Gość: ZATROSKANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 15:17 Czy to normalne że dwuletnie dziecko chodzi po kanapie w butach? Czy można zwrócić uwagę jego rodzicom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 15:29 hahaha,wydaje mi się,że nikomu nie wolno chodzic po kanapie w butach,sugeruje złapac szkraba i powiedziec-chodz maleńki zdejmiemy buciki,a rezolutna mamuśka na drugi raz sama nie pozwoli na takie zachowania.Poza tym,po wejściu do domu ściągamy buty i mali i duzi-coś ta mamuśka do niczego... dziecko nie nauczy dobrego zachowania i manier. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wychowanie 23.07.09, 15:30 1.Jest absolutnie normalne. 2. zwrócic uwage rodziom mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 15:35 Ad.1-dla malucha jak najbardziej normalne,skoro mu się pozwala :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskana Re: Wychowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 16:41 Niestety to nie działa. Za to mamuśka obraziła się twierdząc że w domu też tak robi. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 16:44 No to jej sprawa a ty masz problem z głowy :-))).Jej obraza świadczy o niedojrzałości emocjonalnej,z czasem może jej przejdzie, a jak nie, to nie zadręczaj się takim obrotem sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZATROSKANA Re: Wychowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 16:53 Tylko że teraz jestem wrogiem, cała jej rodzina jest tym zbulwersowana. Jak ja śmiałam zdjąć dziecko z kanapy, przecież to nic takiego. Afera na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 17:24 To będziesz wrogiem i co się martwisz :-))),ja jestem wrogiem sąsiadki,bo jak śmiałam nie przyjśc w nocy 0 1.30 i jej nie pomóc wyciągnąc pijanego męża z wanny-hahaha,też afera,baba przechodzi koło mnie jak koło powietrza a ja mam ją gdzieś :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZATROSKANA Re: Wychowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 17:36 malgosiu403 bardzo dziękuje! Mam mniejsze wyrzuty sumienia że źle zrobiłam. Chciałam nawet przeprosić. TYLKO za co? Za to że zdjęłam dziecko z kanapy i postawiłam na podłodze? Masz racje! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 17:58 A Broń Boże przepraszac!!!Za co ? Dac babie satysfakcje i potwierdzic jej racje? A biedne dziecko i tak nie wychowa... Odpowiedz Link Zgłoś
cas_sie Re: Wychowanie 23.07.09, 17:44 To oni dziwni jacys ... w końcu to twoja kanapa twój dom i ty ustalasz co w nim wolno. Może daruj sobie takich ludzi albo ogranicz kontakty jeśli możesz. Albo wytłumaczten fakt. Moje 2 i3 latki dobrze rozumieją ,że w domu moga malowac po ścianie w kuchni ( i tak do odnowienia) ale u babci albo cioci cos takiego nie przejdzie . myślę ,że tamto dziecko tez by zrozumiało tylko rodzina uwaza ,że ich prawa obowiązują wszęzie , no po prostu bezczelni są. Jak z czegos takiego aferę robią... no dziwni... Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wychowanie 23.07.09, 19:52 Zaraz - chodzi o to, ze dziecko chodzi w ogole po kanapie, czy że chodzi w butach? Odpowiedz Link Zgłoś