Dodaj do ulubionych

[LWW] Buty na platformach

17.04.11, 18:25
Czytam sobie kolejny poradnik z serii "co nosić do jakiej sylwetki" (dziś zalinkowany na głównej). Maith na metakobiecie zidentyfikowała mnie jako rożko-kolumnę, więc czytam głównie porady dla kolumn, ale zerknęłam też na artykuł dla rożków*.

A tam pod hasłem "czego nie nosić":
Nigdy nie noś:
- bezkształtnych, powłóczystych sukienek
- butów na platformach
- rękawów długości 3/4
- okrągłych dekoltów
- rzeczy bez rękawów
- rzeczy z wypchanymi ramionami

No i co to są te platformy? Domyślam się, że nie cyfrowe, naftowe ani obywatelskie, więc pewnie jakiś typ obcasów - czy może to samo, co koturny? Jakiś podtyp?
--
*Wiem, że proporcje ramiona-biodra mam mało rożkowe, więc tylko z ciekawości zajrzałam; nie mam zamiaru rezygnować z topów na ramiączkach, okrągłych dekoltów ani sandałów na koturnach, jeśli moje podejrzenie się potwierdzi. ;)
Obserwuj wątek
    • monika3411 Re: [LWW] Buty na platformach 17.04.11, 18:53
      Wg mojej wiedzy, platforma to rodzaj podeszwy, a koturn to rodzaj obcasa. Buty na platformach to np takie buty. Natomiast na koturnie są np te buty.
      • indigo-rose Re: [LWW] Buty na platformach 18.04.11, 18:53
        Aha, dzięki. W takim razie platform i tak nie noszę, więc żadna strata.
    • magdalaena1977 Re: [LWW] Buty na platformach 18.04.11, 19:06
      Zupełnie poważnie - w takich przypadkach używam wyszukiwarki grafiki Google i dostaję setki wyników, jaki obraz ludzie nazywają w ten sposób.
      www.google.pl/images?num=100&hl=pl&newwindow=1&safe=off&q=buty%20na%20platformach&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=960&bih=441
      Szczególnie polecam w przypadku tekstów anglojęzycznych w tym opisujących stroje z minionych epok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka