Dodaj do ulubionych

lekcja nordic walkingu - szukam 2 osób

05.08.10, 20:58
Dziewczyny, czy któraś z was wzięłaby udział w indywidualnej lekcji dla początkujących w Warszawie?

Mam ochotę zrobić sobie taki prezent na urodziny. Jeżeli będą 3 osoby, to wyjdzie 30 zł od łebka.
Może być weekend na początku września, najchętniej Park Skaryszewski, od 12 do późnego popołudnia, około 1,5 godziny. Oczywiście nie musi być akurat tam, jak komuś będzie pasować jakieś inne miejsce, to się dostosuję.
Obserwuj wątek
    • heliamphora Ja się zgłaszam! 05.08.10, 21:44
      A czy lekcja obejmuje tez dobór kijków, czy trzeba już wcześniej je mieć?
      • brykanty Re: Ja się zgłaszam! 05.08.10, 21:58
        Super!
        Z tego, co zrozumiałam, można pożyczyć od instruktorki, a nawet u niej zamówić czy kupić, jak nam się ta zabawa spodoba.
        Jeżeli jakaś forumka zechce się do nas dołączyć, to będzie nam bardzo miło.
        Piszę do Ciebie na gazetowy.
        • justinehh Re: Ja się zgłaszam! 05.08.10, 22:04
          Sko ro można pożyczyć kijki to ja też chcę.
          • brykanty Re: Ja się zgłaszam! 05.08.10, 22:13
            No to mamy ekipę. Bardzo się cieszę. Piszę na gazetowy.
            • agata272 Re: Ja się zgłaszam! 06.08.10, 14:14
              No to się spóźniłam... Bo też chciałabym kiedyś zacząć :). Jak ktoś szuka w
              Wawie partnerki do łażenia i może przeszkolić początkującą, to ja bardzo chętnie
              dołączyłabym :).
              • brykanty Re: Ja się zgłaszam! 06.08.10, 18:12
                Myślę, że skoro w ciągu godziny zgłosiły się 2 dziewczyny, to Ty też bez problemu znajdziesz.
                "Nasza" instruktorka robi grupy początkujące od 1 do 3 osób, dlatego szukałam tylko 2 do kompletu.
                Dzwoniłam dzisiaj, cena 30 zł od osoby przy takiej grupie 3 osób jest aktualna, kijki przyniesie ze sobą (bezpłatnie), trzeba tylko wcześniej podać, jaki ma się wzrost.
                My idziemy do Skaryszewskiego na początku września, ale miejsce i termin na terenie Warszawy jest do uzgodnienia.
                Dokładne dane wysyłam do Ciebie pocztą, a jak nam się spodoba, to przecież będziemy mogły umówić się i chodzić całą offtopową grupą, już naumiane.
                • maggianna Re: Ja się zgłaszam! 06.08.10, 23:04
                  czy moge prosic namiary na instruktorke (na poczte gazetowa) - rowniez
                  chetnie bym tego sprobowala.
                  • brykanty Re: Ja się zgłaszam! 06.08.10, 23:26
                    wysyłam:)
                • turzyca Re: Ja się zgłaszam! 06.08.10, 23:13
                  to przecież będz
                  > iemy mogły umówić się i chodzić całą offtopową grupą, już naumiane.

Tak, tak, tak, a ja zrobie najazd na Warszawe, ukradne kijki mamusi i bede sie
                  do Was cichaczem dolaczac. *chichocze wiedzmowato*

A tak serio - mam nadzieje, ze NW spodoba Wam sie tak bardzo jak mi i faktycznie
                  powstanie offtopowa grupa nordic-walkujaca, do ktorej w trakcie warszawskich
                  pobytow bede sie mogla dolaczyc.

PS Brykanty, Ty w Twoim szale naumiewania sie nowych umiejetnosci strasznie mi
                  imponujesz. Szczery podziw!
                  • brykanty Re: Ja się zgłaszam! 06.08.10, 23:25
                    Ja tam na jednoczenie offtopowe reaguję entuzjastycznie i wizja zwartej biuściastej grupy w szyku marszowym bardzo mi się podoba.

Szał zwerbalizowany publicznie może się w końcu zrealizować. No bo jakoś głupio obiecać tak przy wszystkich i nie zrobić.
                    • schaetzchen Re: Ja się zgłaszam! 06.08.10, 23:57
                      O to ja do tej Stanikowej Grupy Nordikowej chętnie dołączę! Chodzę jakoś od
                      kwietnia, baaaaardzo się wciągnęłam :) Chodzę po Lesie Kabackim, ale jakby co,
                      to mogę się przejechać w inne miejsce.
                      • maith Re: Ja się zgłaszam! 07.08.10, 01:11
                        To jakby się z tego zrobiła jakaś stała grupa, to może i ja bym się
                        dołączyła? :)
    • grecz Re: lekcja nordic walkingu - szukam 2 osób 07.08.10, 17:21
      brykanty, podaj i mi namiary na instruktorkę :) dzięki :)
      i jakby co, to może i ja dołączę....
      • brykanty Re: lekcja nordic walkingu - szukam 2 osób 07.08.10, 17:35
        O matko, ale szumu narobiłam. Może jeżeli dziewczyna ma swoją stronę i ogłasza w sieci swój mail i telefon, to nie powinnam się czaić i po prostu tu zamieścić?

W końcu naszego offtopowego optometrę opisywałyśmy z nazwiskiem i namiarami.

Tu znalazłam jej stronę:

www.mariolka.pl/
        a tu parę informacji o niej:

www.4fat.pl/archiwum.php?action=shownews&category=Informacje%20*%20nowiny&id=&topicid=131
      • agata272 Re: lekcja nordic walkingu - szukam 2 osób 07.08.10, 20:22
        Grecz, jeśli szukasz kogoś do towarzystwa na trening u tej instruktorki, to
        jestem chętna :).
    • kry0 Re: lekcja nordic walkingu - szukam 2 osób 08.08.10, 08:21
      Ja mam zamiar spróbować w już sierpniu, ale bardzo chętnie wezmę
      udział w spotkaniu w Parku Skaryszewskim. Kije chyba będę już miała
      własne. Proszę o maila na adres gazetowy.
    • zooba Kije 19.08.10, 09:13
      Dziewczyny, poradźcie w kwestii wyboru kijków - jest ich tyle i tak bardzo
      różnią się opnie, że jestem w kropce.
      Nordic będę zaczynać, nie wiem, czy na pewno mi podejdzie ten rodzaj aktywności,
      więc żal mi wydać 150-200 zł. Z drugiej strony, mam gdzie chodzić, mieszkam pod
      lasem, a biegać nie mogę po kontuzji stopy - widzę w nordicu alternatywę.
      Podobno są lepsze nieskładane, ale z drugiej strony, fajnie byłoby móc je zabrać
      na wakacje i nie mieć kolejnego manela długiego na 1,30m.
      Jakie kije macie?
      • schaetzchen Re: Kije 19.08.10, 09:21
        Ja mam te (gabel):
        nordicsport.pl/images/8362e2f2c2b654afe29cdd17e1090e3a_enlarge.jpeg
        kupiłam w sklepie mojej instruktorki, kosztowały 159 zł. Początkowo chodziłam z pożyczonymi kijkami - ma to wiele zalet - sprawdziłam czy długość mi odpowiada, no i czy wciągnie mnie ta forma ruchu :)
        Zdecydowałam się na nieskładane bo wydały mi się solidniejsze, stwierdziłam że w razie gdybym miała je gdzieś zabierać, to są lekkie (no, rzeczywiście, niezbyt poręczne) i dam radę je przewieźć. Dla mnie ważne było żeby miały odpinaną rękawiczkę, jest to bardzo wygodne. Na tych wszystkich stopach aluminium, karbonach itp się kompletnie nie znam - wybrałam więc najtańsze kije :)
        • zooba Re: Kije 19.08.10, 10:20
          Ja też myślę, żeby docelowo kupić jakieś porządne, ale w życiu nie chodziłam, o
          ile wiem długość trzeba sobie dobrać samodzielnie, bo są różne przeliczniki i
          jak kupię kijki o stałej długości, mogą mi nie pasować.
          A te pierwsze pożyczaki pamiętasz jakie były?
          • schaetzchen Re: Kije 19.08.10, 14:02
            Nie pamiętam dokłądnie modelu, z resztą na każdych zajęciach miałam inne - które się pani wyciągnęły z bagażnika ;) Ale chyba na ogół firmy Gabel.
            Początkowo instruktorka dobrała mi długość 115 - tak chodziłam na pierwszych zajęciach, na drugich wypróbowałam 110 ale okazało się że jednak 115 są lepsze. Dlatego wydaje mi się że warto poszukac instruktora w swojej okolicy i pochodzić z kijkami różnej długości.
            Nigdy nie chodziłam z kijkami regulowanymi, ale widziałam na zajęciach jak ludzie musieli sobie poprawiać te "zapięcia" bo lubiły puszczać. Ale zaznaczam, że nie wiem czy to były porządne kije, czy "z supermarketu".

No i "oczywista oczywistość" - to mają być kije do nordicu a nie trekkingowe (rękawiczka na dłoń, a nie pętla jak w kijkach narciarskich).
            • zooba Re: Kije 19.08.10, 14:21
              Z powyższych powodów zdecydowałam się najpierw pójść na trening, a potem kupić
              kijki - po pierwsze nie chcę nauczyć się źle chodzić (gdybym kierowała się tylko
              opisami z sieci), a po drugie chcę wypróbować długość dobra dla mnie - przy
              różnych przelicznikach wychodzi mi od 100 do 110 cm.
      • felisdomestica Re: Kije 19.08.10, 10:52
        Tych tańszych to raczej nie warto kupować. Zainwestuj, nie pożałujesz. Wybieraj lekkie, węglikowe są droższe, ale aluminiowe są całkiem OK. Chyba wszystkie mają wymienne końcówki, ale warto to sprawdzać. Ja mam nakładki gumowe i troche się ślizgają na chodniku czy asfalcie.
        Aha, no kijki są z firmy LEKI. Stosunkowo taniej.
    • zooba Darmowy trening Poznań 19.08.10, 13:10
      Znalazłam taką ofertę - w najbliższą niedzielę: www.facebook.com/INOTEL
      • zooba Re: Darmowy trening Poznań 07.09.10, 13:47
        I jeszcze raz darmowy trening w Poznaniu - niedziela 26 września na campusie na Morasku godz. 11.00.
    • yaga7 A Kraków? 20.08.10, 09:49
      Chodzi któraś?

Też można sobie wykupić lekcje indywidualne np tu:
      www.centrumnordicwalking.pl/

Ja nigdy nie chodziłam i w sumie na taką jedną - na razie - lekcję dla
      początkujących pewnie miałabym ochotę.
      • marciasek Re: A Kraków? 20.08.10, 12:09
        o, ja bym się chętnie dołączyła, nawet dwuosobowo (o ile można koedukacyjnie ;)

(tez nigdy nie chodziłam, ale mam ochotę)
        • yaga7 Re: A Kraków? 20.08.10, 12:14
          No pewnie, że można.

To wiesz co, jak wrócę z urlopu, to może jakoś na wrzesień byśmy się zgadały? I
          można wziąć jakąś indywidualną lekcję na 3 osoby.
          :)
          • schaetzchen Re: A Kraków? 26.08.10, 08:18
            Ciekawy artykuł:
            wyborcza.pl/1,75476,8213678,Kijek_to_nie_laska.html
            • brykanty Re: A Kraków? 26.08.10, 09:11
              Właśnie on mnie zainspirował :)
          • marciasek Re: A Kraków? 27.08.10, 14:43
            we wrześniu będzie trudno o czas :( ale pomyślimy.

miłego wypoczynku :)
      • yaga7 Re: A Kraków? 04.09.10, 16:55
        Jestem, wróciłam, więc można by coś kombinować nad terminem. Może być wrzesień,
        może i październik :)
    • heliamphora Wrażenia po :) 04.09.10, 16:21
      Było świetnie! Mówię to ja, o sylwetce i podejściu kompletnie niesportowym, z
      nadwagą i z cieniutką kondycją. Naprawdę fajny sport, można się lekko zmęczyć,
      ale nie wypluwa się przy tym płuc. W miłym towarzystwie (zwłaszcza dziękuję
      Brykanty za super inicjatywę!) i z bardzo kumatą, miłą i rzeczową instruktorką.
      Polecam! Może jakąś wspólną grupę stworzymy?
      • brykanty Re: Wrażenia po :) 04.09.10, 19:19
        Było super, potwierdzam. Mariolka super dziewczyna, wprawdzie na początku miała wątpliwości, czy uda się mnie nauczyć koordynacji (bo ja to taki konik inochód, zamiast lewa ręka z prawą nogą - co chwilę startowałam z tej samej nogi i ręki), ale potem była całkiem zadowolona z naszych postępów.
        Bardzo mi się podobało, potem z rozpędu zamiast wskoczyć do tramwaju i wracać do domu robić obiadek, przeszłam od ronda Waszyngtona do Saskiej.

W każdą sobotę w Łazienkach pod pomnikiem Chopina o 9 rano startuje jej stała grupa, można się bez problemu dołączyć, ew. trzeba się skontaktować z Mariolką w sprawie pożyczenia kijków. Składają się po 15 zł na miesiąc.

Możemy też stworzyć grupę lobbystyczno-offtopową, zebrać się w jakieś 10 osób i pochodzić razem razem z nią, uiszczając równie niedużą składkę..
        Aha, kije można też od niej kupić.
        • schaetzchen Re: Wrażenia po :) 04.09.10, 19:58
          Strasznie się cieszę że się Wam spodobało!
          Ja idę jutro do Lasu Kabackiego - ale jeśli powstanie grupa Lobbowa to jestem
          chętna!
        • justinehh Re: Wrażenia po :) 05.09.10, 00:50
          Ja też potwierdzam, że było super :). Rzeczowa instruktorka, cierpliwie
          przypominająca mi o ramionach, no i bezcenna satysfakcja, kiedy już udało się
          złapać ten w miarę właściwy rytm... No i wielkie dzięki dla Brykanty za
          organizację :).
          • schaetzchen Re: Wrażenia po :) 07.09.10, 19:39
            Dla Ursynowianek - ale nie tylko: ruszyły zajęcia finansowane przez Urząd Gminy - soboty i niedziele o 12:30 i 15:30. Trwają półtorej godziny i są całkiem za darmo. Można wypożyczyć kijki.
            Tutaj więcej informacji:
            www.ursynow.waw.pl/page/index.php?str=425&id=1896
            Chodziłam na te zajęcia przed wakacjami, odbywają się w Lesie Kabackim, trasy bardzo przyjemne. Mogą chodzić osoby nie tylko z Ursynowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka