Gość: zero Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: 194.145.100.* 25.03.13, 13:44 Odradzam stacje diagnostyczną przy SGGW na ulicy Nowoursynowskiej. Skasowali mnie na 50zł za ustawianie świateł i nie podbili przeglądu za korozje na osłonie bębnów hamulcowych!? o.O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Stacja Kontroli Pojazdow chełmżyńska 5 Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 17:50 Byłem na stacji na ul chełmżyńskiej 5 niestety moj samochód nie przeszedł badania nie była to złośliwość Pana Diagnosty tylko niestety negatywny wynik był spowodowany złym stanem technicznym mojego samochodu miałem nie sprawne hamulce po prostu miałęm wycieki płynu Po naprawie napewno wrócę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem jak za komun Re: Stacja Kontroli Pojazdow chełmżyńska 5 Warsza IP: *.jjs.pl 28.03.13, 18:38 haha odkąd na chełmżyńskiej powstała stacja to widzę że na forum same pozytywne opinie nawet ci którzy dostali negatyw są w siódmym niebie. pozdrawiam szefostwo stacji za pomysł wypisywania opinii na własny temat. SWOJĄ DROGĄ JA TAM BYŁEM I WIĘCEJ NIE WRÓCĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znający sprawawę Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.bialystok.vectranet.pl 04.04.13, 21:49 Wiesz.... z całym szacunkiem tak powinno być bo pieniądze biorą zgodnie z przepisami....nie za pieczątkę tylko za zrobienie przeglądu, a co do wyniku...może być albo pozytywny i jest pieczątka, albo negatywny i pieczątki nie ma a zabranie dokumentów to notmalna procedura. Jeśli masz zamontowane światła angielskie lub inne nie spełniające wymogów to wszystko co robi diagnosta jest zgodne z prawem, więc nie miej do nich pretensji tylko do siebie. Pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warsztat-warszawa Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: 83.218.117.* 09.05.13, 09:40 Zapraszam: www.naprawy-powypadkowe.warszawa.pl warsztat Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skoda Fabia Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.13, 12:31 Chełmżyńska 5 koła Marsa. Szybko, konultacja. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.play-internet.pl 27.11.13, 07:34 Również stanowczo odradzam Euroautocontrol przy Łopuszańskiej 31. Po przeglądzie Pan Mariusz zabrał mi dowód rejestracyjny (co jest praktycznie niespotykane) i powiedział, że mam czas do konkretnego dnia na naprawę, w przeciwnym razie wyśle dowód do wydziału komunikacji. Przepłaciłem więc za mechanika, żeby mieć samochód szybko naprawiony, po czym okazuje się, że Pan Mariusz już wysłał mój dowód, bez zadnego kontaktu ze mną, bo - cytuję - "akurat była paczka". Zasłonił się przepisami, tylko po kiego umawiał się inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.11.13, 17:23 SKP Łopuszańska 31, Naprawdę nie polecam, Większej bandy naciągaczy nigdy nie spotkałam. Przyczepili się do obudowy białej kierunkowskazu. Że podobno powinna być żółta.? Kiedy to w kierunkowskazie jest żółta żarówka. JAk sprawdziłam, moje auto było fabrycznie z białym a nie żółtym kloszem, Porażka ... No ale cóż, za coś muszą ciągnąć pieniądze. Moje auto już tam nie wjedzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat stabilizator IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 17:18 stary dziadyga siedzial 40 min z latarka pod samochodem i grzebal mu w du.pie az przyczepil sie do koncowki drazka i uwaga rdzy na przewodzie hamulcowym ;__; masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Conrada 29B, 01-999 Warszawa IP: 212.180.202.* 31.03.14, 20:04 UWAGA! Jak chcesz przestać lubić swój samochód to stacja jest w sam raz dla Ciebie. Pojechałem pierwszy raz, samochód odrzucony ze względu na kilka spraw. Mówię OK. Ale okazało się, że jak pojechałem do specjalisty to się za głowę złapał. Po pierwsze, że już „słyszał” o tej stacji a po drugie 1/3 z wskazanych do naprawy rzeczy była absolutnie OK. Ale jak się już wdepnie w G to trzeba płynąć dalej. Dlatego OK, wymieniłem – wszystko na oryginały żadnej podróby. Drugi raz wjeżdżam tydzień później – nie podoba mu się zbieżność i mam wracać do serwisu albo… „on ma bardzo dobre urządzenie ale to kosztuje 80 za jedną oś” co by to nie znaczyło. Coś mi tu nie pasowało ale ostatni raz mówię OK. „Diagnosta” wchodzi pod samochód i mówi, że on nie umie śruby odkręcić i nic z tego. Otwiera mi drzwi mam wyjeżdżać. Na szczęście mam kolegę z serwisem samochodowym w pobliżu. Jadę do niego (nie będę mówił jaki byłem „zdenerwowany” bo czas czas czas). Kolega zaczyna się wypowiadać o tym punkcie diagnostycznym ale nie napisze tego bo nie przystoi. Następnie samochód na kanał. Nie trwało to 2-3 minut wszystkie śruby poodkręcane. Ale tak jechać nie wolno. Trzeba to skręcić. Ale czy na Conrada będzie to umiał odkręcić??? No to co - tylko laweta? I nie będę mówił ile mnie to kosztowało. Trzecie podejście! Diagnosta miał minę jak by musiał do roboty przyjść – wrażenie robienia łachy prez cudowne dziecko co musi pracować w kanale? Ale OK on tu rządzi, spuściłem głowę, przeprosiłem i… dostałem pieczątkę!!! W samym diagnoście ponad 200. Jestem po kilku rozmowach ze znajomymi z okolicy. Twierdzą, że to były policjant. Dla samochodowych kamikadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregygreg Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.182.101.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.04.14, 17:14 Bo to jest tak ze płaci się za badanie a nie za jego pozytywny wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmkia Re: Stacja Kontroli Pojazdów ul.Traktorzystów 12 IP: *.107.datacomsa.pl 12.08.14, 07:59 do moderatora proszę usunąć dane osobowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław Re: Stacja Kontroli Pojazdów W-wa ul. Białobrzeska IP: *.play-internet.pl 27.01.15, 00:07 Dziś po pracy odwiedziłem SKP na ul.Białobrzeskiej 8/10 i jestem w szoku. Pan diagnosta (Dawid) prócz standardowego przeglądu sprawdził ciśnienie i podpompował koła, ustawił światła mijania, pochwalił, że dobrze utrzymany samochód. Dostałem prezent w postaci "choinki" zapachowej, nowych okładek na dowód rejestracyjny. Wszystko bezproblemowo i profesjonalnie, jestem bardzo zadowolony. POLECAM. Nie polecam natomiast stacji na al. Krakowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
spamboy Re: Stacja Kontroli Pojazdów W-wa ul. Białobrzesk 04.02.15, 21:03 Ja też z czystym sercem mogę polecić stację Białobrzeskiej. Kulturalnie, elegancko, sympatycznie, bez stresów, a co ważne w przyjaznej atmosferze. Byłem ze starszym już samochodem i nie było doszukiwania się problemów. Auto spełniało wymogi testów, więc nikt nie robił ze mnie wariata. Tu i ówdzie jakaś uwaga eksploatacja, ale wszytko w dobrym tonie i adekwatnie do stanu faktycznego. Co prawda diagnosta nie miał na imię Dawid lecz chyba Wojciech, lecz też ogromnie sympatyczny i kontaktowy. Również jestem w szoku, bo po SKP spodziewałem się zawsze zadufanych cieci, co robią łaskę, że testują samochód, a tu obsługa pierwsza klasa - rzeczowa i kompetentna. Naprawdę jeśli ktoś czuje się naciągany i robiony w balona przez diagnostów, to należy zmienić stację. Ta na Białobrzeskiej aż prosi się do dobrą reklamę bo to jest po prostu inna liga. Inna liga obsługi klienta. Mam nadzieję, że z biegiem czasu, nie zejdą z poziomu i za rok z równą przyjemnością pojadę na Białobrzeską! PS. "Choinkę" zapachową tez dostałem : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kramer Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.warszawa.mm.pl 06.05.15, 16:44 Tez tam bylem 1raz i OStatni przyczepili sje do przepalonej zarowki swiatel przeciwmgielnych.Omijac szerokimLukiem Odpowiedz Link Zgłoś
grzechru Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa 10.08.15, 16:30 Ja polecam tę stację: www.skp-ursynow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adik356 Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.15, 12:41 Bardzo dobra stacja jest w samym centrum aż dziw, że tu jeszcze nie trafiłeś www.diagmot.waw.pl/ . Zawsze na przegląd auta odstawiamy tu. Szybko i fachowo. Polecił mi ich mój znajomy, który odstawia u nich firmowe samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fachowiec Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.15, 15:56 Wypisujecie różne brednie że ktoś was chciał naciągać na kasę, nie zdajecie sobie sprawy że diagności pracują na podstawie przepisów wymyślanych przez ludzi których wszyscy wybieramy. Proponuje przed pojechaniem na badanie sprawdzić Tabele załącznik nr 1 do Rozporządzenia w sprawie badań technicznych Dz.U. z 2012 poz. poz 996 tam ujęte są usterki drobne z którymi diagnosta może podpisać badanie techniczne i usterki istotne z którymi pojazdom jeździć po drogach nie wolno i przestańcie wypisywać farmazony. Zapoznajcie się z przepisami które mają wejść do października 2018 i gwarantuje wam że się zdziwicie bo nie jeden wyzywający teraz diagnostów od najgorszych z rozrzewnieniem będzie wspominał przemijające czasy i będzie zdziwiony że klęcząc przed diagnostą z kasą w zębach błagał o stempel a diagnosta nie będzie w stanie mu pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ilovemyautko Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa 20.11.15, 13:26 W Rembertowie jest dobra stacja. Jak masz samochód sprawny ale jakieś drobne usterki są, to nie uwala od razu, tylko raczej przepuszcza i daje Ci listę rzeczy do naprawy. Tak to powinno wyglądać. Wyjeżdżasz z pełną diagnozą i możesz naprawić to w momencie kiedy masz już odłożoną kasę i wolne popołudnie a nie na ten-tychmiast pod groźbą braku dowodu rejestracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.jjs.pl 24.11.15, 14:05 poczekajcie fiu*ki jak będzie zmiana przepisów 2017/2018 Odpowiedz Link Zgłoś
apselek Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa 01.12.15, 01:06 A ja mogę z Zachodniopomorkiego a dokładnie ze Szczecina polecić okregową stację diagnostyczna przy BJM jakby ktoś potrzebował bezporblemowej i fachowej obługi to podaje linka na nich bjm.net.pl/okregowastacjakontrolipojazdow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.16, 17:14 Auto Blak jest bardzo dobry i po drodze mam zawsze auto-blak.pl/ofirmie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry68 Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa IP: *.centertel.pl 20.09.17, 12:30 ja mogę polecić na badanie techniczne tą stacje kontroli pojazdów, mają bardzo dobre ceny, a poza tym są mega dokładni, także myślę, że spokojnie mogę polecić budomix-skp.pl/# szczególnie na alejii krakowskiej 43 Odpowiedz Link Zgłoś
kaja1234567890 Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa 18.10.19, 14:09 Witam. Chciała bym polecić stację na racławickiej 9 . Chyba nowa stacja bo nigdy wcześniej jej nie widziałem. młody chłopak , rzetelny w miarę szybki i kulturalny. Dostałam nawet płyn do spryskiwaczy gratis. Mimo nie palącej się żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej podbił mi przegląd za co na ulicy bartyckiej zrobili wielkie "halo". Polecam bo chyba puki co chyba nie jest zmanierowany i lubi to co robi. Ciekawe czy za rok też tak będzie.......?? bo z doświadczenia wiem ze może być już różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bejoter1983 Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa 13.11.21, 14:57 Przestrzegam przed stacją diagnostyczną Okręgowa stacja kontroli pojazdów. AUTOCOM-BIS, ul. Wolska 225, Warszawa. Nie dają przeglądu z powodów, mimo że auto spełnia wymagania techniczne. Raz byłem to nie dale, bo świeciła sie kontrolka czujnika zużycia klocków hamulcowych, bo nie wymieniłem czujnika. To nie jest obligatoryjne wyposażenie i klocki były nowe. Nie sprawdzili klocków tylko odrzucili badania. Możliwe, że liczyli że będę chciał dodatkowo zapłacić za przegląd. Innym razem nie dale przeglądu, bo było niewielkie wgniecenie błotnika. Zwykli oszuści. Nie chodźcie tam bo będą chcieli was naciągnąć na dopłatę za przegląd po pretekstem bzdurnej usterki, która nie powoduje, że pojazd nie spełnia wymogów. Odpowiedz Link Zgłoś
bejoter1983 Re: Stacja Kontroli Pojazdów - Warszawa 13.11.21, 15:04 Przestrzegam przed stacją diagnostyczną Okręgowa stacja kontroli pojazdów. AUTOCOM-BIS, ul. Wolska 225, Warszawa. Nie dają przeglądu z powodów, mimo że auto spełnia wymagania techniczne. Raz byłem to nie dale, bo świeciła sie kontrolka czujnika zużycia klocków hamulcowych, bo nie wymieniłem czujnika. To nie jest obligatoryjne wyposażenie i klocki były nowe. Nie sprawdzili klocków tylko odrzucili badanie i napisali że pojazd nie spełnia wymogów. Możliwe, że liczyli że będę chciał dodatkowo zapłacić za przegląd. Innym razem nie dali przeglądu, bo było niewielkie wgniecenie błotnika. Zwykli oszuści i do tego chamskie teksty w stronę klienta. Nie chodźcie tam bo będą chcieli was naciągnąć na dopłatę za przegląd po pretekstem bzdurnej usterki, która nie powoduje, że pojazd nie spełnia wymogów. Odpowiedz Link Zgłoś