Dodaj do ulubionych

[LWW] Pegboard

27.09.11, 18:13
Pegboard - płyta z dziurami występuje na wielu blogach jako świetna rzecz gdy trzeba powiesić dużo drobnych elementów, tak jak tu:
www.heartofwisdom.com/heartathome/2008/02/25/pegboard-organization-not-just-for-the-garage/
czy tu:
www.thekitchn.com/thekitchn/tips-techniques/how-to-install-a-cookware-pegboard-077361
Chciałam zaopatrzyć się w podobną rzecz, żeby w akademiku nie wiercić ścian/mebli pod ramki ze zdjęciami, których mam dosyć sporo. Niestety nie wiem, czy można to znaleźć w Polsce i pod jaką nazwą. Wikipedia naprowadziła mnie na hasło płyta pilśniowa twarda perforowana, ale nie widzę nigdzie możliwości zakupienia w rozmiarze mniejszym niż ponad metr na prawie 3, a już w sferze marzeń pozostaje sensowny kolor... Lobbystki wiedzą wszystko - to też? :>
Obserwuj wątek
    • teresa104 Re: [LWW] Pegboard 27.09.11, 18:59
      Może tego nie potrzebujesz, może wystarczy jakaś mata, chodnik? Te zdjęcia są bardzo ciężkie?

Z tego, co widzę, to jest to dość masywne, zwłaszcza że mają na tym uwisieć rondle i ceramiczne naczynia. Gdybyś się przy tym upierała, można się udać do Castoramy, w stolarni pokazać paluchem ile której płyty chcesz i powiercić takie otworki, pomalować, na jaki kolor zamarzysz. Albo kupić deskę (nie płytę wiórową, są twarde), w tejże Castoramie są jako półki do mebli do samodzielnego montażu, i na niej przybijać małymi gwoździkami ramki zdjęciowe. No ale deskę (płytę, matę, chodnik) też trzeba w ścianie dobrze osadzić, bez kołków się nie obędzie.
    • pitupitu10 Re: [LWW] Pegboard 27.09.11, 20:01
      Poszukałam, i wychodzi na to, że szukasz czegoś, co się nazywa "tablica perforowana". Są różne kolory, sensowne rozmiary, a nawet stojaki, więc nie będziesz musiała nawiercać ścian.

www.meble-warsztatowe.pl/zabudowy_warsztatowe.php
      www.warsztatowe.pl/uniwersalny+system+zabudowy
      A zdjęcia muszą być w ramkach? Może wystarczyłaby ci zwykła tablica korkowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka