Dodaj do ulubionych

6 latek trzyma sie za penisa

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.10, 20:57
pomocy.moj 6 letni syn od jakiegos czasu lapie sie za penisa. nie wazne jest miejsce i czas. gdy pytam czy go boli albo czy chce siusiu mowi ze nie i nadal sie bawi siusiakiem. nie pomaga tlumaczenie ze tak nie wolno ze nie wypada.nie wiem czym to jest spowodowane.
Obserwuj wątek
    • gavagai1 Re: 6 latek trzyma sie za penisa 21.10.10, 21:06
      badania moczu zrób:)
      • Gość: renata Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.10, 21:22
        teraz bede szla na bilans z mlodszym synem to poprosze o skierowanie dla starszego.niby nie ma problemu z oddawaniem moczu ale mozna sprubowac
        • Gość: renata Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: 212.2.96.* 22.10.10, 20:11
          czy moze ktos ma jeszcze jakies pomysly.bede bardzo wdzieczna
          • Gość: Marynarz Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.112.c67.petrotel.pl 25.10.10, 19:03
            Onanizuje się. Dzieci młodsze już zaczynają to robić. Może podpatrzył u ojca, jak ten jechał na ręcznym.
          • Gość: purify nie widze w tym nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 19:48
            dziecko eksploruje swoje ciało.
          • antekcwaniak Ja mam pomysł ! 26.10.10, 09:21
            Idź do psychiatry. Ale ze sobą !
        • Gość: Ja Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: 91.209.116.* 26.10.10, 09:43
          A najlepiej "spróbować" dzieciata analfabetko. Co wyrośnie z twojego syna to aż strach pomyśleć skoro ma aż tak niekumatą matkę.
    • eastern-strix Re: 6 latek trzyma sie za penisa 22.10.10, 21:53
      Wiesz, 'nie mozna' i 'nie wypada' to sa skojarzenia ze swiata doroslych. Twoj syn wlasnie odkryl,ze wlasciwie tam w majtach cos sie paleta i sie bawi, bo go to ciekawi. Tak jak bawil sie palcem u nogi albo uchem.

Zamiast mu mowic,ze nie wolno i ze wstyd, moze powiedz, ze ok, wszyscy sie bawia, ale zasada jest taka,ze robimy to w domu, w swoim pokoju a nie na ulicy. Bez zbednego zawstydzania :)
      • Gość: renata Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.10, 07:48
        zgadza sie tylko to wyglada tak ze on to robi bezwiednie.on o tym nie mysli.
        • gavagai1 Re: 6 latek trzyma sie za penisa 23.10.10, 11:47
          hmmm... ja nie myślałam o tym, że obgryzam skórki i paznokcie, mojemu synowi bezwiednie lecą czasem ręce i w stronę klejnotów i do buzi(byle nie jedno po drugim;-))
          Jak z badaniami wszystko ok, a on to robi na zasadzie zajęcia czymś rąk, to chyba nie zwracałabym mu uwagi; to może wyrobić w nim przekonanie, że robi coś nieakceptowalnego i wywołać poczucie winy.
          • Gość: renata Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.10, 17:50

po skierowanie na badania pojde dopiero za tydzien moze dwa. moze bym mu nie zwracala uwagi gdyby nie to ze ostatnio na uroczystosci pasowania na ucznia stali na scenie i spiewali a moj syn w tym czasie bawil sie klejnotami myslalam ze sie zapadne pod ziemie:)
            • mruwa9 Re: 6 latek trzyma sie za penisa 23.10.10, 18:35
              Nie wyglupiaj sie, syn sie onanizuje, to wszystko. Rozladowuje napiecie, stres, mowiac wprost ;-) A ogolne badanie moczu to koszt kilku zlotych, jesli wykonasz odplatnie, Twoj budzet zapewne udzwignie taki wydatek. I zaloze sie, ze wyniki beda prawidlowe.
              • Gość: renata Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 21:44
                nie wiem moze dla innych to to wszystko dla mnie to rzecz malo przyjemna sprawa.po za tym dlaczego mam placic za badanie ktore mam za darmo czekalam juz jakis czas poczekam i dwa tygodnie.po to place skladki zeby za takie rzeczy nie placic.chodze z synami d wielu specjalistow jak bym patrzala ze to tylko pare groszy tu albo tam to by sie nazbieralo.
                • eastern-strix Re: 6 latek trzyma sie za penisa 25.10.10, 08:58
                  Chodzisz z synem do wieku specjalistow?

No to byc moze to jest wlasnie zrodlo stresu u Twojego syna. Dotykanie 'klejnotow' jest przyjemne i w ten sposob syn radzi sobie ze stresem. Zamiast 'zapadac sie pod ziemie' wytlumacz mu,ze bawimy sie w domu w swoim pokoju. Mowiac mu,ze nie wolno, nie wypada itp jedynie poglebiasz jego stres i frustracje. I kolo sie zamyka.
                  • lia.13 Re: 6 latek trzyma sie za penisa 25.10.10, 18:49
                    dokładnie, zamiast mówić, że "nie wolno" i "nie wypada" powinna go po prostu czymś innym przyjemnym zainteresować. Dzieciaki dotykają się albo z nudów, albo z braku higieny. Wtedy często zwykły rumianek pomaga.
            • basia8.93 publicznie 26.10.10, 09:21
              porozmawiaj z nim (owijając sam problem "w bawełnę" żeby go nie zawstydzić i nie skupiać się na tym) mówiąc o tym, że publicznie nie dłubiemy w nosie, nie podciągamy ubrania, żeby się podrapać, nie dłubiemy w uchu, nie wkładamy rączek pod bluzkę, ani w spodnie (tu krótko).... bo to "śmiesznie" wygląda, kiedy inni widzą takie zachowania, bo tak się wszyscy umówili, że tego nie robimy wśród innych ludzi. w domu konsekwentnie "nie zauważaj" tylko natychmiast odwracaj uwagę, skupiając ją na czymś innym
      • basia8.93 Re: 6 latek trzyma sie za penisa 26.10.10, 09:06
        > Zamiast mu mowic,ze nie wolno i ze wstyd, moze powiedz, ze ok, wszyscy sie bawi
        > a, ale zasada jest taka,ze robimy to w domu, w swoim pokoju a nie na ulicy. Bez
        > zbednego zawstydzania

no jak dla mnie ryzykowne posunięcie. na pewno nie należy zawstydzać. pytanie- w jakiej sytuacji się to zdarza? czy nie jest tak, że syn odreagowuje stresy? a może oglądał coś, czego nie powinien?
        starałabym się w takich chwilach czymś go zająć i odwrócić jego uwagę, bez zbytecznego skupiania się na samym niepokojącym Cię "zachowaniu" dziecka, żeby tego zachowania nie wzmacniać. paradoksalnie - dostrzeganie, okazywanie lęku, skupianie się na dziecku w takiej chwili może właśnie wzmocnić tendencję do powtarzania. spróbowałabym "nie dostrzegać", a skupić w tym momencie jego uwagę na innej czynności ("chodź zobacz", "przyjdź mi pomóż", "przytrzymaj" coś, "spójrz jakie to ciekawe"...). próbuj ....
    • justyna_dabrowska Re: 6 latek trzyma sie za penisa 25.10.10, 16:49
      BYc może jest to spowodowane między innymi tym, że Panstwo zwracacie na to uwagę. Zdecydowania więskzośc chłopców między 5-6-7 rokiem bawi się swoim penisem. Poznają ten "teren" a potem zajmuja sie czymś innym.

Radziłabym zignorowac sprawę.

Pozdrawiam
      JD
      • senseiek A w wieku >14 lat, to juz jest codzienna norma.. 25.10.10, 18:57
        justyna_dabrowska napisała:

> BYc może jest to spowodowane między innymi tym, że Panstwo zwracacie na to uwag
        > ę. Zdecydowania więskzośc chłopców między 5-6-7 rokiem bawi się swoim penisem.

A w wieku >14 lat, to juz jest codzienna norma.. :P
        • akle2 Re: A w wieku >14 lat, to juz jest codzienna 28.10.10, 01:21
          senseiek napisał:

> justyna_dabrowska napisała:
          >
          >> BYc może jest to spowodowane między innymi tym, że Panstwo zwracacie na to uwagę. >> Zdecydowania więskzośc chłopców między 5-6-7 rokiem bawi się swoim penisem.
          >
          > A w wieku >14 lat, to juz jest codzienna norma.. :P

hehe, dokładnie, to tak jak próbować oduczyć kota picia mleka :P
    • Gość: Ania Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.home.aster.pl 25.10.10, 17:37
      Chłopcy tak mają. Mali i duzi. I średni też. Roczny synek koleżanki przy każdym przewijaniu jeśli go tylko zostawić na chwilę bez pieluszki, natychmiast sięga rączką do penisa i się nim zabawia. Robi tak w zasadzie od zawsze, odkąd zaczął kojarzyć, że za różne części ciała można złapać.
    • vogon.jeltz Re: 6 latek trzyma sie za penisa 25.10.10, 17:55
      Diagnoza jest prosta: syn został opętany przez demona. Wezwij diecezjalnego egzorcystę.
      • Gość: mrarm Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: 193.203.192.* 25.10.10, 18:48
        Myślę, że diecezjalny egzorcysta będzie leczył to na raty, przez najbliższych 10 lat.
        • Gość: kia Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 20:56
          twoja głupota mnie przeraża
    • 4v to jest zupełnie normalne zachowanie 25.10.10, 19:09
      i uczą tego na psychologii (rozwoju człowieka).

niestety rodzice o tym nie wiedzą, więc traumatyzują swoje dzieci bo jakże by inaczej.
    • Gość: coni Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.home.aster.pl 25.10.10, 19:09
      i tak juz mu zostanie do konca zycia. prawdziwy facet poprostu
    • Gość: polo Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 19:18
      Całkiem poważnie:
      To normalne. Myślę, że 99% chłopców to przechodzi. Ja wtym wieku też to robiłem ;) Nie jest to masturbacja. Mi rodzice mówili żebym tego nie robił. Czasem to slutkowalo, czasem nie. Ale zobaczysz, że samo mu to przejdzie. Oczywiście do czasu pierwszej masturbacji. Masturbacji stricte. Ale wtedy to juz na bank nie bedziesz miec na to wpływu.
      Ale weź to na luz. Ja tak mialem, moi bracia i mój tato też ;) Czasem swiadomie, a czasem jak wspominasz bezwładnie, nieswiadomie.
      Dla swiętego spokoju możesz podpytać pediatrę i zrobić badania moczu, ale na serio nie upatrywałbym tu niczego zlego. Ani w stanie zdrowia, anie w zachowaniu.

Pozdrawiam
      • Gość: o rany julekkkkk boszcz IP: *.acn.waw.pl 25.10.10, 19:33
        wmawiaj mu dalej, że "nie wolno" i nie wypada. dodaj jeszcze, że mu siurek odpadnie, jak się nim bedzie bawił... czasem głupota polskich matek mnie przeraża, chociaż w zasadzie powinna śmieszyć...
        • Gość: kia Re: boszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 21:01
          mnie natomiast poraża twoja głupota. matka się martwi i zadaje pytanie a poza może kilkoma konkretnymi odpowiedziami słyszy stek głupstw. chciałabym widziec jak ty się zachowasz widząc takie zachowanie u swojego syna będącego wśród obcych ludzi. pewnie jeszcze go pogłaszczesz po główce ipowiesz że to jest super:/
          • Gość: manitou kia, idz spac,bo bredzisz IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.10, 01:22
            u ciebie jest jak u ludzi sprzed paruset lat- jak czegos nie rozumieli, widzieli w tym dzialanie diabla. Zwykla fizjologia, kobieto malo oczytana i niewiele wiedzaca na powyzszy temat. Z toba jest jak z mamuskami przywiazujacymi czerwone kokardki do wozkow, zeby zle moce odstraszyc.
    • Gość: seth Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.196.70.139.threembb.co.uk 25.10.10, 19:33
      Droga Renato, wydaje mi się, że masz problem z kwestią seksualności. Zobacz, w jakie przerażenie wpędziło cię to, co robi twoje dziecko. Nawet nie masz sama pojęcia dlaczego: używasz takich wyrażeń jak "wstyd", "nie wypada". Ale dlaczego wstyd i nie wypada? Gdybyś była w stanie sama sobie to wyjaśnić, mogłabyś skutecznie wytłumaczyć to synkowi.
      Nie wspominasz nic o ojcu dziecka, który jest najwłaściwszą osobą do wyjaśnienia kwestii seksualnych synowi. Ty bowiem "zapadasz się pod ziemię" z przerażenia, jakby świat się walił, a ciebie miano spalić na stosie.
      • Gość: :D Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: 93.159.162.* 25.10.10, 19:48
        hhahahaha 10/10
        smieszne, ze kobieta w 21 wieku nie wie, ze dzieci też się onanizują..
        :D
    • Gość: hrympf jest to spowodowane penisem IP: 82.160.51.* 25.10.10, 20:31
      i zazwyczaj kończy się koło 60-tki
    • Gość: gość Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.net.stream.pl 25.10.10, 20:34
      Zrób coś z tym jak najszybciej, w przeciwnym wypadku wyrosną mu włosy pomiędzy palcami.
    • Gość: bsbsb Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.chello.pl 25.10.10, 20:48
      a mnie sie zdaje, ze nie ma obaw do niepokoju. tak bywa, po prostu. Zobaczył, że fajne i już. To my dorosli seksualizujemy ten gest, pytanie, czy dziecko tez tak odbiera jak my. nie sadze. dodatkowo on sprawdza granice-= Twoje granice i byc może tez nieco o złosci tez robi.
      • foczka_z_ochoty Re: 6 latek trzyma sie za penisa 25.10.10, 21:08
        Są takie tematy, o których może lepiej niech porozmawia Tata.

No - chyba ma Tatę? Sami wiecie na pewno, jak z tym było u niego, niech się podzieli swoim doświadczeniem. Po to są faceci, żeby się dzielić swoim osobistym doświadczeniem ze swoim własnym, osobistym penisem, zanim oddali go w ręce tej właściwej Kobiety...

Penis rzecz piękna, ale wymaga pewnego ustawienia, zwłaszcza u dziecka. Tata na pewno pomoże, wytłumaczy - nie bój się tego, trochę zaufania do mężczyzn:)
    • Gość: ted Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: 195.136.118.* 25.10.10, 21:15
      a kiedy to robi to jest smutny czy wesoly??:):):):)
    • Gość: zniesmaczona To obrzydliwe! Jak można dotykac czegostakiego?! IP: 109.76.204.* 25.10.10, 21:34
      Mały pewnie podpatrzył te zboczone czynności u swojego ojca ;/
    • Gość: wildfemale Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.limes.com.pl 25.10.10, 21:40
      Chłopiec po prostu odczuwa przyjemność z dotykania tego miejsca. Skoro to nie stan zapalny ani nie potrzeba oddania moczu, to mały po prostu się masturbuje. W takich sytuacjach należy odwrócić czymś uwagę dziecka. Nie pomagają pogadanki, bo dla niego to się nie wiąże z kwestią moralności, a przyjemności. Pokaż mu ciężarówkę za oknem, podaj puzzle, zawołaj do pomocy przy czymś, zaproponuj wspólne czytanie książeczki. Zainteresuj go czymś innym niż własny penis:)
    • Gość: k zwróc uwagę na ubrania IP: *.bb.sky.com 25.10.10, 22:00
      Czasem ubrania uwieraja, sa zaciasne lub sa za wysoko podciągane przez nieuważne mamy które przeciec nic między nogami nie mają. Jak często widzieliscie mamy, które jak poprawiają ubrania to dziecko praktycznie podnoszone jest do góry 'za fraki'? Podobnie gdy ciuchy są niewygodne albo zrobione z kiepksich materiałów. To moze powodowac podraznienia
    • dumna.mama Re: 6 latek trzyma sie za penisa 25.10.10, 22:46
      mój synek ma 5,5 roku,też "łapał" się za ptaszka ale nie przejęłam się tym specjalnie bo lekarka powiedziała,ze synek poznaje swoje ciało i generalnie głaskanie sie po ptaszku sprawia mu przyjemnosc i nie ma powodu do obaw,mody co prawda został przyłapany tylko jak lezał z łóżku swoim ale usmiechnelam sie do niego,zaczelam łaskotac,wyglupiac sie i ine robilam draki,nie przejmuj sie :) przejdzie mu
    • marnow244 Re: 6 latek trzyma sie za penisa 26.10.10, 09:08
      żadnej tragedii nie ma, nie przesadzaj. to normalne w tym wieku - jak widzisz po wypowiedziach na forum. I to dlaczego tata ma rozmawiać z synem o takich sprawach?? Ja z moim rozmawiam, bo tatuś nie potrafi albo nie chce - nie wnikam.
      Jak zaczął sie tym interesować to odpowiedziałam mu jakie są różnice między kobietą a mężczyzna - oczywiście w odpowiedni sposób, dostosowany do wieku. Powiedziałam, że ma dbać o siusiaka i myć go całego tak jak resztę ciała, powiedziałam mniej więcej jak ma to wyglądać. No i oczywiście zastrzegłam, żeby nie dotykał go w miejscach publicznych i w przedszkolu tylko jak jest sam. Generalnie ma traktować tą część ciała tak jak pozostałe, ma o nie dbać, szanować z zastrzeżeniem jw.
      Jeśli dotykał siusiaka podczas przedstawienia, po prostu z nim porozmawiaj, normalnie bez zawstydzania. Powiedz: synku, widziałam podczas przedstawienia jak dotykałeś siusiaka. Chciałam powiedzieć ci żebyś tego nie robił przy innych a jeśli zapomnisz to przypomnę Ci jakimś ruchem dłoni na przykład - kręcenie żaróweczek ;) coś w tym stylu...
    • antekcwaniak NIE powinnaś być MATKĄ skoro... 26.10.10, 09:20
      Nie powinnaś być matką skoro nie masz pojęcia o podstawowych zachowaniach małych dzieci. Lepiej gdybyś kupiła sobie psa albo chomika zamiast rodzić dzieci !
    • ele_gancki Re: 6 latek trzyma sie za penisa 26.10.10, 11:32
      Renatko, jestem psychologiem. Życie seksualne człowieka zaczyna się w bardzo wczesnym dzieciństwie. Dotykanie i poznawanie własnych narządów płciowych jest rzeczą jak najbardziej naturalną. Ciesz się, że zdrowy z niego chłopak.
      Przyszła kiedyś do mnie zaniepokojona mama sześciolatka, bo jej synek w przedszkolu wraz z drugim chłopcem kazali trzeciemu zdjąć majtki i pokazać pupę. Takie zachowanie dziecka jest niepokojące, ale zachowanie Twojego synka jest rzeczą naturalną i właściwą dla jego wieku psychicznego. I napewno nie prowadzi do żadnej ułomności.

Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: renata Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.10, 20:34
        wiecie co przeraza mnie glupota wasza.naprawde martwie sie o syna a wy ze mnie robicie psychopatke.akurat tak sie zdarzylo ze ani moj maz ani zaden z moich braci takich zachowan nie mieli.a maz rozmawial z synem.i napewno syn nie widzial nic nie stosownego.nie wiem moze wy sie zabawiacie przy dzieciach ale nam sie to nie zdarza.
        w kazdym razie bardzo dziekuje tym co podeszli do temetu z glowa i powiedzieli cos konkretnego.duzo daly mi odpowiedzi dwoch panow jak oni to rozwiazali w swoim domu pokieruje meza jak ma porozmawiac z synem.akurat oboje wychowywalismy sie bez ojcow i nie mamy jakis konkretnych wzorcow jak powinna wygladac rozmowa syna z ojcem.dlatego dziekuje za pokierowanie.dobry tez pomysl z odwroceniem uwagi i znakiem na jaki dziecko ma reagowac.napewno postaram sie to wdrazyc w zycie.
        dziekuje jeszcze raz i wspolczuje tej reszcie psychopatow ktorzy nie wiedza czym jest milosc i troska matki zreszta 26 letniej!!!!
        • Gość: Aga Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.bb.sky.com 01.11.15, 04:57
          A ja uważam ze ma Pani 100% racje co do obaw. Wszyscy sugerują sie podejściem nastolatków , młodych mężczyzn itp. Kiedys dawno temu tez tak myślałam a teraz wiem ze trzeba dmuchać na zimne! Takie zachowanie moze byc objawem molestowania. Nikt z Was nie pomyślał o tym bo nie mieliście z tym do czynienia. Wiec uważacie ze nadwrażliwa matka sama problemu szuka. Gowno prawda! Każda matka powinna byc ostrożna i dostrzegać takie sytuacje, bo nie zawsze sa one objawami niewinnej zabawy ale często ingerencja osób dorosłych. 90 % pedofili to osoby znane dziecku i rodzinie! Moze to byc wujek , ciotka , brat , siostra , nauczyciel czy ksiądz itp. Nie ma reguły. Ale jeżeli Matka uważa ze jej syn zachowuje sie innaczej niż dotychczas to znaczy ze cos moze byc nie tak. Bo to przeciez mataka spędza najwiecej czasu ze swoim dzieckiem! I kto jak nie matka zna je najlepiej?! Chłopczyk ktory ma 6 lat to nie maluch ktory wlasnie odkrył ze ma ptaszka i cos mu tam dynda! A mamie radzę dalej obserwować zachowanie dziecka , w razie jakichkolwiek obaw nie zastanawiać sie i przedeszystkim nie czekać , myśląc ze " pewnie nie mam racji" bo często matki maja racje sie nie sa w stanie uwierzyć ze cos złego moze dziać sie jej dziecku. I to jest błąd!
        • magdalenatd Re: 6 latek trzyma sie za penisa 10.11.15, 10:34
          Witaj Renato. Ja też mam podobne zmartwienie, nie uważam że jesteś przewrażliwiona. Mam dwuch synów. Starszy obecnie ma 8 lat i od szóstego roku życia NIEUSTANNIE poprawia sobie siusiaka, twierdzi że mu przeszkadza. Nie bawi się nim tylko cały czas poprawia, twierdzi że mu się przykleja...itp. Też jestem zaniepokojona , boję się że jak dzieci zauważą zaczną sie z niego śmiać i wyzywać od świntuchów. Nie pomaga żadne zwracanie uwagi, robi to niezwiednie, Myślałam że to dżinsy go ugniatają, ale zauważyłam że w spodniach dresowych jest jeszcze gorzej, cały czas łapie się za siusiaka i go poprawia. Poprawia spodnie zarówno przy bajce jak i podczas gry w piłkę...cały czs mu tam coś przeszkadza... Mam dwuch synów więc mam porównanie .Dlatego stwierdziłam że to jest coś niepokojącego, Pewnie ktoś powie że znalazła sie druga przewrażliwiona ale to ja musiałam patrzeć na furię w jaką wpada syn po założeniu bokserek, żucanie się po ziemi,płacz że mu przeszkadza i szarpanie spodni w kroczu, od tej pory zakłada zwykłe majtki, wszystkie bokserki poszły do kosza. Ale do sedna poszłam do poradni psychologicznej i skierowali mnie na terapię INTEGRACJA SENSORYCZNA, spróbuj się coś o tym dowiedzieć. Ja sie wybieram niedługo bo uważam że u mniejszych dzieci jest to naturalne ale u 8 mio latka juz nie . Moj syn jest grzecznym i posłusznym chłopcem, bardzo dobrze się uczy ale z czymś ma problem i postaram się mu pomóc, Pozdrawiam
          • Gość: Doana Re: 6 latek trzyma sie za penisa IP: *.tel.tkb.net.pl 05.12.15, 10:30
            Witam mam identyczny problem z moim 7-latkiem trwa to u nas od 6 miesięcy, ciagle poprawia siusiaka bo mu przeszkadza tz mowi ze mu sie przykleja :/ nigdy nim sie nie bawił tylko wykonuje sekundowy ruch poprawiając go. Moj syn ma bardzo duża nadwrażliwość od zawsze mieliśmy problemy z różnymi tikami natretstwami teraz to sie nam przypaletalo :( robi to przeważnie totalnie bezwiednie. Pierwsze objawy ze ta nadwrażliwość jest to było bezwiedne robienie kupy i siusiu w majtki do 6 roku życia ... Pózniej chrzakania i inne teraz przeszło w poprawianie siusiaka. W przypadku takich dzieci konieczna jest pomoc psychologa i terapia sensoryczna. Takie dzieci sa bardzo wrażliwe i musza jakoś odreagować stres. A tak przy okazji przeczytałam cały ten wątek i muszę powiedzieć ze 95% wypowiedzi to piszą jacyś idioci którzy z matki ktora ma problem chcą zrobic wariatkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka