Dodaj do ulubionych

Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :)

30.06.10, 23:45
Dziewczyny, wiem, że bywało na forum sporo wątków konkursowych i nie
wysyłałyście nikogo w... ten tego ;) więc i ja się tu ośmielę Was ponagabywać :)

A tak na serio - jest taki konkurs zorganizowany przez jedną hurtownię z
elementami jubilerskimi. W konkursie chodziło o zrobienie pracy
wykorzystującej kryształki Swarovskiego, koraliki marki Miyuki (takie
drobniutkie cosie) i srebro z tej hurtowni :)
Tematem konkursu jest lato :)

Ja zrobiłam komplet kolczykowo-bransoletkowy, o taki:
marisella.pl/konkurs/komplet_1.jpg
marisella.pl/konkurs/komplet_2.jpg
marisella.pl/konkurs/kolczyki_1.jpg
marisella.pl/konkurs/kolczyki_2.jpg
marisella.pl/konkurs/bransoletka_1.jpg
marisella.pl/konkurs/bransoletka_2.jpg
W założeniu całość miała być delikatna, ale duża (do skąpych letnich sukienek
:)) - wyraziste kolczyki i szeeeeeroka, dziko błyszcząca bransoleta :) Odcień
- Golden Shadow - bo to piękny, złotawy kolor i ślicznie wygląda przy opalonej
skórze :)

A teraz przechodzę do sedna - chciałam prosić Was o głosy - oczywiście tylko
te osoby, które uważają, że komplet jest tego głosu godny :) (pozostałe prace
w konkursie są przepiękne!)

Głosować można pod tym adresem: silvex.pl/index.php?action=sonda
Można oddawać głos raz na dobę do 4 lipca :)

Wiem, że jest tam pewna niedogodność - żeby zagłosować trzeba załozyć konto w
sklepie i być zalogowanym, więc to niemała fatyga, ale mimo wszystko - jesli
komuś chciałoby się to konto założyć i uznałby, że warto zagłosować na moje
prace, to będę wdzięczna :) (w sondzie jestem ostatnia - E.W. :))
Obserwuj wątek
    • ariadna007 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 30.06.10, 23:50
      raju!!! jakie śliczne??
      a da się coś takiego zrobić w jakimś "zimnym" kolorze? bo ja zima
      jestem i STRASZNIE chcę miec takie kolczyki :)
      • marisella Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 20:00
        Dziewczyny - wielkie dzięki :) Wprawdzie wypadłam już z podium, ale to nic -
        fajnie wiedziec, że mój komplet też się komuś podoba :)

ariadna007 napisała:
        > raju!!! jakie śliczne??
        > a da się coś takiego zrobić w jakimś "zimnym" kolorze? bo ja zima
        > jestem i STRASZNIE chcę miec takie kolczyki :)

Zasadniczo.... da się zrobić chyba w każdym kolorze :) Tylko że te kolczyki są
        DUŻE, takie no... naprawdę spore. Lekkie, ale długie :) Nie mierzyłam ich przed
        wysłaniem, ale myśle, że z 7 centymetrów długości mają na pewno ;) (sam ten
        ozdobny srebrny elemencik ma z tego pamietam 23 mm długości, a do dopiero reszta :))
        Jesteś pewna, że o takich długaśnych kolczykach myślałaś? :)
        • monika3411 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 22:53
          marisella napisała:

> Wprawdzie wypadłam już z podium,

Wrócisz na nie, na najwyższe :-)
          Już za godzinkę będzie jutro, więc znów będzie można głosować :-)
          • viollin24 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 10:49
            > Już za godzinkę będzie jutro, więc znów będzie można głosować :-)

Dzięki :*
    • kasiadj07 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 00:10
      Przepiękny komplet:) Bardzo mi się spodobał i poleciałam zagłosować,
      nie było to łatwe, ale się udało:) Jak nie zapomnę, to jutro również
      zagłosuję. Powodzenia!
    • sarahdonnel Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 01:41
      Eeee... Zdecydowanie warte głosu, jak dla mnie ;).

A za wyklikany stołeczek (dostałam od producenta potwierdzenie zamówienia, więc
      czekam na dostarczenie dopasowanego modelu ;)aż wstyd, żebym nie sama komuś nie
      klikała ;).
    • a_gneskka Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 03:05
      Jakie piękne! Ja też chcę takie! :) Głos poszedł oczywiście, bo najbardziej mi się Twój komplet podoba :)
    • monika3411 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 06:52
      Z przyjemnością będę głosować na Twoje przepiękne prace :-) Obejrzę je później,
      ale wiem, że są śliczne i dopracowane, jak wszystko co robisz :-) Tymczasem
      wracam do łóżka :-)
      • monika3411 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 07:02
        Jednak teraz :-) Później pewnie nie dopcham się do komputera.... Podziwiam Twoją
        cierpliwość, tyle tych koralików.... :-))) Śliczna biżuteria.
        Zagłosowałam na nią oczywiście.
        Mogę więc uderzyć w kimono w poczuciu dobrze rozpoczętego dnia :-) Buziaki :-)
    • scarlet_agta Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 22:09
      Twój komplet jest bardzo fajny! Zagłosowałam. :)
    • bell9 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 01.07.10, 23:46
      zagłosowałam. piękny komplet, szkoda ,że nie jestem przy gotówce, bo bym u Ciebie zamówiła, a że bardzo długie kolczyki? to nic , patrzyłabym na nie! do upojenia
      aha, jednak siła w LLB! gonisz główną prowadzącą! powodzenia!
      • viollin24 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 10:52
        bell9 napisała:

> zagłosowałam. piękny komplet, szkoda ,że nie jestem przy gotówce, bo bym u Cieb
        > ie zamówiła, a że bardzo długie kolczyki? to nic , patrzyłabym na nie! do upoje
        > nia
        > aha, jednak siła w LLB! gonisz główną prowadzącą! powodzenia!

Hihi, póki co jestem czwarta z pięciu uczestniczek, więc tak jakby w ogonie, ale
        nie tracę nadziei :)

Wielkie dzięki za głos :)

A kolczyki długie, ale to i tak pikuś przy bransolecie, która jest ultraszeroka
        i zgaduję że ma z 6 cm szerokości :D (ale na konkurs można pozwolić sobie na
        zrobienie czegoś takiego, czego normalnie pewnie by się nie nosiło i nie robiło
        na sprzedaż ;))
        • marisella Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 10:54
          To byłam ja - Jarząbek ;) Coś mnie dziwnie zalogowało... (ke?)
        • monika3411 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 12:54
          viollin24 napisała:

> A kolczyki długie, ale to i tak pikuś przy bransolecie, która jest ultraszeroka
          > i zgaduję że ma z 6 cm szerokości :D (ale na konkurs można pozwolić sobie na
          > zrobienie czegoś takiego, czego normalnie pewnie by się nie nosiło i nie robiło
          > na sprzedaż ;))

Ja tam nosiłabym ten komplet na codzień, bez względu na to czy pasuje, czy też
          nie :-) A jesienią jak wrócę do pracy z wychowawczego, to wreszcie będę mogła
          Kopalnię nie tylko oglądać :-) O! :-)))
          • marisella Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 23:15
            Kopalni bardzo miło, że ją oglądasz ;) A jakby coś, to kopalniany fundusz dla
            matek lobbystek może Ci coś skredytować ;))))) Albo coś innego wymyślić ;)
            • monika3411 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 23:31
              Nie kuś Kusicielko ;-)))) Bom sroka jest :-)
        • turzyca Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 23:39
          > Hihi, póki co jestem czwarta z pięciu uczestniczek, więc tak jakby w ogonie, al
          > e
          > nie tracę nadziei :)

W tym momencie jestes druga - widocznie lobbystki ozywaja na wieczor. Mam
          nadzieje, ze tak juz zostanie, bo naprawde glosuje uczciwie, pozostale komplety
          mi sie nie podobaja i/lub nie widze ich "letnosci".

A dlaczego Ty w opisie pracy konkursowej nie masz tego, co tu nam napisalas?
          • marisella Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 03.07.10, 15:15
            > A dlaczego Ty w opisie pracy konkursowej nie masz tego, co tu nam napisalas?

No więc wlaśnie dlatego, że po prostu, najzwyczajniej na świecie... go nie ma
            ;)))) Nie wiem czemu :D Wysyłałam w formularzu konkursowym eleganckie dwa
            akapity czystego grafomaństwa, ale nie ma ich na stronie. Nie tylko u mnie
            zresztą nie ma opisu, może gdzieś maile przepadły albo administrator nie miał
            czasu dodać? W sumie to nie wiem, tak sobie zgaduję :)

Dzięki za głos :)
            • turzyca Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 03.07.10, 23:50
              Nie tylko u mnie
              > zresztą nie ma opisu, może gdzieś maile przepadły albo administrator nie miał
              > czasu dodać? W sumie to nie wiem, tak sobie zgaduję :)

U trzech osob opis jest u Ciebie i u A.P nie ma. Jesli przegrasz proponuje sie
              poskarzyc, ze to z tego powodu. Beda musieli zrobic jeszcze jedno glosowanie, a
              my tu zmontujemy silna grupe... ;)
    • 100krotna Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 20:19
      Marisello!
      (w ogóle, to muszę do Ciebie maila napisać, bo się zbieram i zbieram i nie
      wychodzi mi i coraz bardziej mi głupio...)
      Zaraz się loguję i klikam :)
      I mam pytanie.
      Czy ten komplet będzie do sprzedaży? I jeśli tak, to w jakiej cenie?
      Bo strasznie chciałabym go przyjaciółce z okazji ślubu i zarazem na ten ślub
      sprezentować, ale nie wiem, czy jest w ogóle w moim zasięgu...(bo ostatnio
      różnie u mnie finansowo bywa).
      Buziaki

No i podbijaj wątek, żeby nie umknęło :)
      • marisella Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 03.07.10, 23:16
        100krotna napisała:

> Marisello!
        > (w ogóle, to muszę do Ciebie maila napisać, bo się zbieram i zbieram i nie
        > wychodzi mi i coraz bardziej mi głupio...)

Pisz, pisz, ja liczę na to ciągle, że reaktywujemy nasze wspólne wypady na
        siłownie :D Bo coś nam się rozjechało ;)))))

> I mam pytanie.
        > Czy ten komplet będzie do sprzedaży? I jeśli tak, to w jakiej cenie?
        > Bo strasznie chciałabym go przyjaciółce z okazji ślubu i zarazem na ten ślub
        > sprezentować, ale nie wiem, czy jest w ogóle w moim zasięgu...(bo ostatnio
        > różnie u mnie finansowo bywa).

Właściwie to nie wiem, nie myślałam jeszcze nad tym tak konkretnie, bo jakoś tak...
        Nie wiem czy to się nadaje do sprzedazy, bo do noszenia to faktycznie chyba
        tylko do ślubu/sukni balowej albo dla kontrastu do bardzo prostej sukienki o
        najbardziej klasycznym kroju :)
        No chyba że same kolczyki, to faktycznie prędzej by się dało nosić ot tak :)

Jesli rzeczywiście będziesz chciała ten komplet, to nie ma sprawy - przeliczę
        ile kosztowały materiały i dam Ci znać mailem :) Ze zdjecia nie wiem czy się
        uda, ale może :)
        Na pewno to nie będzie jakieś ultratanie, bo tam jest masa kryształków Swara,
        ale tez nie wiem jaki jest ten "Twój zasięg" :))) Tak czy siak, "w zasięgu"
        zawsze da się zrobic coś w tym stylu (tj. plecionego kryształkowego), więc pisz,
        pisz, może przy okazji i na jakieś gibanko w Parku się zapiszemy razem znowu ;)
        (ja chodziłam na zajęcia z chodu z Korzeniowskim R i bratem Korzeniowskiego R.,
        więc jak coś to mogę z Tobą śmigać na bieżni ;))
    • agus2412 Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 02.07.10, 23:57
      Głos oddamy :)
    • sheilunia Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 03.07.10, 10:43
      Komplet zdecydowanie wart głosu!!!
    • kizombalover Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 03.07.10, 14:31
      Komplet świetny, choć ten pierwszy naszyjnik też mi się podoba :). Ale oddałam
      głos na Twój.
      Nie bez problemów - logowanie przenosiło mnie na stronę główną. Dopiero
      kliknięcie w newsletter nt. głosowania umożliwiało przejście do oddawania głosów.
      • marisella Re: Kolejny konkurs, tym razem biżuteryjnie :) 03.07.10, 15:38
        kizombalover napisała:
        > Komplet świetny, choć ten pierwszy naszyjnik też mi się podoba :). Ale oddałam
        > głos na Twój.
        > Nie bez problemów - logowanie przenosiło mnie na stronę główną. Dopiero
        > kliknięcie w newsletter nt. głosowania umożliwiało przejście do oddawania głosó
        > w.

Dzięki za głos :)

A z logowaniem rzeczywiście jest lipa, bo zawsze przenosi na główną. Co mnie
        szczególnie dobija jak robię zakupy, doszukam się wreszcie, dokopię do tego co
        chcę kupić, poprzeliczam ilości, poustawiam, a potem i tak lipa, bo się okazuje,
        że mnie wylogowało i wracam na główną :/

Ja mam na to dwa rozwiązania: albo loguję się w osobnej zakładce
        firefoksa/opery/chrome'a i potem tylko odświeżam daną stronę (i jestem już
        zalogowana) albo loguję się i po przejściu na stronę główną (gdzie mnie samo
        przenosi) klikam odpowiednią ilość razy "Wstecz" lub rozwijam listę ostatnio
        oglądanych stron (w FF "Przejdź") i klikam na tę, na której byłam zanim się
        zalogowałam :)
        Ew. można się zalogować i jeszcze raz kliknąć w link z pierwszego postu - będzie
        się zalogowanym.

Ale tym bardziej dziękuję za fatygę wszystkim głosującym, bo wiem, że to
        kombinowanie może być uciążliwe :*
    • monika3411 Apel :-)))) 04.07.10, 07:42
      Brakuje 40 głosów, żeby Marisella wyszła na pierwsze miejsce :-) Głosujcie :-)
      • marisella Re: Apel :-)))) 04.07.10, 12:07
        Hihi, dziś akurat to wszyscy są zajęci innym głosowanie, a nie ostatnim dniem
        jakiegoś konkursu, i ja to DOSKONALE rozumiem :)

Powiem Wam, tak offtopikowo, że nigdy wybory nie budziły we mnie podenerwowania
        i niecierpliwego oczekiwania na wyniki, po prostu szłam, głosowałam na mniejsze
        zło, potem przyjmowałam do wiadomości wyniki i było.

A teraz, choć też pójdę głosować na (Zdecydowanie) mniejsze zło, czuję jakieś
        takie napięcie, jak przed najtrudniejszymi egzaminami na studiach ;) Na dodatek
        wczoraj pytałam od niechcenia Niemęża, żeby siebie samą przekonać "Słuchaj, ale
        to przecież niemożliwe, żeby ON wygrał, co nie?". A Niemąż: "Niestety, możliwe,
        bardzo możliwe". Nie pomógł mi, przyznam ;)
    • marisella Dziękuję! 05.07.10, 00:24
      Dziewczęta,

Bardzo dziękuję za wszsytkie głosy na mój komplet :)

Póki co wygląda na to, że udało mi się zająć drugie miejsce, więc jestem
      baaaaaardzo szczęśliwa :)))) Wprawdzie nadal można głosować, co jest dość
      dziwne, ale mam nadzieję, że do rana wyniki nie ulegną zmianie ;)

Jeszcze raz bardzo, bardzo, bardzo wszystkim dziękuję :*
      • monika3411 Gratuluję :-) 05.07.10, 00:31
        Choć przyznam - byłam pewna pierwszego miejsca, a więc trochę jestem
        rozczarowana ;-) Ale ponieważ dało się jeszcze zagłosować, niniejszym to
        uczyniłam z wielką przyjemnością, bo raz z sympatii, a dwa - Twoja praca jest
        przepiękna i powinna zająć pierwsze miejsce :-)
        • wariamiktoria Re: Gratuluję :-) 05.07.10, 06:06
          Brakuje 19 głosów do prowadzenia. Przyznam, że niechcący zagłosowałam na 1
          dziewczynę, dziś na Marisselę więc nie przyczyniam się do wygranej a tylko
          likwiduję mój błąd.
          • bell9 Re: Gratuluję :-) 05.07.10, 09:20
            chyba te głosy nie będa brane pod uwagę. Mnie wyświetla sie okienko (od wczoraj) "głosowanie zakończone czekaj....." po chwili pojawiają się wyniki i jesteś na drugim miejscu.!!!!
            • marisella Re: Gratuluję :-) 05.07.10, 10:29
              bell9 napisała:
              > chyba te głosy nie będa brane pod uwagę. Mnie wyświetla sie okienko (od wczoraj
              > ) "głosowanie zakończone czekaj....." po chwili pojawiają się wyniki i jesteś n
              > a drugim miejscu.!!!!

A to nie wiem, przyznam szczerze :) Jakoś parę minut po północy dla sprawdzenia
              zagłosowałam i zliczyło ten głos, stąd myślałam, że nie zamknięto sondy. Potem
              już nie za bardzo miałam jak sprawdzić, czy głosy są zliczane, bo głosować można
              i tak tylko raz na dobę, ale wydawało mi się że o drugiej jak spojrzałam z
              ciekawości w wyniki to jakieś głosy jeszcze doszły...

No tak czy siak - układu to nie zmieniło, a ja się z tego drugiego miejsca
              cieszę jak głuuuuuupia :) Musżę pomyśleć jak się Wam odwdzięczyć :)))) (póki co
              - pustka w głowie, ale może na coś wpadnę :))
              • wariamiktoria Re: Gratuluję :-) 05.07.10, 12:50
                Głosuj na Lucka :P i dziecię Sarahdonnel i kolejne konkursy i przede wszystkim
                rób dalej piękną biżuterię :)
                Przepraszam raz jeszcze za ten źle oddany głos, tak mi łyso.
                • kasiadj07 Re: Gratuluję :-) 05.07.10, 14:47
                  I ja gratuluję, miło się przyczynić do czyjegoś szczęścia:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka