Dodaj do ulubionych

Wychowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 15:17
Czy to normalne że dwuletnie dziecko chodzi po kanapie w butach? Czy można
zwrócić uwagę jego rodzicom?
Obserwuj wątek
    • malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 15:29
      hahaha,wydaje mi się,że nikomu nie wolno chodzic po kanapie w butach,sugeruje
      złapac szkraba i powiedziec-chodz maleńki zdejmiemy buciki,a rezolutna mamuśka
      na drugi raz sama nie pozwoli na takie zachowania.Poza tym,po wejściu do domu
      ściągamy buty i mali i duzi-coś ta mamuśka do niczego... dziecko nie nauczy
      dobrego zachowania i manier.
      • verdana Re: Wychowanie 23.07.09, 15:30
        1.Jest absolutnie normalne.
        2. zwrócic uwage rodziom mozna.
        • malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 15:35
          Ad.1-dla malucha jak najbardziej normalne,skoro mu się pozwala :-)))
      • Gość: Zatroskana Re: Wychowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 16:41
        Niestety to nie działa. Za to mamuśka obraziła się twierdząc że w domu też tak robi.
        • malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 16:44
          No to jej sprawa a ty masz problem z głowy :-))).Jej obraza świadczy o
          niedojrzałości emocjonalnej,z czasem może jej przejdzie, a jak nie, to nie
          zadręczaj się takim obrotem sprawy...
          • Gość: ZATROSKANA Re: Wychowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 16:53
            Tylko że teraz jestem wrogiem, cała jej rodzina jest tym zbulwersowana. Jak ja
            śmiałam zdjąć dziecko z kanapy, przecież to nic takiego. Afera na całego.
            • malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 17:24
              To będziesz wrogiem i co się martwisz :-))),ja jestem wrogiem sąsiadki,bo jak
              śmiałam nie przyjśc w nocy 0 1.30 i jej nie pomóc wyciągnąc pijanego męża z
              wanny-hahaha,też afera,baba przechodzi koło mnie jak koło powietrza a ja mam ją
              gdzieś :-)))
              • Gość: ZATROSKANA Re: Wychowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 17:36
                malgosiu403 bardzo dziękuje! Mam mniejsze wyrzuty sumienia że źle zrobiłam.
                Chciałam nawet przeprosić. TYLKO za co? Za to że zdjęłam dziecko z kanapy i
                postawiłam na podłodze? Masz racje!
                • malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 17:54
                  :-)))
                • malgosia403 Re: Wychowanie 23.07.09, 17:58
                  A Broń Boże przepraszac!!!Za co ? Dac babie satysfakcje i potwierdzic jej racje?
                  A biedne dziecko i tak nie wychowa...
            • cas_sie Re: Wychowanie 23.07.09, 17:44
              To oni dziwni jacys ... w końcu to twoja kanapa twój dom i ty
              ustalasz co w nim wolno. Może daruj sobie takich ludzi albo ogranicz
              kontakty jeśli możesz. Albo wytłumaczten fakt. Moje 2 i3 latki
              dobrze rozumieją ,że w domu moga malowac po ścianie w kuchni ( i tak
              do odnowienia) ale u babci albo cioci cos takiego nie przejdzie .
              myślę ,że tamto dziecko tez by zrozumiało tylko rodzina uwaza ,że
              ich prawa obowiązują wszęzie , no po prostu bezczelni są. Jak z
              czegos takiego aferę robią... no dziwni...
              • verdana Re: Wychowanie 23.07.09, 19:52
                Zaraz - chodzi o to, ze dziecko chodzi w ogole po kanapie, czy że
                chodzi w butach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka