy porod przebiega innaczej.nikt niegdy nie przewidzi co moze sie stac...nie
        potepiam takich szkol bo mysle ze dobre sa jesli ktos ma czas na to....
        znam kolezanke ktora chodzila do szkoly rodzenia przy szpitalu jest ona wiec
        musialabys sie tam dowiedziec zreszta pisza ogloszenia tam kolo izby przyjec
        polozniczej :)
        jesli lepiej sie bedziesz czula po takim kursie to zapisz sie...
      • turystka.koszalin Re: szkoła rodzenia w koszalinie 01.04.07, 17:14
        jeśli chodzi o mnie to zapisałabym się na szkołę rodzenia chyba bardziej ze
        względu na fakt, że w moim otoczeniu nie ma akualnie nikogo w ciąży a fora
        internetowe to nie to. myślę , że w szkole rodzenia mogłłabym się czegoś tam
        nauczyć, ale przede wszystkim spędzić choć troszkę czasu z kobietami, które
        właśnie teraz przeżywają dokładnie to co ja.. bo tak szczerze to nie będę
        rodzić w koszalinie ale u mnie w mieście nie ma szkoły rodzenia a do Koszalina
        mam całkiem niedaleko.. ale chyba wybiorę się do tego tego sklepu i zapytam, bo
        to kurczę na osiedlu moich rodziców :) wielkie dzięki za info!
    • asia_k_19 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 26.03.07, 17:25
      ja chodziłam i bardzo sobie chwalę tę szkołę. Może nie tyle pomogła mi w
      porodzie, bo faktycznie kobiety całkiem nieźle sobie radząi bez szkoły ale
      pozwoliło mi to na oswojenie się ze szpitalem i tematyka porodową ze tak powiem ;-D
      Zajęcia są dwa razy w tygodniu, raz teoria a raz ćwiczenia. Całość trwa 3mce,
      koszt to 60zł/każdy miesiąc.
      Zajęcia prowadzi bardzo sympatyczna i konkretna położna.
      W "programie" jest też wycieczka na porodówkę ;-D
    • ewkam1 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 26.03.07, 18:23
      Ja do szkoly rodzenia nie chodzilam. Ale przy porodzie byla ze mna polozna,
      ktora prowadzi taka szkole na Sniadeckich, w sklepie dzieciecym kolo Sano (p.
      Arleta Warminska). Bardzo sympatyczna polozna, kompetentna i zaangazowana.
      Pozdrawiam
    • misia311 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 29.03.07, 20:57
      są dwie: przy szpitalu - teorię prowadzi p.Hanna Walo, ćwiczenia p.Agnieszka
      Dżuga (są namiary w necie na stronie szpitala) oraz prowadzona przez p.Arletę
      Warmińską w sklepie Baby na Śniadeckich
    • michalina7 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 30.03.07, 15:04
      Chodziłam na tę przy szpitalu i było super. Wiadomo, że i bez szkoły rodzenia
      kobieta sobie poradzi przy porodzie, ale fajnie było pogadać z dziewczynami na
      najważniejsze w tym czasie dla nas tematy (czyli o dziecku) a coraz bardziej
      frustrujące ze względu na częstotliwość dla nieciężarnego otoczenia.
      Chodziłam też na ćwiczenia.
      Generalnie szkołę polecam.
    • martkka2 Re: szkoła rodzenia w koszalinie 03.04.07, 14:51
      Bardzo polecam szkołę rodzenia. ja chodziłam do tej przy szpitalu. Spotkania z
      kobietami o tych samych zmartwieniach i problemach jak również zdobywana
      podczas zajęć wiedza bardzo pomogły mi oswoić się z myślą i z wielkim strachem
      zbliżającego sie porodu. Atmosfera bardzo ciepła i prowadzące naprawde kochane,
      zawsze służyły radą i pomocą. :)
    • zaba772 Do michalina7 04.04.07, 13:58
      A moglabys napisac gdzie chodzilas na cwiczenia? Bo rozumiem, ze byla to jakas
      gomnastyka dla ciezarnych tak? Ja za kilka dni zaczne 2gi trymestr i bardzo
      chcialabym wybrac sie wlasnie na jakies takie cwiczenia:)
      Bede bardzo wdzieczna za namiary.
      Pozdrawiam.
      • misia311 Re: Do michalina7 04.04.07, 20:55
        cwiczenia są w przyszpitalnej szkole rodzenia
      • michalina7 Re: Do michalina7 05.04.07, 09:03
        W przyszpitalnej szkole rodzenia. W jeden dzień w tygodniu były takie normalne
        spotkania - pogawędki. A w iny same ćwiczenia. Zaznaczam, że na ćwiczenia trzeba
        przynieść zaświadczenie od swojego lekarza prowadzącego, że na takie zezwala.
    • laguna.koszalin Re: szkoła rodzenia w koszalinie 19.04.07, 12:23
      szkoła rodzenia jest ok np. na śniadeckich przy sklepie z odzieżą dla dzieci,
      ale ważniejsza jest obecność drugiej osoby, z urzędu przypadła mi położna iwona
      z którą szybko nawiązałam świetny kontakt i bardzo mi pomogła- dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka