yo_anka
20.01.10, 22:36
Na forumki można liczyć w każdej materii, jak doświadczenie uczy :)
Mam problem i chyba nie tylko ja z zakupem rajstop i pończoch na siebie, a jestem osobą wysoką 180 i nie szczupłą bynajmniej czyli całkiem sporą powierzchnię posiadam do odziania.
Zwykle noszę 42-44-46 konfekcyjne
Np. taka Gatta w rozmiarze 4 kończy się często 10cm poniżej kroku, a rozmiar: 5 są rzadko spotykane, i z nie-fajnym podwójnym klinem.
Kupuję jak leci z nadzieja na lepszą przyszłość: w sieciówkach typu H&M czy Cubus, ale też mi małe.
Jedynie KappAhl ma jakieś większe rozmiary dla ludków wymiarowych inaczej i tam czasem udało się wygrzebać jakąś parę rajstop na 46-48 która od biedy pasowała.
O ile latem da się jeszcze tak nosić pod spódnicami (bo nie widać), to teraz zimą jest to okropnie niewygodne jeśli chodzi o zakładanie rajstop pod spodnie. Ten niski krok ciągnie mi też spodnie w dół odsłaniając plecy i brzuch przy okazji zamiast dogrzewać i wygląda to nieestetycznie a w te mrozy już bez rajstop chodzić się nie da po prostu :<
Z Pończochami ten sam problem.
Wszystkie wyglądają na mnie jak zakolanniki ledwo. Kończą się 10-15 cm nad kolanem – porażka pod średnią długość spódnicy nie założę, bo wszytko widać nie tylko przy siadaniu ale i przy energicznym chodzeniu :( A latem pończochy są jednak niezastąpione!
Jakiej firmy polecicie dłuższe rajstopy dziewczyny?
W jakie rozmiary pończoch (do pasa lub samonośne) celować? bo zwykłe ¾ to oczywista porażka…. I gdzie ich szukać?
Wysokie forumki – podzielcie się wiedzą, bo żyje już na tym świecie trochę a niezorientowana jestem tak jak byłam, i już mi to dopiekło ostatnio!