Dodaj do ulubionych

Lego i Duplo [LWW]

25.09.10, 16:15
Piszę bo jak wiadomo LWW. Poszukuję klocków Duplo i Lego. Oczywiście nic łatwiejszego, teraz są w każdym sklepie. Problem polega na cenie, ja wiem że jakość musi kosztować żeby za zestaw samych figurek chcieć 400? Na Allegro używane zestawy bywają ale częściej są rozparcelowane na pojedyncze. A może ktoś z Was ma patent na tańsze klocki? Może znacie kogoś kto chce się pozbyć klocków? Mogą być niekompletne, bez pudełek. Będę wdzięczna za pomoc.
P.S. A może 2,5 latce lepiej już Lego kupować omijając etap Duplo?
Obserwuj wątek
    • camilcia Re: Lego i Duplo [LWW] 25.09.10, 17:49
      najdrozsze sa zestawy tematyczne, w tesco czesto promocje, ja nie kupuje tak drogo, najlepszy zakup zrobilam kiedys w UK w ciucharni - cala reklamowa duplo za 2 funciaki ;)

lego male ... synek ma 5 lat i uwielbia ale nie umie budowac jeszcze tylko bawi sie zbudowanymi np pojazdami
      duplo do tej pory oboje uwielbiaja, chociaz cora ma juz 7,5 roku

nie wiem jaki jest odpowiednik duplo ale kupilam kiedys zestaw cobi i myslalam ze mnie trafi!!! jakosc nieporownywalnie gorsza

u nas z tanich klockow przebojem sa tez 'wafle' :)
    • camilcia Re: Lego i Duplo [LWW] 25.09.10, 17:58
      kiedys na zakupach czytalam o klockach JIXIN ale nie mialam przyjemnosci w rzeczywistosci tego pomacac :)
    • bib24 Re: Lego i Duplo [LWW] 25.09.10, 18:27
      Taki wiek to tylko duplo. moja starsza ma 7 lat i jeszcze duplo uwielbia. zrob tak
      - kup na allegro uzywane, ale teraz bo przed siwietami ceny pojda 2* w gore
      - w tym koniecznie wielka plyte
      - a za pare lat sprzedaz, bo one sie nie niszczą ozdyskując pewnie z 75% wlozonej ceny

tansze beda duzo gorsze i nie dadzą sie dobrze sprzedać
    • wodadobra Re: Lego i Duplo [LWW] 25.09.10, 18:28
      Lego używane kupowałam na Ebay NIemcy. Ceny za zestawy używane dość przyjazne. Ale było to 7 lat temu i nie wiem jak jest teraz. Tak czy inaczej tam było więcej takich zestawów cgi.ebay.de/Lego-Duplo-6-5-kg-/120623220370?pt=DE_Allesf%C3%BCrdKind_Spielzeug_Lego&hash=item1c15b44692 . I kupowałam Primo a później Duplo. Nie przeszkadzało mi to, że nie do końca był to zestawy i nie przeszkadzało to moim dzieciom.
      • agus2412 Re: Lego i Duplo [LWW] 25.09.10, 19:30
        JA też kupowałam Duplo na ebayu, tyle że na brytyjskim. Ponad 3 kg klocków, w tym mnóstwo autek, ludzików i różnych przedmiotów za trochę ponad stówę. Wszystko kupiłam od jednej osoby, miała po kilkanaście rzeczy na jednej aukcji, to była firma, więc pewnie teraz też sprzedaje.
    • mania_aniam Re: Lego i Duplo [LWW] 25.09.10, 19:42
      Praktycznie do 6-tego roku zycia kupuj duplo, bo mlodszym dzieciom Lego fantastycznie miesci sie w nosie i uchu;) takze trzeba uwazac.
    • amoureuse Re: Lego i Duplo [LWW] 25.09.10, 22:15
      A moi Rodziciele pominęli w naszym klockowym życiu etap Duplo. Kiedy ja byłam mała tego typu klocków nie było, na zestawy dla mojej siostry nie starczyło pieniędzy, a brat, najmłodszy, bawił się z nami "normalnymi" Lego. Te mniejsze elementy (klocki z jedną i dwoma wypustkami) Rodzice zabierali, pozwalali bawić się mi i siostrze od czasu do czasu, ale ostrożnie, żeby brat nie połknął :) Efekt był taki, że młody w wieku la 8-9 układał Technicsy, bo budowanie domków go nudziło ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka